• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TESAY: Nebylo to ještě ve zkušební době? Loni jsme ve školce měli problémové dítě, ubližovalo dětem, rozvrátilo celou školku, tam jsem právě slyšela, že dítě z MŠ jen tak vyloučit nelze. Že proto si ředitelky dávají tu zkušební dobu...
    TESAY
    TESAY --- ---
    TESAY: platili včas a řád neporušovali, takže asi tak...
    TESAY
    TESAY --- ---
    BEBERA: kamarádovi vyloučili loni dvojčata ze státní MŠ (P8). Důvod byl podle vedení školky : nedostatečná spolupráce a komunikace dětí s pedagogem.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TRISSIE: Myslím, že není zas tak snadné vyloučit dítě z mateřské školy, pokud budeš platit školné a neporušovat školní řád (ty)...
    TESAY
    TESAY --- ---
    TESAY: a ano bylo místo v jedné školce, která je super a chodila (a stále chodí) tam dcera sousedů, ale 14,5tis./měsíčně jsem si nemohla dovolit.
    TESAY
    TESAY --- ---
    TORUVIEL: u nás do otevření nové státní MŠ, která nabrala 120 dětí, byl velký problém sehnat místo i v soukr. MŠ. Tedy ve školce kterou jsem byla schopna zaplatit čili do 9,5tis./měsíc. Tím pádem učitelka a ředitelka byla "rovna bohu". Ony neměly zájem cokoli měnit a přizpůsobovat se potřebě dítěte, protože na jeho místo čekalo dalších pět uchazečů.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MEDVED007: já nejsem ten typ, co by se bál ozvat, a tím, že holky už do soukromé školky (do téže, do které předtím chodil Pavel) chodí dva roky, tak i tuším, zda a jaké problémy s nimi budou, takže tohohle se nebojím.

S učitelkami i s ředitelkou vedu prakticky denní debatu (s ředitelkou tak 2x do měsíce minimálně, s učitelkama se snažím mluvit opravdu každý den), a je to dost výživné už teď, fakt nechci jít do otevřenějšího konfliktu, jinak bych se velmi realisticky mohla dočkat vyloučení dítěte. Takže to fakt není až tak jednoduché.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TESAY: Zajímavý, že zrovna v soukromé mš s tím měli problém.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TRISSIE: ale když se na to vykašleš, tak budeš mít příští rok doma tři kvílící děti, které nechtějí chodit do školky, protože spaní.....

já slovem konflikt nemyslím nějaký křik nebo tak něco, ale rozhodně podle mě má smysl se ozvat a společně s učitelkama/ředitelkou hledat přijatelné řešení......nechápu, proč se dycky každý bojí ozvat a pěkně mě to štve...bokem každý hudrá na tisíc věcí, ale když je třídní schůzka, tak všichni mlčí....pakárna.....
    TESAY
    TESAY --- ---
    TRISSIE: řešila jsem tohle u dcery s tím, že mám papír od doktora o snížené potřebě spánku. V soukr. MŠ kam chodila dcera rok s tím byl problém a nutil ji nehybně ležet i přes moje žádosti. Nakonec to skončilo tak, že jsem dceru musela vyzvedávat po obědě. Od loňska navštěvuje státní MŠ a problém s tím nemají. Dcera si u paní učitelky čte, maluje, skládá puzzle či provádí jinou aktivitu, tak aby mladší děti nerušila. Děti od předškolního věku ve školce odpočívat vůbec nemusí - většinou pracují na Maxíkovi. Ve třídě dcery jsou pouze tři předškolní děti ze 30. Spaní a herna je oddělena pouze závěsem a přesto s tím není problém. To co popisuješ je pouze o přístupu učitelek a jejich touze po "chvilce klidu" (nedivím se tomu - zvládnout tolik dětí a mít za ně odpovědnost není jednoduché. Z T. mi jde hlava kolem a to mám jen ji).
    Pokud je syn schopen si v klidu hrát a nerušit ostatní (nevím jaký je živel - to musíš posoudit ty), prudila bych tak dlouho, dokud by to paní učitelka nepřehodnotila.
    Píšeš, že nechceš dělat zbytečné potíže, protože tam budou chodit i dvojčata, ale třeba prošlapeš cestu i jim (teda pokud taky nespí po O, jako starší syn).
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    TRISSIE: nedočítám všechnu diskuzi nad tvým povzdechem, ale erik měl stejný problém, tak jsme společně zašli za učitelkou, jestli by nemohl na spaní dostávat knížky, že by si "četl" a docela to fungovalo.

u nás je to tak, že předškoláci ještě první půlrok spí po o a pak už ne
    EDERA
    EDERA --- ---
    GIOMIKY: Spála, neštovice a vši jsou školkový trojboj. Naše ředitelka měla zalaminované cedule "Ve školce se vyskytla spála" (neštovice, vši), které vyvěšovala na nástěnce podle aktuální situace. Probíhá většinou jako angína, někdy se přitom dítě osype, někdy se mu třeba oloupe kůže na dlaních a chodidlech, jindy nic z toho nenastane. Penicilin nám jednou předepsali v injekcích, takže jsme museli pětkrát za sebou každé ráno na Bulovku, ale i to se dalo zvládnout.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GIOMIKY: prostě prodělat ji nemá žádný benefit navíc. to tak prostě jen je.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Aha... tak ono je jich vic druhu ...

Ty jsou zodpovědné za charakteristické kožní projevy spály. ....

Po styku s určitým typem streptokoka se vytváří doživotní imunita.

....

Existuje však více typů těchto streptokoků, proto se spála může i několikrát opakovat. Nemocný je infekční po dobu příznaků.

Spála – infekční onemocnění - Spála.cz
    http://spala.cz/
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GIOMIKY: Jestli si myslíš, že by získala imunitu, tak ne. Ona je to v podstatě hnusná zlá ošklivá odrůda angíny, a tu taky můžeš mít opakovaně.
    KATIA
    KATIA --- ---
    GIOMIKY: ?? spalu muze dostat opakovaně, jaky v tom vidis benefit???
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRISSIE: jde o to, aby vůbec nemusel ležet nebo "jen" o blbe komentáře ucitelek? jinak rvp/svp imho rika klidova aktivita (proto taky inspekce zakazuje kroužky v dobe klidu!), ale nikde neni psano, že musi spát...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Dekuji pekne. Snad bych byl radsi, kdyby si to prodelala, at je klid.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIOMIKY: Měli jsme ve školce loni, chytlo to jen pár dětí. Nakažlivé to je, ale ne až tak moc jako třeba chřipka nebo vši :o)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GIOMIKY: Streptococcus pyogenes, dobře reaguje na penicilinová antibiotika, takže nemá cenu loudit u doktorky nějaká "lepší", protože na plno těch vyšších řad naopak nereaguje vůbec.
    Dobře doléčit, neukončovat atb předčasně, ať si jen nevychováte vlastního rezistenta.
    Při neléčení anebo nedoléčení (anebo u sportovců třeba při předčasném návratu do tréninku - i klidový režim je součástí léčby) se nemusí stát mnoho, ale může se taky stát srdeční nebo ledvinné postižení, čili nic moc ruleta. Lépe je léčit a doléčit.

Co se týká praktických věcí, pokud je podezření na spálu, měla by dr. udělat streptest, pokud ho má v ordinaci, a/nebo poslat výtěr do laborky (čili pokud jdete k dr. s podezřením, platí ráno nejíst-nepít-nečistit zuby), pokud nechodíte do spádové školky, hlásit dr., že ve školce je spála, nemusí o tom vědět (syn z P9 chodil do školky na P4, o tamní spále by dr. na P9 nevěděla prakticky najisto)
    A pokud to bude pyogenes, počítat s dvěma týdny doma prakticky určitě, klidně i víc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam