TRISSIE: s tímhle jsem (neúspěšně) bojovala ve školce mladší dcery....jak jinak byla školka super, ředitelka fajn, tak tohle bylo na hlavu...přesně jak píšeš....veškeré moje dotazy/stížnosti/diskuze....končily na tom, že mi ředitelka řekla, že podle její 30 leté pedagogické praxe KAŽDÉ školkové dítě potřebuje spát a tečka.....vylítala jsem z kůže, protože moje mladší od cca roka přes den prostě nespala nikdy a když náhodou usnula, tak tu skákala ještě o půlnoci, prostě jí těch 9 hodin spánku stačilo....a co s tím mám dělat, zabít jí ?
jako malá ještě tu hodinu dokázala nějak dát, ale bylo jí to hodně proti srsti, jako starší už jí tam neudrželi ani smykem....ve finále byla klika, že jsem změnila zaměstnání a mohla si jí brát ze školky po obědě, jinak fakt nevím, jak bysme to dělali :-(
ve finále teda moje (převážně moje) intervence skončily na tom, že aspoň předškoláci měly tak dva dny v týdnu místo poledního spánku nějaký kroužek - keramiku, plavání (když chtěli a rodiče to cvakli)
můj pocit byl, že učitelky chtějí mít po dobu spaní svatý klid a v tom to celé vězí.....jiný důvod tam nebyl, protože i organizačně to bylo bez problémů....spaly jinde než byla jejich herna....