• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRISSIE: jakoze bude jezdit z ostravy do prahy? ;-) předpokládám, že tam bude povinnost zajistit misto v dopravne dostupne školce, coz by samozřejmě mohla byt i ta původní, napr v ramci Prahy....
    KATIA
    KATIA --- ---
    MADIETTA: tak to v kazdem případě souhlas, zaroven z dotazu myslim vyplývá, že to hodla řešit...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KATIA: jak do školy, tak do školky se umísťuje na základě kapacity, ta je daná příslušnými povoleními ze strany ministerstva a bez udělení výjimky je nepřekročitelná. Takže ani spádová škola nevezme školáka v průběhu roku, pokud by to znamenalo, že by nesplňovala nejvyšší povolený počet dětí - takové dítě by muselo nastoupit do nějaké jiné základní školy, která kapacitu má.
    U škol to zas až tak časté není, u školek je to častější - ale školky zase nejsou spádové, takže tím tuplem neexistuje nárok na místo v té nejbližší. Obec má pouze povinnost zajistit předškolákovi místo, školka má povinnost dát předškolákovi v rámci přijímacího řízení přednost, ale pokud není kapacita (nebo obec vůbec nezřizuje školku), tak obec splní svou povinnost tím, že to místo zajistí v libovolné jiné státní školce (takže si dovedu představit, že by v případě stěhování obec nabídla uzavřít smlouvu s obcí původní školky o hrazení nákladů - tam koneckonců to dítě přijaté už je).
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    MADIETTA: to bych udělala, jen na sto pro nevím, zda budu v době přijímaček vědět, kde budem bydlet v tý době, esi budem mít něco nalezenýho. I když je fakt, že do září to zas snad zas zvládnem, takže aspoň před začátkem nového školního roku by to mělo bejt.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KATIA: tak dobré by hlavně bylo předem kontaktovat tu školku i v případě, že si EUCHENIE trvalé bydliště přehlásit nestihne.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MADIETTA: účast na prijimackach předpokládám. nicméně imho teda by meli byt schopni zajistit misto i v prubehu skolniho roku - do školy te taky umístí. musi zajistit možnost plnit povinnou skolni docházku. rychle přihlášení trvaleho bude každopádně klíčové...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KATIA: tak ale nemůžou zajistit místo pro dítě, o kterém nevědí, ne?
    KATIA
    KATIA --- ---
    EUCHENIE: ono hlavně od září je ten poslední rok povinný, takze by misto meli zajistit v kazdem případě.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    MARKYSHA: tohle chtěli i ve státní, načež jsem řekla, že už chodil do soukro, tolik dovolený nemám a ať mi zavolaj, kdyby bylo zle a bylo :) no nevolali.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    dotaz - přemejšlíme o stěhování a varianty jsou následující:
    a) stihneme to do příjmaček do MŠ vč. trvalýho bydliště - pohoda
    b) stihneme to do příjmaček do MŠ, ale nebudeme ještě mít trvalý
    c) nestihneme to do PZ

Bambin bude předškolák od příštího září. Zajímá mě varianta b) a c) -v tom b) berou i předškoláky, když nemaj trvalý, nebo záleží jak kde?
    A poslední.. i když má na to právo nebo jak to je, tak má stejně smůlu, ne? Nebo se hlásí nějak dodatečně a čeká se, zda se něco uvolní?

Díky!
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BEBERA: no to já bych se teda musela uhysterčit kvůli tomu, kolik dětí komentuje moji obezitu....
    ad spaní po obědě - tak Tonda doma po obědě nespí, ale ve školce zřejmě ano, protože někdy mi učitelky říkaly, že ho nemohly vzbudit, pouštějí jim tam snad pohádky z kazety a to se mu líbí a vypráví mi to a pak si taky stěžoval, že chtěl spát, ale že na něj Bára pořád mluvila, tak je asi nehnutě ležet nenutí.
    KATIA
    KATIA --- ---
    BLANCHE1: nevim, jak u TRISSIE, ale u nas je jen jedna mistnost a imho teda nejde oddělit....takze ticha činnost, ale myslím, jak nekdo usne, tak se to pak da, že je zas hned nevzbudi....
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    TRISSIE: Nevíš náhodou, zda je tam víc starších dětí, co uz po obědě nechtějí spát? Přijde mi trochu přehnané nutit denně pěti- a šestileté děti ležet nebo po obědě spát. Jasně, odpočinkové nenáročné aktivity - fajn, to mi přijde logické.

Žiju s dětmi v Německu. Mladší syn (v prosinci mu budou 3 roky) po obědě ještě spí. S dalšími dětmi, které spát chtějí/potřebují, jdou po obědě spát, zbytek skupiny (jsou smíšené 2-6 let) si hraje v dalších místnostech.
    A i tak to nechávají na dětech, když vidí, že dítě opakovaně třeba do půlhodiny neusne, jde zpět mezi ostatní a po čase už ho už spát ani nedávají. A přesto je tam tří a čtvrtletá holčička, co dodnes spí a dvou a půlleté děti, co už spát nechtějí.

Tím tě nechci nijak naštvat-jen ukázat, že fungovat to může, když se chce, čili u vás se spíš asi nechce...

Třeba by se dalo přemýšlet o nápadu, že starší děti si budou v jedné třídě hrát nebo jim jedna vychovatelka bude číst knížku/budou poslouchat audiopohádku, zatímco mladší děti budou v jiné třídě odpočívat? Tak se můžou i vychovatelky prostřídat a mít svůj klid a zároveň by nemusely být děti přivázané k postelím, když už o to nestojí.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MEDVED007: Přesně takhle to bylo v minulé školce, v šatně si matky stěžovaly, ale napřímo se nikdo neozval. Teď syn chodí do školky, kde je ředitelka fakt drsná, ale rodiče jsou ještě drsnější, tam žádné šatnové hudrání nehrozí. Tuhle jsem byla svědkem, jak ředitelka říkala mamince, že její dcera fakt spát nebude, že už na ní vystřílela všechny tipy a triky, které za třicetpět let nasbírala (ani by mě nepřekvapilo, kdyby ji přivázala) a že fakt ne. Načež maminka povídala cosi v tom smyslu, že to je blbé, že by mohla nespaním rušit ostatní děti a ať teda leží celou dobu bez hnutí v posteli a mlčí. Super pro to dítě. Jiná matka v šatně předvedla hysterickou scénu, nejdřív vyjela na syna, pak i na mě, že JE DRZÝ, a pak z ní vypadlo, že jí řekl, že smrdí. Dospělá žena honí tříleté dítě po školce kvůli tomu, že jí řekne takovou blbost! Bizár nad bizár...

MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BEBERA: já četla, že je někdy mělo 100% školkové populace a má je 30% dospělých...my jsme to řešili až ve školním věku tj. ani školka na to nemá monopol.....
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KATIA: EDERA: Nebylo snad školkového vyzvednutí, abych neviděla nějaké děcko, jak se drbe na zadku... A když mě kamarádka vyděsila, že její děti mají roupy, četla jsem někde na netu, že roupy má snad polovina dětské populace... Články od toho parazitologa jsem taky četla, ale vzhledem k výše uvedenému mi to moc nesedí...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Naše děti měly taky roupy ze školky. Měla jsem z toho šok, dětská doktorka mě v naprostém klidu ujistila, že je mají všichni. Ve školce taky klid, papír tam ani nedávali.
    KATIA
    KATIA --- ---
    tan pan se jmenuje julius Lukeš;-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    QUANTI: to verim ;-) ani bych to neuvitala sama, ale smysl ta uvaha dává....
    SARGO
    SARGO --- ---
    QUANTI: Asi donesu článek naší ředitelce ve školce :-D Když jsem tam přišla s tím, že má mrňous roupy a že skoro nabeton ze školky, málem dostala psotník, že to není možný, byla zcela upřímně vyděšená a papír na nástěnce se objevil asi na jeden půl den :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam