• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    KATIA
    KATIA --- ---
    QUANTI: to verim ;-) ani bych to neuvitala sama, ale smysl ta uvaha dává....
    SARGO
    SARGO --- ---
    QUANTI: Asi donesu článek naší ředitelce ve školce :-D Když jsem tam přišla s tím, že má mrňous roupy a že skoro nabeton ze školky, málem dostala psotník, že to není možný, byla zcela upřímně vyděšená a papír na nástěnce se objevil asi na jeden půl den :-D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KATIA: to jsem se měla dočíst před cca deseti lety... takhle trapně mi totiž dlouho předtím ani potom nebylo.
    TESAY
    TESAY --- ---
    BEBERA: o ničem takovém nemluvil. Kluci měli tři roky a dva měsíce když šli do školky. A popravdě si myslím, že byl spíš problém v tom, že rodiče + učitelky si nesedli. Učitelky popisoval, jako sbor soudružek údernic, které neakceptovaly potřeby kluků.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EDERA: asi přestanu odčervovat kočky :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    KATIA: Ano, taky už jsem zachytila, že alergické reakce jsou vlastně reakce, které tělo původně mělo proti cizopasníkům, a když teď cizopasníky nemá, tak napadá samo sebe.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EDERA: a to se musí preventivně. Podmíněné úplně ne, ale vzali jí měsíc před třetími narozeninami.
    KATIA
    KATIA --- ---
    EDERA: roupy je pry zdrave dostat;-) nějaký biolog tvrdil, že je to špatně, že uz nemivame roupy a tasemnice atp.
    KATIA
    KATIA --- ---
    EDERA: zajimavy, jak se ty pristupy hodne liší, u nas sice cosi o zvykani padlo, ale pak tam zadni rodice nebyly a deti chodily, jak se reklo. vim, minimalne o dvou případech, kdy přesně hlavní důvod, že jde dítě až odpoledne je režim....
    EDERA
    EDERA --- ---
    MARKYSHA: A vy máte taky nějaké podmíněné přijetí? Co jako by se stalo, kdybys řekla, ne nejde to, musím do práce?
    MARKYSHA: Roupy taky dobrý. Měla je jedna holčička na mažoretkách, tak už jsme taky absolvovali preventivní kůru.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Mně aktuálně štve zvykačka u Alenky, od dubna chodí do soukromé školky a né musí proběhnout zvykačka...takže já jí tvrdím, že už je velká holka a jde do školky a musím si brát týden dovolenou, aby tam v pondělí byla dvě hodiny, pak po o - když to dobře půjde, pak po spa atd. Tím mi jí akorát rozstýkaj..a to nemluvím o tom, že jsem měla dva dny indispozice jeden týden, pak jsem padla s tím sráčem pyogenem rovnou na týden, teď zas jeden den nebudu, protože Tonda je opět nemocný a pak zas dva dny kvůli školce, zbytek muž. A muži rovnou řekli, že o dalším HO nechtějí do konce listopadu (který ještě nezačal) ani slyšet.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    GIOMIKY: já mám zkušenosti takové, že syn to přímo nechytí, ale nějak mi to zřejmě nosí nebo já se tam kdovíjak nakazím nebo nevím...protože kdykoliv tam byla cedule o spále, já měla angínu. Teď, když už nemám mandle, jsem se radovala, že už se mě to netýká a pyogenes vyšel z nosohltanu...
    GIOMIKY: mohu tě bezpečně ujistit, že zrovna pyogenes je svině, kterou nejenže můžeš mít opakovaně, ale i na mnoho způsobu a i rezistentně jako bacilonosič.
    EDERA: a u nás teď mám zcela novou ceduli - roupy, bájé.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TESAY: Nebylo to ještě ve zkušební době? Loni jsme ve školce měli problémové dítě, ubližovalo dětem, rozvrátilo celou školku, tam jsem právě slyšela, že dítě z MŠ jen tak vyloučit nelze. Že proto si ředitelky dávají tu zkušební dobu...
    TESAY
    TESAY --- ---
    TESAY: platili včas a řád neporušovali, takže asi tak...
    TESAY
    TESAY --- ---
    BEBERA: kamarádovi vyloučili loni dvojčata ze státní MŠ (P8). Důvod byl podle vedení školky : nedostatečná spolupráce a komunikace dětí s pedagogem.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TRISSIE: Myslím, že není zas tak snadné vyloučit dítě z mateřské školy, pokud budeš platit školné a neporušovat školní řád (ty)...
    TESAY
    TESAY --- ---
    TESAY: a ano bylo místo v jedné školce, která je super a chodila (a stále chodí) tam dcera sousedů, ale 14,5tis./měsíčně jsem si nemohla dovolit.
    TESAY
    TESAY --- ---
    TORUVIEL: u nás do otevření nové státní MŠ, která nabrala 120 dětí, byl velký problém sehnat místo i v soukr. MŠ. Tedy ve školce kterou jsem byla schopna zaplatit čili do 9,5tis./měsíc. Tím pádem učitelka a ředitelka byla "rovna bohu". Ony neměly zájem cokoli měnit a přizpůsobovat se potřebě dítěte, protože na jeho místo čekalo dalších pět uchazečů.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MEDVED007: já nejsem ten typ, co by se bál ozvat, a tím, že holky už do soukromé školky (do téže, do které předtím chodil Pavel) chodí dva roky, tak i tuším, zda a jaké problémy s nimi budou, takže tohohle se nebojím.

S učitelkami i s ředitelkou vedu prakticky denní debatu (s ředitelkou tak 2x do měsíce minimálně, s učitelkama se snažím mluvit opravdu každý den), a je to dost výživné už teď, fakt nechci jít do otevřenějšího konfliktu, jinak bych se velmi realisticky mohla dočkat vyloučení dítěte. Takže to fakt není až tak jednoduché.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TESAY: Zajímavý, že zrovna v soukromé mš s tím měli problém.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam