• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Já nechápu, že jim ty nemocné děti učitelky do školky vezmou. Mně vracely syna i s blbou rýmou, kterou měl prakticky celý rok. Samozřejmě bez teploty.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    QUANTI: tvrdí adaptační období, ale pravda je, že jim marodí půl učitelského sboru, tak se jim hodí, že nejen, že vezmu po obědě Alenku, ale i Toníka, protože ho tam přece nenechám do odpoledne, ale od zítřka je na "dovče" muž, tak prý si dupne, jsem zvědavá.
    DELVIT: já zase nechávám děti doma radši s nastydnutím čtyři dny než to nechat rozjet a poslouchám kecy v práci, jak kolegyně má stejně staré děti a ty nemarodí...jenže ony jí marodí, dokonce syn má deficit bílých krvinek a stejně posílá..i když u ní jsou to fakt závažné finanční důvody.
    TAPINA: kdyby stačil rok :-( a nejhorší, že u nás jsem další nákaza já, takže se to točí. Děti něco přinesou, já to chytnu, pak já si přinesu suvenýr, děti to chytnou a dokola.
    TRISSIE: tohle fakt nechápu.
    SARGO
    SARGO --- ---
    TAPINA: To sice jo, ale stejně je veliký rozdíl chvíle v mhd a mnoho hodin v uzavřeném prostoru :-(
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    TRISSIE: také moc pěkná záležitost. Střevní chřipku už máme celá rodina za sebou. Mě opravdu překvapuje, že se nebojí, že to oslabené dítě dostanou ještě nějaký dlouhodobý bonus sebou.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DELVIT: já onehdá taky kvetla, když jsem slyšela jakousi maminku, jak sděluje učitelce, že chlapeček v noci zvracel, ale určitě to nic nebude, jen mu něco nesedlo - poté, co jsem předchozí týden strávila s dětmi v karanténě, protože lehaly hezky den až dva od sebe s agresivní střevní chřipkou - s tím, že ve vedlejší vesnici to byl dost kalamitní stav, kvůli němuž jednu školku museli zavřít na sanitární den, neb jim lehlo 90% dětí.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    TAPINA: hehe, to je dost přesné (s těma vodičkama). Viníka opravdu nehledám, ona by dost pravděpodobně onemocněla o týden později. Každopádně nás nic netlačí ji tam dávat, naštěstí. Mě spíše překvapilo, že rodič ví, že je nemocný, protože mu to obden řekla i učitelka a stejně to zkusí (že se o to dítě nebojí.) - no a když jsou tam pak 2 děti tak to se asi taky dobře hlídá .). (jo a to byly ty děti co už se stačily vyzdravit)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DELVIT: Najde se takový úlet, ale denně s tebou v MHD cestuje x lidí, co mají taky horečku a jednou si k doktorovi pro neschopenku a nelehneš z toho. První rok školky jsou prostě děti zejména na podzim nemocné, protože je to velká zátěž na imunitní systém. Nemá smysl hledat viníka, jestli něco, tak bych z toho vzala plošné doporučení pro všechny rodiče "Dejte dítě do školky o něco dříve, než nastupujete do práce, jestli v ní nechcete být po prvním roce vyhodnoceni jako nadbyteční".
    A po prvním roce se ukáže, které proklamace takových těch rodičů, typu: "Neočkovali jsme (nedáváme mléčné výrobky, dáváme imunovodičku X, jíme maso, nejíme maso) a dítě nebylo jakživo nemocné" jsou plácání prknem o vodní hladinu a kdo má opravdu dítě odolné a zdravé :o)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    TAPINA: mno jistě a očekávali jsme to, ale když tomu tatínkovi vysvětluje učitelka, že den léčení nestačí a že má horečku a zimniční stavy, tak si říkám ach jo...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DELVIT: První rok školky? :o)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    my jsme pořád nemocní...už prakticky 4. týden. Jde do školky na 2-3 dny a pak se léčíme - úžasné jak u nás ty rodiče vedou evidentně nemocné děti do školky a pak všichni zalehnou.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MARKYSHA: proč tam nemůže spát? To je to pitomé adaptační období nebo kvůli věku?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Dneská jsem vyzvedávala po obědě, přišla jsem mezi prvními, Alenka se prý rezolutně svlékla a byla v postýlce, hrozně se divila a domů jsem jí nesla.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Alenka ve školce, měla jsem jí odvést v deset...nechtěla, chtěla tam spát..aby se jí zbavili, půjčili jí domů zpívajícího Brumdu...na začátku nebyl prostor pro vyjednávání, málem mě s ní vyhodili s tím, že marodí dvě učitelky, což jsem se nedala. Měli to dát vědět dřív, než jsme si to s mužem složitě zařídili. Zuřím a jsem zvědavá, jak přesvědčí Áju, že Brumda není její.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak ta moje malá holčička je poprvé ve státní školce. A Tonda mě zas rozsekal: "Dneska se musím omluvit u Pepíka, Báry a Samíka, protože si budu hrát jenom s Ájou."
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    jo tak květen by byl fajn, to už doufám mininálně budeme vědět, kde budem, pokud už tam nebudem :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    EDERA: loni byla jina situace. co to dohledávám tak se zavedenim povinne dochazky do ms se spadovost bude nejak resit. nasla jsem take informaci, že zapisy pro deti k povinne predskolni dochazce by mely byt jednotne v květnu. tezko teda neco rikat, kdyz vznika zcela nova situace, ale vse co jsem k tomu nasla naznacuje, že by obce mely resit dostatecnou kapacitu pro spadovou oblast....
    EDERA
    EDERA --- ---
    EUCHENIE: Ahááá, tak to jsem z toho prvního příspěvku nepochopila, že ještě nevíte, kam se vrtnete.:-)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    EDERA: to jo, když už budem vědět, kam to bude. No budu se snažit, abysme věděli :) Jinak počítám, že to bude cca 30-40 km od původního bydliště, takže dojíždění do původní.. eee. Ale kdyby ho dali někam do 10km od nového, tak pohoda, začla jsem aj řídit :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    EUCHENIE: To jsme dohledávali vloni na jaře, když Barta od Annawy nevzali vloni do školky pro nával předškoláků. Co si pamatuju, tak protože neexistuje spádovost MŠ, předškolák má při přijímání přednost bez ohledu na bydliště. Takže bych normálně šla k zápisu v místě plánovaného bydliště, ať už to se stěhováním stihnete nebo ne.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRISSIE: ano, ale bavime se o září 2017, kdy poprve najizdi povinna skolni dochazka v posledním roce ms. tudiz je samozřejmě s otaznikem, co to udela v praxi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam