• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    My mely jako deti vse potistene - ja zajickem:) - a barvou na textil, mama to tiskla normal detskym razitkem a drzelo to tam snad porad. Takze ani neni treba extra investovat...
    ADD
    ADD --- ---
    TAPINA: Tak já si počkám, kolik těch vyprání to vydrží. Pak poreferuj. :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ADD: Tož to ještě nevím. Píšou, že to vydrží několik vyprání a pak se to tam lupne prostě znovu. Při označování mě překvapilo, kolik věcí, které jsem si myslela, že mají štítky nebo popis fixem, nemají už dávno nic.
    ADD
    ADD --- ---
    TAPINA: A vyprání to snáší bez vyblednutí? To asi taky zainvestuju, už mě to blbnutí s fixou nebo štětcem nebaví.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    V pohodě i na úpletu :o)

ADD
    ADD --- ---
    TAPINA: Skáče to na mě na fb pořád. Jak to funguje? Jde tím tisknout jen na štítky se složením, nebo tím lze tisknout i přímo na oblečení? Pokud ano, jak to vypadá na úpletu (trička, vroubkovaná trička...)? Zatím jsem o objednání neuvažovala, protože se mi to zdá vhodné jen na zcela hladký podklad.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tip na označování školkového oblečení: Zainvestovala jsem pětistovku a objednala tady https://www.mininalepky.cz/kategorie/razitka razítko se jménem s barvou na textil. Jednodušší už to asi být nemůže :o)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    My přejeme na besídce. Jsou tam všechny učitelky i kuchařky pohromadě a my jsme taky v plné sestavě. Muž je z kraje, kde se běžně na Vánoce dávají řezané květiny, takže většinou dáváme ty. Nechávám uvázat amarylis tak, aby to vypadalo vánočně. A paní učitelky to kupodivu ocení, protože na vánoce je to povětšinou jediná kytka, kterou dostanou, může celkem pozvednout domácí vánoční výzdobu a neujedou jí jako té, které dostanou na konci školního roku.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SARGO: To se nám jednou stalo taky - přinesli jsme dárky po Vánocích, že je u nás nechal Ježíšek pod stromečkem ;-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    My dáváme poslední den školky, Jirka už loni projevil značnou samostatnost v tom, že dokázal dát první učitelce dárek ráno a pro druhou ho schovat v šatně a předat jí ho, když přišla do práce. Čímž mi odpadá hlavní starost, jak to dát oběma, když zpravidla potkávám jen jednu :o)
    SARGO
    SARGO --- ---
    MONI: Obecně neumím nic předávat, a na besídce jsou spolehlivě obě, a je tam šrumec a předává se tam toho víc, tak se v tom schováme, a navíc zákon schválosti je zcela spolehlivý a když jsem to jednou nechala před Vánoce, běžela jsem pak s dárky extra, když se mrňous hodil marod, raději už dávám při besídce... :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MONI: Dáváme drobnost poslední den školky.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    EDERA: Taky jsem dávala teda jen cukroví...
    EDERA
    EDERA --- ---
    Ehm, nedávala jsem učitelkám nikdy nic.:-O Až na jeden rok, kdy jsme s blondýnou upekly perníčky ve tvaru rybiček a na ně napsaly cukrovou polevou PF a příslušný letopočet.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MONI: Dávala jsem dárek jen učitelce a až poslední den před Vánoci, co byla dcera ve školce. Ostatní rodiče taky, co jsem tak viděla. Ale loni jsme se besídky neúčastnili, dcera byla nemocná.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KATIA: Jasně no, taky bych se obávala téhož...
    MONI
    MONI --- ---
    Jak se to prosím vás dělá s vánočními dárky pro učitelky a hospodářky ve školce? Je lepší předat dárky na vánoční besídce (14.12.) nebo až poslední den před prázdninami?
    KATIA
    KATIA --- ---
    TORUVIEL: pro me je to o tom, nakolik pak clovek jde do řešení. ja bych samozřejmě mela obavu, že kdyz se ozvu, tak se to otoci proti dítěti :-( na druhou stranu u nas zjevne inspekce chodí a řeší, jestli rvp dodržují, takze věřím, že se to postupně mění.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KATIA: No, já to chápu, ale od soukromé školky bych prostě očekávala "modernější" přístup, více klientsky orientovaný. Že to tak není, to se může stát. Pak je asi na místě buď domluva, nebo změna školky, nebo smíření se se situací (to by se mi ale smiřovalo špatně, kdybych nějaké školce dávala třeba 10tis měsíčně a ona přitom nebyla schopná vyhovět potřebám mého dítěte v tak základní věci).
    A dohadovat se v nějaké myšlenkově zastaralé státní školce asi taky není jednoduché, jo. Sice to mají napsané někde v pravidlech, ale jak to chodí v praxi, to je různé. Bohužel mám teda kamarádku, co pracovala ve státní školce a co mi popisovala, to bylo dost hrůzné.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TORUVIEL: malokdo chce jít do konfliktu, ale proste plati pro vsechny skolky, prave ty registrovane podle zakona, coz jsou predevsim ty obecni, že dite ma odpocinek a ne nutne spani. pro ne je rvp zavazny dokument, dodržování kontrolovano inspekci. paradoxně soukroma skolka bez registrace si naopak asi muze ta pravidla nastavit jinak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam