• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    GLOBALISTA: ve školce probíhá furt něco...co já pamatuju, tak se na nástěnce akorát střídaly cedulky s upozornění na spálovou angínu, spálu, vši atd atp......zezačátku jsem z toho byla totálně vyděšená, ale pak už jsem to vesele ignorovala....mmch, naše holky nikdy nic z oznámeného nedostaly :-)
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    GIOMIKY: Třeba to bude v pohodě. U nás ve školce proběhla už dvakrát a nás to zatím minulo (ťuk ťuk ťuk).
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    GIOMIKY: u nás to relativně klidné bylo, nejhorší na všem byla pusa plná boláků, které jsem já odhalila až dost pozdě, a nutila je tím pádem jíst víc, než jim bylo milo
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    O zabavu mame postarano, nebot prave u nas ve skolce probiha akce Usta-Ruce-Nohy. Tak budu doufat v relativne klidny prubeh.

Nemoc rukou nohou úst - Hand, foot and mouth disease - Nemoc ruka noha ústa | Baby On Line
    http://www.babyonline.cz/nemoci-deti/nemoc-rukou-nohou-ust
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    VSICHNIMAME: to jsem zkoušela, nevím, akorát se to rozmazalo do fleku.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    My mely jako deti vse potistene - ja zajickem:) - a barvou na textil, mama to tiskla normal detskym razitkem a drzelo to tam snad porad. Takze ani neni treba extra investovat...
    ADD
    ADD --- ---
    TAPINA: Tak já si počkám, kolik těch vyprání to vydrží. Pak poreferuj. :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ADD: Tož to ještě nevím. Píšou, že to vydrží několik vyprání a pak se to tam lupne prostě znovu. Při označování mě překvapilo, kolik věcí, které jsem si myslela, že mají štítky nebo popis fixem, nemají už dávno nic.
    ADD
    ADD --- ---
    TAPINA: A vyprání to snáší bez vyblednutí? To asi taky zainvestuju, už mě to blbnutí s fixou nebo štětcem nebaví.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    V pohodě i na úpletu :o)

ADD
    ADD --- ---
    TAPINA: Skáče to na mě na fb pořád. Jak to funguje? Jde tím tisknout jen na štítky se složením, nebo tím lze tisknout i přímo na oblečení? Pokud ano, jak to vypadá na úpletu (trička, vroubkovaná trička...)? Zatím jsem o objednání neuvažovala, protože se mi to zdá vhodné jen na zcela hladký podklad.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tip na označování školkového oblečení: Zainvestovala jsem pětistovku a objednala tady https://www.mininalepky.cz/kategorie/razitka razítko se jménem s barvou na textil. Jednodušší už to asi být nemůže :o)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    My přejeme na besídce. Jsou tam všechny učitelky i kuchařky pohromadě a my jsme taky v plné sestavě. Muž je z kraje, kde se běžně na Vánoce dávají řezané květiny, takže většinou dáváme ty. Nechávám uvázat amarylis tak, aby to vypadalo vánočně. A paní učitelky to kupodivu ocení, protože na vánoce je to povětšinou jediná kytka, kterou dostanou, může celkem pozvednout domácí vánoční výzdobu a neujedou jí jako té, které dostanou na konci školního roku.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SARGO: To se nám jednou stalo taky - přinesli jsme dárky po Vánocích, že je u nás nechal Ježíšek pod stromečkem ;-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    My dáváme poslední den školky, Jirka už loni projevil značnou samostatnost v tom, že dokázal dát první učitelce dárek ráno a pro druhou ho schovat v šatně a předat jí ho, když přišla do práce. Čímž mi odpadá hlavní starost, jak to dát oběma, když zpravidla potkávám jen jednu :o)
    SARGO
    SARGO --- ---
    MONI: Obecně neumím nic předávat, a na besídce jsou spolehlivě obě, a je tam šrumec a předává se tam toho víc, tak se v tom schováme, a navíc zákon schválosti je zcela spolehlivý a když jsem to jednou nechala před Vánoce, běžela jsem pak s dárky extra, když se mrňous hodil marod, raději už dávám při besídce... :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MONI: Dáváme drobnost poslední den školky.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    EDERA: Taky jsem dávala teda jen cukroví...
    EDERA
    EDERA --- ---
    Ehm, nedávala jsem učitelkám nikdy nic.:-O Až na jeden rok, kdy jsme s blondýnou upekly perníčky ve tvaru rybiček a na ně napsaly cukrovou polevou PF a příslušný letopočet.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MONI: Dávala jsem dárek jen učitelce a až poslední den před Vánoci, co byla dcera ve školce. Ostatní rodiče taky, co jsem tak viděla. Ale loni jsme se besídky neúčastnili, dcera byla nemocná.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KATIA: Jasně no, taky bych se obávala téhož...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam