• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Nejspíš chtějí vědět, kde můžou rodiče nahánět, když by měl nedostupný mobil. Ale po nás teda určitě pracovní dobu nechtěli, ani jeden ji nemáme pravidelnou natolik, aby se to tam dalo jednoduše napsat.
    ADD
    ADD --- ---
    TRISSIE: Stáhli z netu dotazník jiné školky a neobtěžovali se ho upravit? Nebo chtějí mít podklady pro pruzení "ale vy přece pracujete jen do půl čtvrté, takže tu klidně ve čtyři můžete být, že?" Obrana asi není, k vzteku to je rozhodně.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    chjo, k čemu kurník školka, která přijímá děti výhradně podle kritéria věku (plus samozřejmě trvalý pobyt), potřebuje vyplněné kompletní údaje o zaměstnavateli obou rodičů včetně adresy pracoviště a pracovní doby???

A samozřejmě, žádost o přijetí je pouze v pdf, takže to vyplňuju ručně, pro obě dvojčata... dohromady už po šesté (dvakrát pro Pavla, kterého vzali napodruhé, a teď už podruhé pro dvojčata). Sere mě to!!!
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    KAMPA: Drzim palce.Praha 13 napr. prijima nejprve deti s trvalym bydlisten na P13 a pak teprve deti, ktere zde ziji v podnajmech (maji smlouvu a nejsou hlaseni).
    KAERI
    KAERI --- ---
    Mě by zajímalo, jak to letos bude s tou spádovostí. Nejstarší chodí do jedné školky, ale jako spádovou máme tu druhou. Ten ani ten výsledek nebude tragédie, školky jsou kousek od sebe a obě dobré, ale přece jen bych raději měla obě holky v té samé školce, protože vyzvedávání, besídky a tyhle akce, více šancí na různé zajímavé bacily apod....
    ADD
    ADD --- ---
    VSICHNIMAME: Nemám potuchu, syna do té školy nevzali, tak ani neprověřovali. Varovala nás před tím ředitelka MŠ.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ADD: to se mi dost nezdá, zaprvé ne každý má SIPO a za druhé, co je komu po účtech? kdo to ověřuje, jak to ověřuje?
    ADD
    ADD --- ---
    MONI: Na Praze 6 v některých oblíbených školách prý kontrolují, zda je z účtu rodičů placeno SIPO k danému bytu. Na Praze 5 zase někde prochází nahlášení dítěte ke kamarádům do bytu, pro který je škola spádová.
    MONI
    MONI --- ---
    KAMPA: já bych ústním slibům, že stačí jen nájemní smlouva moc nevěřila... U nás (Praha 8) vloni při zápisu ředitelka kontrolovala moji občanku a říkala, že trvalé bydliště dětí musí ještě ověřovat na úřadě/matrice.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    NIENNA: Už to vyvěsili.... tak i u nás je letos povinný trvalý pobyt na praze 14....a snad se bude zohledňovat i spádovost... ale to jsem jen zaslechla šuškandu....
    ADD
    ADD --- ---
    KAMPA: Vyřídíš to na úřadě za hodinu a máš klid. A kdykoli ho zase můžeš přehlásit zpátky. Jestli ti v tom nic nebrání, udělala bych to hned. V místech s přísnými pravidly neuznávají přehlášení v době těsně před zápisem.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    jeste jsem se chtela zeptat, kolik prihlasek jste davali? vyhody/nevyhody? dekuji
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TRISSIE: no ty doufam , ze ne, ale ja bydlim na praze 15 a tam je nastesti skolek opravdu hodne, doufam, ze tebou popisovana situace nenastane.
    jeste chci prave obvolat ostatni skolky a zjistit, jak k tomu pristupujou, at jsem kdyztak pripravena.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ADD: v pripade nutnosti jsem pripravena dite prehlasit...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAMPA: tak akorát doufej, že pak nebude při zápisu přetlak a nepřitvrdí kritéria...
    ADD
    ADD --- ---
    KAMPA: A byl by kdyžtak problém přehlásit dítě? U nás muž a děti mají trvalé bydliště v místě našeho pobytu, já ještě pořád ve svém původním bytě. Ale jestli to v jedné školce vypadá nadějně i bez toho, tím líp.
    (Starším synům jsme měnili trvalé bydliště po přestěhování právě kvůli školce, mladšímu hned po narození v rámci vyřizování všech papírů, aby hned dostal občanku s touto adresou a nemuselo se to měnit později.)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    no tak pry staci najemni smlouva...nemusim mit trvale bydliste. staci, kdyz dolozim , ze na te casti prahy ziju. nemusim si kvuli tomu predelavat trvale bydliste nebo prepisovat dite na otce ... myslim,ze je to naprosto logicke. (teda zatim jedna skolka, druha - tam mi nedokazali odpovedet)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KAMPA: no patřičný nepatřičný... školky mají prostě nějakou kapacitu, ta se nedá zvyšovat úplně pružně, protože počet tříd, kapacita stravovacích zařízení, počet učitelek... no a je logické, že zřizovatel, když si musí vybrat, bude samozřejmě preferovat rezidenty, z nichž mu plynou daně. Argumentovat, že je to nepatřičný, je asi takový, jako se hádat o nedůstojnosti registrací do pražských porodnic málem s datem početí - je, ale v nejbližším horizontu se s tím nedá nic dělat (jak teď tlačí ten nárok na školku od dvou let, měly by se i navyšovat kapacity, no uvidíme...). Když je školka poloprázdná, většinou žádná kritéria podle trvalého bydliště nemá. Když je přecpaná, znovu se zeptám, jak bys to chtěla řešit líp, kdybys byla v pozici provozovatele? (Říkám z pozice někoho, jehož dítě se nedostalo do školky, protože nemáme trvalé bydliště, a chodí do soukromé, ale nějak netuším, k čemu by mi bylo se rozčilovat, že má nárok na vzdělání a ať "si to nějak udělaj".)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAMPA: je to služba hrazena z rozpočtu městské části, a městská část má investiční peníze jen za osoby s trvalým pobytem. Takže logicky, nechce přispívat cizím, když by ji pak nezbylo na vlastní.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    tak diky za info, mam vypsane skolky a jdu patrat. napisu vysledek...ale jako zacinam mit z toho teda strach....prece dite ma narok na vzdelani a co to ma spolecneho s rodici? kde mam trvaly nebo prechodny bydliste...neprijde mi to patricny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam