• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    SOLEI: syn byl na tom podobně, já navíc těhotná a snažila jsem se ho 2x odplenkovat - marně. Pak najednou v půlce července (bylo mu 2 a 8 měsíců) blik - ze dne na den odhodil plínu a nepotřeboval jí ani na noc.. a v září nastupoval do školky a ve školce nikdy nehodu neměl. Takže nezoufej:o))
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SOLEI: Nech to na léto, třeba objeví kouzlo čůrání na kytičky :-) Náš nějaké vyměšování taky dlouho ignoroval, a pak mu to seplo a během měsíce bez plíny i v noci.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SOLEI: nechala bych to být.....moje zkušenost je, že čím víc se na dítě tlačí, tím víc na to dlabe....starší byla to samé co píšeš a jednoho dne jí cvaklo v hlavě, sama se rozhodla, že už pleny ne a od toho dne je neměla ani na den ani na noc a nehod bylo...no na prstech jedné ruky bych to spočítala....byly jí bez 2 měsíců tři roky....
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Když on to zcela ignoruje, a na nočník či záchod prostě nechce jít, případně ho ukecam na záchod a za tři minuty je mokrý
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    SOLEI: klíd, do září času mnoho :) prostě se to musí zkusit - sebrat plínky na týden a vytrvat, když nic tak za měsíc znova týden atakdále a ono mu to sepne :) (teda to je naše metoda, určitě existuje mnoho dalších. Naše holky se odplenkovávají pozdě ale rychle) (doufám že jsem to nezakřikla, právě nás čeká třetí odplenkování :D )
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SOLEI: neztrácej naději, podle mojí zkušenosti s těmihle "pozdními odplenkovači" (mám tři takové), v jednu chvíli přijde zlom a během měsíce je hotovo, třeba u Kačky to bylo tak, že na Vánoce ještě bez pleny ani ránu (prostě nechápala, co by jako na tom nočníku měla dělat), a na konci ledna už byla bez pleny i na noc a úplně bez nehod...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    TAPINA: hmm, tak to jsem v háji, on to naprosto ignoruje, to není i nehodách, to je o úplně absenci kontroly.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SOLEI: Musí, ale zpravidla se nikdo nehroutí z toho, že těm nejemenším se stávají nehody (některým i obden).
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Fakt musí být dítě ve školce bez plen? Začínám mít pocit že to odplenovani do nestupu do školky nestihneme.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    tyjo...koukam ,ze to je hodne odlisne. ona paní reditelka rikala, ze jak se u nas stavi nove baraky, tak spousta rodicu ma v ruce treba kupni smlouvu, ale jeste tam nemaji trv.bydliste, ale jejich deti jsou ve veku nastupu do skolky, tak je berou, ze kazde dite, kteremu byly tri roky vzali. tahle skolka ma dve budovy, mozna kvuli tomu..maji dost mist...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MONI: tak u nás je trvalé bydliště dítěte a jednoho rodiče více méně podmínkou, ale nežijí-li v domácnosti sami, boduje se i trvalé bydliště druhého rodiče. A u nás na tom přijetí do místní státni školky ztroskotalo.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    KAMPA: dite muze spadat i pod otce, treba u nas to tak u jednoho je...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    MONI: no asi ne....vzdyt to z toho vyplyva, ne ? :))
    dite spada pod matku v mem pripade pode mne - ja mam trv.b. na jine praze, ale paní reditelce to nevadi s tim, ze dolozim najemni sml. , ze bydlim na praze, kam bude dite chodit do skolky a otec ditete tam ma tr.bydliste (jeste k tomu v jinem byte, nez ted bydlime).
    MONI
    MONI --- ---
    KAMPA: jeden z rodičů s trvalým bydlištěm určitě stačí, ale původní debata byla o tom, jestli tam to trvalé bydliště musí nebo nemusí mít i to dítě...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Tak jeste k tematu trvaleho bydliste vs. skolky.
    vcera jsem mela docela dlouhy rozhovor s reditelkou MŠ, kterou jsem si vybrala. a ona me ujistila, ze opravdu nepotrebuji mit já - jako matka trv.bydl. na P15, ale staci, kdyz ma otec ditete + nájemní smlouva. kazda skolka ma evidentne jina pravidla pro prijeti. takze nemusim podnikat zadny kroky , nastesti.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SARGO: naše holky chodily postupně do tří různých školek a stejně mi přišlo, že nejvíc je odpolední zaplněnost školky daná tím, jací se tam aktuálně sejdou rodiče. V první školce byla taková silná skupina matek na mateřské, které nechávaly své děti denně ve školce do zavíračky...to by žádný dotazník neodhalil...naproti tomu v té třetí pravidelně do pěti zůstával jen jeden chlapeček a býval tam už tak od půl čtvrté max 4 hodin sám. Proto býval nadšený, když s ním sem tam naše dcera zůstala....ale dělo se to málokdy, jen když jsem to pracovně nemohla zařídit jinak. Ale bylo mi ho teda líto. Chodil tam vždycky jak tělo bez duše.
    VANUSHE
    VANUSHE --- ---
    SARGO: přesně! mlaďas teď chodí do soukromý, ale doufám, že se mi podaří urvat nějaký místo ve státní od září, tak se připravuju:)
    SARGO
    SARGO --- ---
    VANUSHE: Vysvětlovali mi, že je to proto, aby měli představu, kolik kdy bude dětí. Přišlo mi to jako taková ptákovina, že jsem v tom už raději víc nešťourala. Silně totiž pochybuju, že by se to postupem času nějak dramaticky skokově měnilo ;-)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    tak jen kdyby někoho zajímalo,jak je to se stěhováním - když se predskolak přestěhuje během roku a ma tp v novém miste, město mu musí zajistit místo v některé mš. teď ještě se rozhodnout, kam se odstěhovat :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VANUSHE: já taky nevím, proč to tam je... navíc že jo, vzhledem k dopravě po Praze, ono občas se stane, že sice skončím v 15:30, cesta je na 50 minut, ale je to na hodinu a půl, protože někde je bouračka a stojí půl města.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam