• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MONI: tak u nás je trvalé bydliště dítěte a jednoho rodiče více méně podmínkou, ale nežijí-li v domácnosti sami, boduje se i trvalé bydliště druhého rodiče. A u nás na tom přijetí do místní státni školky ztroskotalo.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    MONI: no asi ne....vzdyt to z toho vyplyva, ne ? :))
    dite spada pod matku v mem pripade pode mne - ja mam trv.b. na jine praze, ale paní reditelce to nevadi s tim, ze dolozim najemni sml. , ze bydlim na praze, kam bude dite chodit do skolky a otec ditete tam ma tr.bydliste (jeste k tomu v jinem byte, nez ted bydlime).
    MONI
    MONI --- ---
    KAMPA: jeden z rodičů s trvalým bydlištěm určitě stačí, ale původní debata byla o tom, jestli tam to trvalé bydliště musí nebo nemusí mít i to dítě...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Tak jeste k tematu trvaleho bydliste vs. skolky.
    vcera jsem mela docela dlouhy rozhovor s reditelkou MŠ, kterou jsem si vybrala. a ona me ujistila, ze opravdu nepotrebuji mit já - jako matka trv.bydl. na P15, ale staci, kdyz ma otec ditete + nájemní smlouva. kazda skolka ma evidentne jina pravidla pro prijeti. takze nemusim podnikat zadny kroky , nastesti.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SARGO: naše holky chodily postupně do tří různých školek a stejně mi přišlo, že nejvíc je odpolední zaplněnost školky daná tím, jací se tam aktuálně sejdou rodiče. V první školce byla taková silná skupina matek na mateřské, které nechávaly své děti denně ve školce do zavíračky...to by žádný dotazník neodhalil...naproti tomu v té třetí pravidelně do pěti zůstával jen jeden chlapeček a býval tam už tak od půl čtvrté max 4 hodin sám. Proto býval nadšený, když s ním sem tam naše dcera zůstala....ale dělo se to málokdy, jen když jsem to pracovně nemohla zařídit jinak. Ale bylo mi ho teda líto. Chodil tam vždycky jak tělo bez duše.
    VANUSHE
    VANUSHE --- ---
    SARGO: přesně! mlaďas teď chodí do soukromý, ale doufám, že se mi podaří urvat nějaký místo ve státní od září, tak se připravuju:)
    SARGO
    SARGO --- ---
    VANUSHE: Vysvětlovali mi, že je to proto, aby měli představu, kolik kdy bude dětí. Přišlo mi to jako taková ptákovina, že jsem v tom už raději víc nešťourala. Silně totiž pochybuju, že by se to postupem času nějak dramaticky skokově měnilo ;-)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    tak jen kdyby někoho zajímalo,jak je to se stěhováním - když se predskolak přestěhuje během roku a ma tp v novém miste, město mu musí zajistit místo v některé mš. teď ještě se rozhodnout, kam se odstěhovat :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VANUSHE: já taky nevím, proč to tam je... navíc že jo, vzhledem k dopravě po Praze, ono občas se stane, že sice skončím v 15:30, cesta je na 50 minut, ale je to na hodinu a půl, protože někde je bouračka a stojí půl města.
    VANUSHE
    VANUSHE --- ---
    Nerejpu, fakt me to zajima
    VANUSHE
    VANUSHE --- ---
    A ona je povinnost si dite vyzvednout hned po praci? Nebo jak je to mysleny? To bych byla nadsena jak z vyplnovani, tak z buzerace, kdy mam naklusat
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: Tak hlavně to vyplňuješ Ty, takže pracovní dobu si tam vypíšeš jakou chceš.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: údaje o zaměstnavateli jsme ve školce uváděli až na evidenční list a ještě je tam napsáno, že je to dobrovolné, že tam tenhle údaj nechali po dohodě s rodiči. A bylo to tak dokonce ve dvou školkách! Ta bezmoc, že jim to nemůžeš hodit na hlavu, dokud ti tam děti nepřijmou, je fakt děsná!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a navíc teda samozřejmě telefonní kontakty na rodiče se uvádějí do evidenčního listu dítěte po přijetí; přihláška je v archivu školky, takže se k ní učitelky nemají šanci dostat.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: tak to by si mohli zkusit... my nemáme telefonní ústřednu, jen infolinku (a ta nepřepojuje) a u manžela v práci pro jistotu nemají nikde uvedené žádné telefonní číslo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Nejspíš chtějí vědět, kde můžou rodiče nahánět, když by měl nedostupný mobil. Ale po nás teda určitě pracovní dobu nechtěli, ani jeden ji nemáme pravidelnou natolik, aby se to tam dalo jednoduše napsat.
    ADD
    ADD --- ---
    TRISSIE: Stáhli z netu dotazník jiné školky a neobtěžovali se ho upravit? Nebo chtějí mít podklady pro pruzení "ale vy přece pracujete jen do půl čtvrté, takže tu klidně ve čtyři můžete být, že?" Obrana asi není, k vzteku to je rozhodně.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    chjo, k čemu kurník školka, která přijímá děti výhradně podle kritéria věku (plus samozřejmě trvalý pobyt), potřebuje vyplněné kompletní údaje o zaměstnavateli obou rodičů včetně adresy pracoviště a pracovní doby???

A samozřejmě, žádost o přijetí je pouze v pdf, takže to vyplňuju ručně, pro obě dvojčata... dohromady už po šesté (dvakrát pro Pavla, kterého vzali napodruhé, a teď už podruhé pro dvojčata). Sere mě to!!!
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    KAMPA: Drzim palce.Praha 13 napr. prijima nejprve deti s trvalym bydlisten na P13 a pak teprve deti, ktere zde ziji v podnajmech (maji smlouvu a nejsou hlaseni).
    KAERI
    KAERI --- ---
    Mě by zajímalo, jak to letos bude s tou spádovostí. Nejstarší chodí do jedné školky, ale jako spádovou máme tu druhou. Ten ani ten výsledek nebude tragédie, školky jsou kousek od sebe a obě dobré, ale přece jen bych raději měla obě holky v té samé školce, protože vyzvedávání, besídky a tyhle akce, více šancí na různé zajímavé bacily apod....
    ADD
    ADD --- ---
    VSICHNIMAME: Nemám potuchu, syna do té školy nevzali, tak ani neprověřovali. Varovala nás před tím ředitelka MŠ.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ADD: to se mi dost nezdá, zaprvé ne každý má SIPO a za druhé, co je komu po účtech? kdo to ověřuje, jak to ověřuje?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam