• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    U nás bylo od prvního dne dopoledne i odpoledne.
    EDERA
    EDERA --- ---
    REONA: Záleží na školce. Někde vyloženě chtějí, aby tam první den s dětma zůstaly i maminky (nebo tatínkové), někde tam děti nechávají jen 2 hodiny, jinde se počítá s celým dopolednem a obědem...
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    REONA: Co si pamatuju z prvního školkového dne mého syna, tak tam byl první den asi 2-3 hodiny. Děti tam přišly vpodstatě jen omrknout a pohrát si s hračkama v novém prostředí.
    REONA
    REONA --- ---
    To, že první den je seznamovací, znamená, že tam přijdou, porozhlédnou se, pozdraví a zase domů? Jako ve škole? Nějak jsem počítala s tím, že už tam stráví celé dopoledne (první 2 týdny u nás mají jen dopoledne, v případě nutnosti celodenní docházky jdou děti odpo do jiné třídy).
    EDERA
    EDERA --- ---
    SOLEI: Možný to je, ale to se můžeš zeptat znovu v pondělí. Na ten první den nepotřebujou fakt prakticky nic.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    EDERA: přišlo mi že tam mluvili i jiných věcech jež mají na stránkách, diky
    EDERA
    EDERA --- ---
    SOLEI: "Co má mít dítě do školky?" v sekci Na co se ptáte nevyhovuje?
    MS Novoborska
    http://www.msnovoborska.cz/FAQ.htm

Jinak kvůli prvnímu dni bych se nestresovala. To bude jen seznamovací. Pohodné oblečení, bačkorky a možná oblíbeného plyšáka, aby nešel sám.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Bude někdo chodit s dítětem do MŠ Novoborská?
    Já jsem poslala na info schůzku manžela a on si poznámky nedělal. Takže nevím co pro první den potřebujeme. Jediné co si pamatoval byl kapsář a přijít první den před osmou.
    SARGO
    SARGO --- ---
    ANNAWA: Chodím kydat pravidelně tak po dvou třech týdnech, vždy s velkou taškou na odnos; jednou jsem to nechala přes měsíc a to fakt nebylo dobrý. :-D
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TAPINA: nikdy mic neprekona, co se vyvalilo v šatně druhorozeneho cca v jeho 13. Mel boreliozu a ja to tam na konci školního roku sla vykydat. Bylo to na auto a to jsem dva pytle zjevneho bordelu a obleceni proliteho sirupem vyhodila hned.
    MONI
    MONI --- ---
    My jsme měli kapsář v soukromý školce, objednávala jsem ho z Fleru, za vyšité jméno byl příplatek asi stovka, tak ho měla beze jména jako ostatně všechny ostatní děti v šatně. Měla ho pověšený na svém háčku, kde nepoužívali značky, ale fotky dětí, takže s identifikací nebyl problém.
    V naší státní je kapsář naopak zakázaný, mají tam poličky a háčky jsou tak blízko u sebe, že by se kapsáře překrývaly.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ELIZHANNAH: A co Ti brání zkusit protestovat proti látkovým kapesníkům a navrhnout místo toho zavedení systému zásobníku papírových kapesníků?
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    EDERA: jj, to si já myslím taky, jenže to neřeší můj problém s kapsou na látkový kapesník :) Btw. jsem moc ráda, že v základní škole, kam půjde Bertík v pondělí do první třídy, mají ve třídě zásobník s papírovými kapesníky, jak ty říkáš...
    EDERA
    EDERA --- ---
    ELIZHANNAH: Nezažila jsem školku, která by chtěla látkové kapesníky. Všechny měly te třídách zásobu papírových kapesníků (všichni rodiče dodali na začátku školního roku po velkém balíku). Jsem staromilec a látkové kapesníky doma běžně používáme, ale u malejch dětí jsou ty papírový rozhodně hygieničtější.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Já spíš než nad kapsářem dumám nad kapsami na kapesníky. Paní ředitelka má požadavek, aby dítě mělo vždy na oblečení kapsu na kapesník a v ní látkový kapesník. No ale oblečení pro holčičky dost často žádnou kapsu nemá... legíny nemají kapsu na kapesník, punčocháčky taky ne, trička s krátkým i s dlouhým taky ne, šatičky taky ne... bunda samozřejmě jo, ale to mi neřeší potřebu kapsy na kapesník na oblečení dovnitř do třídy, jen na zahradu/procházku... Jak tohleto u holčiček řešíte?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Háčky! Kapsáře! Ty jo, ještě že u nás mají normální skříňky s dvířkama, ono stačí vidět ty hlubiny všehomíra, co se vyvalí, když zejména chlapečci svou "perfektně uklizenou" skříňku otevřou :o)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: dva kapsáře! Svata zeno. U Barta ted meli erarni kapsáře, u Jo maji skrinky, coz i vypadá dobře. U velkych kluků uz si detaily uplne nepamatuju, ale kapsáře bych nezapomnela.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: naše holky vymetly tři školky, všechny byly fungl nově postavené a ve všech byl systém háčky tj. všude byl kapsář požadován tj. v jednu chvíli jsem potřebovala dva bo obě chodily najednou do školky
    SARGO
    SARGO --- ---
    ANNAWA: Taky tak, už jsem chvíli dumala, jestli jsem je o něco neochudila. :-D
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: oni zatím, když je měli, všude měli erární, všichni stejné, zjevně pro mě šťastná náhoda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam