• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    XMARGE: a měl tu poruchu?
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    JANOCKA: ano, já... Synovi nebyly ještě ani tři roky a ze školky mě posílali do PPP, že musí mít poruchu pozornosti. Spadáme pod Stodůlky, paní doktorka objednala syna až na leden (to mu byly tři a kousek).
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    Nevim jestli je to spravne auditko, kdyztak me odkazte jinam prosim.
    Mate nekdo zkusenost s PPP (idealne pro Prahu 5) pro certsve trilete dite?
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    KATIA: já včera takhle dávala při kontrole na neonatologii i jednorázové podložky,porodní vložky,polštářky do podprsenky a dudliky,co malá odmítala + zavinovačku - sestřicka byla ráda
    KATIA
    KATIA --- ---
    ALDEMIK: to mě překvapilo, že fakt o ty miminčí věci mají zájem v porodnici, že nemají moc budget a jsou rádi, když miminka mohou dát do "normálního" oblečení. což mi připomíná, že dítě vyrostlo z novorozeneckého a mohla bych jim něco dovézt ;-)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    ALDEMIK: To je ale vyborny tip! Mockrat dekuji. Hezky den preji
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    GIOMIKY: pravdepodobne bude nizky, techhle veci je spousta. zpravidla si je radi vezmou v porodnicich, nemocnicich nebo klokancich.
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    EDERA: Díky ... budem chtít vidět oboje.

Každopádně děkuji všem, teď ještě řešíme jestli měnit školku nebo ne .. to uvídíme co nám tam v úterý poví.

EDERA
    EDERA --- ---
    FRANCIMOUR: Jsou dvě věci - zápis o úrazu do knihy úrazů a záznam o úrazu. Zápis do knihy se dělá do 24 hodin, zápis se vyhotovuje následně a dostanete ho vy, zřizovatel, zdravotní pojišťovna, inspektorát ČŠI. Kromě toho dostane pojišťovna, u které je pojištěná školka, hlášení o úrazu.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    FRANCIMOUR: Stát se to může, holt smůla. Spíš mi přijde podezřelé, že tak divně nekomunikují a mlží a nepředají informace. Kvůli tomu člověka napadne, že možná učitelka nedělala tak úplně všechno, co měla...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    FRANCIMOUR: No, víš jak, syn byl s bratry a dědou ve skateparku a stalo se mu totéž. Děda je starší, neunese ho a neměl s sebou telefon, takže ho tam spolu s bratry nechal a "běžel" přes celé město domů pro auto nebo pro pomoc. Než se syn dostal k lékaři na pohotovost, trvalo to taky pěkně dlouho. Navíc mu to dle motolských lékařů narovnali nedostatečně a zasádrovali úplně blbě. Takže mu to po dvou týdnech dorovnávali, přesádrovali a nám doporučili se modlit, aby mu to nemuseli znovu lámat. Dědeček od té doby prakticky nepromluvil, jak je mu z toho zle.
    Píšu to proto, že v našem případě žádná pravidla porušena nebyla, výčitky jsou nekonečné, ale výsledek vlastně stejný :-(
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    RYBKA: Nám ředitelka řekla, že na to mají ze zákona 5dnů, což podle toho co jsem četl není pravda, tak jak píšeš ty... chápu, že není možné je uhlídat a to soeciálně když je 30dětí na jednu učitelku... ale i tak jsem byl vytočenej, že malá chodila rok do kostičky a v pohodě a pak je 14 dnů ve školce a hned dva dráty v ruce...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    EDERA: A jo, to je pravda. Nicméně by měli mít možnost vidět i zápis do knihy úrazů, kde musí být popis toho, co se stalo. Přijde mi divné, že jim nikdo nijak nevysvětlil, jak k tomu došlo...
    EDERA
    EDERA --- ---
    RYBKA: Zápis do knihy úrazů je něco jiného než záznam o úrazu, jehož jedno vyhotovení dostanou zákonní zástupci.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    FRANCIMOUR: Úraz by měl být zapsaný v knize úrazů co nejdřív po incidentu, určitě ten samý den. Když syn spadl ve školce ze schodů a praštil se do hlavy, dali mi ten zápis podepsat hned, jak jsem si ho vyzvedávala. Čekat na vyhotovení zápisu je divné. Ale jinak i když by se to stávat nemělo, stává se. Když učitelka řeší nějaký dětský spor, pomáhá jinému dítěti, uklízí hračku, připravuje pomůcky k nějaké činnosti... nemá oči na zadku... nemůže 100 % času věnovat 100% pozornost každému dítěti (doma to normální člověk taky nedělá).
    A jinak pokud není ohrožení života, musí učitelka po úrazu zavolat rodičům a s nima domluvit další postup. Dřív mohla vzít dítě k lékaři sama, to už se teď nesmí (říkala tchýně, učitelka v MŠ).
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Ahoj, nic neslibuji. Jaky by byl nekoho z pritomnych o obleceni na holcicku 0-3? Nic moc stav, je toho hodne. Jenom zkoumam zajem.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    Zdravim, neresili jste nahodou nekdo ve skolce/detske skupine nahradu dodavatele jidla za Bioneu (Pha 6)? Videla jsem behem adaptace ve skolce jejich jidla a teda nadsena z toho nejsem...
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    EDERA: Uvidíme v úterý kdy tam půjdem s přítelkyní pro protokol o úrazu. Tak jsem zvědav co nám povi... každopádně školku měníme, protože ten přístup nás total dostal...
    EDERA
    EDERA --- ---
    FRANCIMOUR: Tak pokud ale mělo dítě ruku ohnutou, tak tam hrozilo nebezpečí z prodlení zbytečně jí natahovali bolest a utrpení. Spadnout blbě mohla i při celkem nevinné činnosti, ale to nedostatečné poskytnutí pomoci bych teda s řevem řešila.
    LENYA
    LENYA --- ---
    FRANCIMOUR: zde by asi mela rozhodovat situace. Pokud dite ma ruku zkroucenou a je na prvni pohled zrejme, ze se jedna o vazny uraz, tak bych se s takovym vyresenim situace urcite nespokojila. Takovy druh urazu se urcite muze stat i z pouheho zakopnuti a lezeni na skrinku mne jako extra poruseni pravidel takhle nijak hrozne neprijde, ale neznam podrobnosti. Za to nezajisteni zdravotni pece bych asi resila.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam