• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    EDERA: A jo, to je pravda. Nicméně by měli mít možnost vidět i zápis do knihy úrazů, kde musí být popis toho, co se stalo. Přijde mi divné, že jim nikdo nijak nevysvětlil, jak k tomu došlo...
    EDERA
    EDERA --- ---
    RYBKA: Zápis do knihy úrazů je něco jiného než záznam o úrazu, jehož jedno vyhotovení dostanou zákonní zástupci.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    FRANCIMOUR: Úraz by měl být zapsaný v knize úrazů co nejdřív po incidentu, určitě ten samý den. Když syn spadl ve školce ze schodů a praštil se do hlavy, dali mi ten zápis podepsat hned, jak jsem si ho vyzvedávala. Čekat na vyhotovení zápisu je divné. Ale jinak i když by se to stávat nemělo, stává se. Když učitelka řeší nějaký dětský spor, pomáhá jinému dítěti, uklízí hračku, připravuje pomůcky k nějaké činnosti... nemá oči na zadku... nemůže 100 % času věnovat 100% pozornost každému dítěti (doma to normální člověk taky nedělá).
    A jinak pokud není ohrožení života, musí učitelka po úrazu zavolat rodičům a s nima domluvit další postup. Dřív mohla vzít dítě k lékaři sama, to už se teď nesmí (říkala tchýně, učitelka v MŠ).
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Ahoj, nic neslibuji. Jaky by byl nekoho z pritomnych o obleceni na holcicku 0-3? Nic moc stav, je toho hodne. Jenom zkoumam zajem.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    Zdravim, neresili jste nahodou nekdo ve skolce/detske skupine nahradu dodavatele jidla za Bioneu (Pha 6)? Videla jsem behem adaptace ve skolce jejich jidla a teda nadsena z toho nejsem...
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    EDERA: Uvidíme v úterý kdy tam půjdem s přítelkyní pro protokol o úrazu. Tak jsem zvědav co nám povi... každopádně školku měníme, protože ten přístup nás total dostal...
    EDERA
    EDERA --- ---
    FRANCIMOUR: Tak pokud ale mělo dítě ruku ohnutou, tak tam hrozilo nebezpečí z prodlení zbytečně jí natahovali bolest a utrpení. Spadnout blbě mohla i při celkem nevinné činnosti, ale to nedostatečné poskytnutí pomoci bych teda s řevem řešila.
    LENYA
    LENYA --- ---
    FRANCIMOUR: zde by asi mela rozhodovat situace. Pokud dite ma ruku zkroucenou a je na prvni pohled zrejme, ze se jedna o vazny uraz, tak bych se s takovym vyresenim situace urcite nespokojila. Takovy druh urazu se urcite muze stat i z pouheho zakopnuti a lezeni na skrinku mne jako extra poruseni pravidel takhle nijak hrozne neprijde, ale neznam podrobnosti. Za to nezajisteni zdravotni pece bych asi resila.
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    LENYA: Přesně tak... to jsem říkal taky... ale že někteří rodiče si to nepřejí tak se toto aplikuje na všechny
    LENYA
    LENYA --- ---
    FRANCIMOUR: mne by tedy spise vadilo, ze nezavolali doktora hned, pokud bylo zrejme, ze je to vazne. Jestli tedy spravne chapu, ze ho volala az matka ditete pote, co dorazila do skolky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FRANCIMOUR: Já si to teda dovedu představit naprosto snadno, protože svoje dítě jsem sundávala z různých skříní tak třikrát za jedno oblékání v šatně a třeba na záchod chodili kolem šatny sami, učitelka nemůže doprovázet každého. Každopádně bych ale řešila pojistku, školy jsou pojištěné na úrazy, co se tam stanou.
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    EDERA: to je právě to, co jsem psal je zatím vše co víme... čekáme až vyhotoví ten zápis.. když jsme se ptali malé řekla nám, že tam lezla učitelka a tak tam pak lezla taky...
    EDERA
    EDERA --- ---
    FRANCIMOUR: Školka musí úrazy evidovat, pořídit o nich zápis do knihy úrazů, u úrazů, které vedly k nepřítomnosti dítěte ve škole (což tenhle zjevně je), vyhotovit záznam, nahlásit to zřizovateli a pojišťovně, u které má pojištění odpovědnosti... Prověřila bych, jestli tohle všechno udělali a promluvila si s učitelkou, která byla přítomná, když se to stalo. Z Tvého popisu těžko říct, jestli něco zanedbali. "Spadla ze skříňky" je fakt hodně vágní popis. Dovedu si představit, že třeba lezla na nějakou malou skříňku, protože si chtěla podat nějakou hračku, která byla na ní, a nešťastně spadla. Začala bych zjištěním, co a jak se vlastně stalo.
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    Ahoj,

dotaz "hloupého" otce...
    naše tříletá dcera chodí do jedné nejmenované školky a v ponděli nám volají, že naše dcera má asi zlomenou ruku. Tak tam přítelkyně jede a volá mi s brekem, že ji má zlomenou tak, že má ruku ohnutou. Tak sanitka a nemocnice. Po rentgenu nám řekli, že je to na operaci atd.. tak tři dny v nemocnici.
    A teď jak se to stalo.. malá vylezla někam na skříňku a spadla ... a teď babo raď, člověk dává děti do školky, platí za to aby se vzdělali a byli pod dohledem. Paní ředitelka se nám ani neobtěžovala zavolat, tak ji voláme a říkám, že malá je po operaci a že má dráty v ruce atd.. tak se hrozně divila.

A teď proč se tady svěřuji, porád ve mě hlodá přesvědčení, že by se toto stávat nemělo (pochopím když padne na prolezčce atd...) a chci se zeptat řešili by jste to dále? Případně jak? Má hlava pořád nějak nebere jak se to mohlo stát, že dítě vyleze na skříň aniž by si toho učitelka všimla..

Dík
    BOROMIR007
    BOROMIR007 --- ---
    Ahoj, kdo z rodičů by hledal novou zajímavou školku ve Strašnicích na Praze 10... více na www.lidrovka.cz. Ještě volná místa. Nebo mi také můžete psát do pošty.

RYBKA
    RYBKA --- ---
    SINSEMILLA: Třeba to ještě použiješ u dcerky ;-)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    RYBKA: Zpětne mě fakt mrzí, ze jsem s tím nevyrukovala na tu naši učitelku v predskolacich (!), syn byl jeden z mala, kdo neusnul a jeste ho prudila
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Přistála mi v mailu nějaká nová metodika ČŠI, mimo jiné se v ní píše:

Příklad 9: Dcera nechce chodit do mateřské školy, protože má strach z jedné paní učitelky, kte-
    rá ji nutí po obědě si lehnout do postýlky a spát. Už jsem prosila i paní ředitelku, jestli by pro dceru
    nešla udělat nějaká výjimka, ale nepochodila jsem.

Reakce ČŠI:
    V Rámcovém vzdělávacím programu pro předškolní vzdělávání v kapitole 7.2 Životospráva je uvedeno následující:
    „V denním programu je respektována
    individuální potřeba aktivity, spánku
    a odpočinku jednotlivých dětí (např. dě-
    tem s nižší potřebou spánku je nabízen
    jiný klidný program namísto odpočinku
    na lůžku). Donucovat děti ke spánku na
    lůžku je nepřípustné.“
    Ředitelka školy je tedy povinna
    nabídnout dítěti jinou vhodnou
    činnost místo spánku.

Vím, že na tohle si tu stěžuje každou chvíli někdo, třeba to někomu pomůže.
    SMERIES
    SMERIES --- ---
    Zdravím...
    naše školka z ničeho nic začala postrádat děti...některé odešli do školy..jiné do státní školky...
    je to v modřanech...v rodinném baráčku...
    velice milá slečna vychovatelka Dominika...
    http://www.skolka-sykorka.cz/

takže pokud to nemáte daleko..a nemáte školku...dopoučuji...!

moje dítě tam vždycky zapluje do herničky...a pomalu mi ani nedá pusu:)

mají svojí zahradu s hřištátkem...takže se rodič nemusí bát...že děti budou někde pochodovat kolem silnice...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam