• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    EDERA
    EDERA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Z “nechce se jim tam viset do pěti” bych vyvozovala, že mají provoz do pěti.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Jsem z okraje Prahy a czkrácené úvazky tu ma tak odhadem minimalně polovina maminek, ja zvládám ted celý, ale hodinové dojíždění jsem eliminovala.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    BONEMINA: pokud je školka do půl páté, pak tomu rozumím, nikdo ji ten čas navíc nezaplatí. Pokud se to děje často...
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Přesně tak jsem to měla. Práce 45 minut od školky, pracovní doba 7:45-16:15. V jednom člověku se to nedalo stihnout, ani když jsme u školky stepovali přesně v 7:00, neb pak ještě nějakou dobu zabralo převlékání, přezouvání a předávka dítěte.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    RYBKA: tak u nás už má klíče páťák i třeťák, ale že by byli ochotně doma s mladší opicí provokatérkou (což jsou všichni, ale on zrovna vyhrává), to se říct nedá.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ZEMINO: Tak to ti nezbývá, než dál vyzvedávat osobně ;-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    RYBKA: u nás je starší kluk a navíc provokatér.. mladší pro změnu opice. Smrtelná kombinace :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ZEMINO: Naše děti jsou relativně klidné, navíc starší jsou holky, nejmladší kluk. Občas mi někdo volá a brečí do telefonu, že ho některý ze sourozenců bouchá/štve... ale není to tak často, a navíc to zatím vždycky šlo vyřešit po telefonu. Oni si tu asi hlavně hrajou. Navíc tu nejsou sami půl dne, ale tak hodinku, max. dvě. Včera jsem přišla z práce a předškolák tu myl nádobí :-) Někdy z toho vyjde bonus s bonusem :-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    RYBKA: u nás starší taky může vyzvedávat mladší ze školky,ale nedovedu si představit,co pak budou spolu doma dělat,mimo to že se zabíjí! :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    U nás letos nejstarší (10letá) dostala klíče, což má tu výhodu, že může mladší sourozence vyzvednout. Nevyjde to každý den, ale i tak mi to dost ulevilo.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: mám to z domova do práce přesně hodinu, z domu do školky 10 minut, čili z práce 50.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRISSIE: matky v mém okolí dost využívají home office plus tu volnou pracovní dobu, prostě to pak dodělávají nějak po večerech. případně v kombinaci s těma babičkama. od nás to máš do práce do Prahy tak na hodinu a půl jedna cesta.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SEVERINE: což ze zákona nejde...
    dokud jsem chodila do práce, tak moje děti i přes to střídání směn byly ve školce dost často poslední, prostě odpolední špička a průjezd přes celou Prahu si dost často vzal i víc než hodinu a čtvrt :-(
    co jsem doma, tak mám napozorováno, že děti pracujících rodičů odchází souběžně s koncem družiny u nás, tedy mezi 15-15:30. Ne, nevím, jak to dělají. Zvlášť když ty samé matky potkávám ráno v osm u školy... asi všechny mají půlúvazek.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    TRISSIE: jasan, tak se dostáváme k modelu 7 - 17 - když teda počítám s kancl modelem: 8,5. leda se vykašlat na polední přestávku :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SEVERINE: tak ono úplně stačí, abys to těch 45 minut měla nikoli do školky, ale do práce, což není v dnešní době nic zas až tak neobvyklého...
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    SAAYURI: střídání se s mužem nebo matkou dítěte ze třídy (společný odvoz) a zkrácený úvazek. ale ve státních školkách mívají 7 - 17 h, tak tam by se měla vejít práce i přesun (pokud si člověk nezamiluje do školky, co to do ní má z bytu 45 minut), teoreticky.
    WERKA
    WERKA --- ---
    PASTEL: ... a posunutá pracovní doba - manžel si začátek posunul na dřív, takže dřív končil a vyzvedával (obrácený model, který byl u jiných dětí běžnější, že dřív začíná matka, která pak dřív končí a vyzvedává, u nás nebyl možný - oba jsou ráno totálně marní, takže byli absolutně nekompatibilní)
    KATIA
    KATIA --- ---
    PASTEL: volná pracovní doba, v mojí profesi lidí prostě vyběhnou jak je třeba a pak dodělávají práci po večerech :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SAAYURI: já chodím z práce většinou brzy, ale taky třeba vyzvednu dítě, hodim ho na kroužek a mezitím přes ulici v kavárně ještě pracuju. Jsem vděčná, že to jde.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MEDVED007: hledala jsem loni práci na částečný úvazek půl roku a pak jsem se na to vybodla a šla na ŽL (kde jsem teda taky závislá na zakázkách přes známé). A prý že je málo lidí. Částečné úvazky prakticky nikdo nenabízí nebo se o jeden uchází sto lidí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam