• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Waldorfská škola — iVysílání — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/12663174670-waldorfska-skola/41923510022
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SEVERINE: já ho v žádným případě neodsuzuju, doufám, že se jim to podaří nějak zvládnout. Mám to ostatně u syna v trochu lehčí formě, jako verbální/emoční agresi, a vzhledem k tomu, že si to jako dítě pamatuju sama od sebe ("ne, to mi nesmíš říkat, já si to řeknu sám" atd.), tak se mi s tím líp pracuje, ale i tak je to občas náročný...
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    QUANTI: o tom jsme se zrovna nedávno s mužem bavili - že pravě děti s něčím podobným bývají agresivnější, protože jsou naštvaní, že jim něco nejde - a už se to nabaluje. Začala jsem o tom číst skvělou knihu - https://www.databazeknih.cz/knihy/agrese-jako-sance-54623 - ale bohužel ji mlp chtěla dnes zpět a stojí se na ní dlouhá fronta. Neměl byste ji někdo k zapůjčení nebo odkoupení?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SEVERINE: ten kluk má nějaký neurovývojový problém, nezvládá řešit cokoli jinak než fyzickým konfliktem. Koncem měsíce snad už proběhne PPP, díky.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    A ano, agresivní děti byly, jsou a budou. Je otázka, jestli se časem obrušují jejich ostré hrany, nebo je to pořád stejné - pak je asistent vážně na místě (v některých případech doplněný rodinnou terapií).
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    QUANTI: pokud jsou rodiče ochotni uznat, že se něco děje, a zajdou do PPP, třeba tam dostanou papír na asistenta - a ten to do jisté míry řeší (má čas těm situacím předcházet). dej si schůzku s vedením a optej se - co mohou udělat a dokdy. a sděl jim, jaká jsou tvoje řešení - včetně asi i toho, že odcházíte vy.
    KATIA
    KATIA --- ---
    QUANTI: rodiče se k tomu staví jak? imho základ je vyšetření v ped psy, návrh z jejich strany na opatření.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    u syna ve školce je problémový, agresivní chlapeček (předškolák, takže s povinnou docházkou). Synovi (4,5) pořád ubližuje, vedení uznává problémy, ale reálně nevidíme žádný progres. Dá se to nějak systémově řešit?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ZEMINO: nejmladší to chápe, ale rozhodla se, že tuhle výchovnou/popoháněcí metodu prostě vyignoruje.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    U nás na počítání fungoval starší snad do 7-8let... mladší vůbec nechápe, proč počítám :-)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    TRISSIE: já s rodiči neměla problém, všichni věděli, že dojizdim do Prahy a chodili v čas. Když se zpozdili, sami se případně nabídli a odvezli mě na vlak. Nevím proč se to u ní přesně dělo. Přesto, že tam byla doporučení mnoha postupů, tak to nefungovalo. I tvůj zmíněný. Myslím však, že to nebylo úplně jen o té učitelce, ale o samotných rodicich, kteří se znali s učitelkou, byli to sousedi a trošku toho zneužívali. Týkalo se to asi tří maminek, které jen u ní chodili pozdě. Opakovane. Dodnes je mi to záhadou. Myslím, že to pak dělala tak, že si děti vodila domů a ten čas si nechala zaplatit jako hlídání, vše po domluvě s rodiči samozřejmě.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MEDVED007: Ano, moje první dítě by se začalo v hysteráku zmítat po zemi a ječet, že to nestihne, aniž by byť jenom sáhlo na oblečení.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SEVERINE: u nás se taky počítalo, ale reakce dítěte nebyla radostná....obvykle jak jsem řekla jedna, tak dítě zaječelo nepočítej NEPOČÍTEJ NE PO ČÍ TEJ a fláklo sebou v hysterii na zem :-))) to jen do vzorku
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SEVERINE: já tím počítáním byla v naší školce proslulá, jednou dokonce se ke mně přitočila jedna maminka, že prej "to jste vy! manžel říkal, že vyzvedával a jedna paní počítala a ty děti se oblíkly!" :-)
    jak kdyby ke slávě nestačilo, že jsem tam vodila jednovaječný dvojčata :-)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    TRISSIE: hm, zní to banálně, jako kdyby toto období už někdy proběhlo (ale mohlo ty být s jiným dítětem . mám pocit, že to bude spíš big fuck up), každopádně vyzkouším a poreferuju, děkan.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KATIA: Taktéž to bývalo u nás. Děti zavčas uklidily hry a hračky, pokud si pak ještě s něčím hrály, byla to jedna hra, která se dala uklidit velmi rychle. Směrem k zavírání školky se směrovaly do šatny, kde se oblékly a přezuly, a pokud učitelka spěchala, čekala s nimi už venku.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    TAPINA: ono instituce myšleno v tomto případě jako soukromá, státní, rejstrikova a nerejstrikova školka :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    KATIA: U nás ve školce to takhle fungovalo taky. Děti s učitelkou uklidily, případně se i přesunuly ze třídy v patře dolů do šatny, převlíkly se a buď si hrály tam (měly tam obchod a skluzavku) nebo v přilehlé tělocvičně (tam zas byly tříkolky). Nikdy kolem odchodů těsně před pátou nebyl problém.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A nejde to srovnávat s obchodem, protože v obchodech mají běžně prodavačky pracovní dobu půl hodiny po zavíračce, učitelky odchází hned po dětech.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam