• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    QUANTI: pokud jsou rodiče ochotni uznat, že se něco děje, a zajdou do PPP, třeba tam dostanou papír na asistenta - a ten to do jisté míry řeší (má čas těm situacím předcházet). dej si schůzku s vedením a optej se - co mohou udělat a dokdy. a sděl jim, jaká jsou tvoje řešení - včetně asi i toho, že odcházíte vy.
    KATIA
    KATIA --- ---
    QUANTI: rodiče se k tomu staví jak? imho základ je vyšetření v ped psy, návrh z jejich strany na opatření.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    u syna ve školce je problémový, agresivní chlapeček (předškolák, takže s povinnou docházkou). Synovi (4,5) pořád ubližuje, vedení uznává problémy, ale reálně nevidíme žádný progres. Dá se to nějak systémově řešit?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ZEMINO: nejmladší to chápe, ale rozhodla se, že tuhle výchovnou/popoháněcí metodu prostě vyignoruje.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    U nás na počítání fungoval starší snad do 7-8let... mladší vůbec nechápe, proč počítám :-)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    TRISSIE: já s rodiči neměla problém, všichni věděli, že dojizdim do Prahy a chodili v čas. Když se zpozdili, sami se případně nabídli a odvezli mě na vlak. Nevím proč se to u ní přesně dělo. Přesto, že tam byla doporučení mnoha postupů, tak to nefungovalo. I tvůj zmíněný. Myslím však, že to nebylo úplně jen o té učitelce, ale o samotných rodicich, kteří se znali s učitelkou, byli to sousedi a trošku toho zneužívali. Týkalo se to asi tří maminek, které jen u ní chodili pozdě. Opakovane. Dodnes je mi to záhadou. Myslím, že to pak dělala tak, že si děti vodila domů a ten čas si nechala zaplatit jako hlídání, vše po domluvě s rodiči samozřejmě.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MEDVED007: Ano, moje první dítě by se začalo v hysteráku zmítat po zemi a ječet, že to nestihne, aniž by byť jenom sáhlo na oblečení.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SEVERINE: u nás se taky počítalo, ale reakce dítěte nebyla radostná....obvykle jak jsem řekla jedna, tak dítě zaječelo nepočítej NEPOČÍTEJ NE PO ČÍ TEJ a fláklo sebou v hysterii na zem :-))) to jen do vzorku
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SEVERINE: já tím počítáním byla v naší školce proslulá, jednou dokonce se ke mně přitočila jedna maminka, že prej "to jste vy! manžel říkal, že vyzvedával a jedna paní počítala a ty děti se oblíkly!" :-)
    jak kdyby ke slávě nestačilo, že jsem tam vodila jednovaječný dvojčata :-)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    TRISSIE: hm, zní to banálně, jako kdyby toto období už někdy proběhlo (ale mohlo ty být s jiným dítětem . mám pocit, že to bude spíš big fuck up), každopádně vyzkouším a poreferuju, děkan.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KATIA: Taktéž to bývalo u nás. Děti zavčas uklidily hry a hračky, pokud si pak ještě s něčím hrály, byla to jedna hra, která se dala uklidit velmi rychle. Směrem k zavírání školky se směrovaly do šatny, kde se oblékly a přezuly, a pokud učitelka spěchala, čekala s nimi už venku.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    TAPINA: ono instituce myšleno v tomto případě jako soukromá, státní, rejstrikova a nerejstrikova školka :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    KATIA: U nás ve školce to takhle fungovalo taky. Děti s učitelkou uklidily, případně se i přesunuly ze třídy v patře dolů do šatny, převlíkly se a buď si hrály tam (měly tam obchod a skluzavku) nebo v přilehlé tělocvičně (tam zas byly tříkolky). Nikdy kolem odchodů těsně před pátou nebyl problém.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A nejde to srovnávat s obchodem, protože v obchodech mají běžně prodavačky pracovní dobu půl hodiny po zavíračce, učitelky odchází hned po dětech.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRISSIE: takhle to fungovalo u nás, před půl už to dítě začaly chystat, když se jednou muž sekl v zácpě, tak ho i oblékla a už čekali připraveni. za mě ok, stejně tak jako se oplatilo, že byli schopní chvíli před zavíračkou zavolat, ono se fakt může stát, že někdo zapomene :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SEVERINE: formou hry :-)
    "schválně, jestli se zvládneš převlíknout, než napočítám do dvaceti?" postupně zmorfovalo v "mami, počítej!"

S_V_E_T_Y_L_K_O: tak proč ta učitelka prostě patnáct minut před zavíračkou nezavelí, že se jde uklízet?
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    EDERA: já si pamatuji svou kolegyni, která proto, že jsme měli do půl páté běžně kvůli pár maminkám chodila z práce i o hodinu! později a vždy říkala " nechce se mi tam viset do pěti ani do šesti" , tak z tohoto důvodu jsem zase já vyvodila něco jiného :) Ach ty domněnky.
    BONEMINA: aha. A zeptala jsi se jí proč, když mají pracovní dobu do 17:00?
    ANNAWA: nenapsala jsem nic špatného :) z popisu BONEMINA: jsem pochopila, že školka je do 16:30 (což bylo vysvětleno, že není) a 16:23 je samozřejmě v pořádku, ALE upřímně? Většině dětem na uklizení hraček (nebo té konkrétní činnosti) po sobě a obléknutí 7 minut jaksi moc nestačí, moc to nezvládají a učitelka je pak nucena odcházet později, než je její pracovní doba. Ale jak se dočítám dále, jsou zde takoví supermani, kteří to zvládnou i za tři minuty. To bych chtěla upřímně vidět. Ještě jsem to nezažila za celou dobu mé praxe :)) Je jasné, že pokud je někde daná otevírací doba, je fajn ji respektovat a to z obou stran :) Záleží také na školním řádu. Ve většině školních řádů je napsáno, že by se rodič měl dostavit nejpozději 15 minut před zavírací dobou. Každá instituce to má však nastaveno jinak. Takže těžko usuzovat, proč to tak tato učitelka řekla. Kdyby mě takové řeči prudily, osobně bych se nebála zeptat proč je nutné chodit o víc než půl hodiny dříve pro dítě.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    TRISSIE: jako že vyneseš před dveře dítě i oblečení? jak přinutit dítě k rychlému převlékání, když nejsem příznivec metod cukrových ani bičových?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: 23? to je naprosto zbytečná rezerva, to se dá stihnout i s příchodem v 16:27 :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANNAWA: U nás se ti bralo tak, že když mají do půl páté, tak má nejpozději v 16:30 převlečené dítě vycházet ze dveří. Jsou rodiče, kteří to zvládnou i s příchodem v 16:23, no a pak jsou ti druzí :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam