• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    ENDEE: mě ředitelka té kam hlavně chceme, že je šance, že se dostane, ale, že to může chvíli trvat a že dát víc přihlášek v našem případě nevadí...
    v těch kritériích právě psali, že děti od 4 let výš si maj podat jen jednu přihlášku, tak proto jsem se jí ptala, abych jim to nekomplikovala...
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    ENDEE: U nas se teda casto ani letni deti nemaji sanci moc dostat na prvni dobrou...
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    MAAJAA: Ja prave vaham, jestli ho jeste prihlasit do treti nebo ne. Co jsem tak pochopila, tak je zadouci hlasit spis do mene skolek, ale nevim, jestli 3 uz je moc nebo ne :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    oceňuji, že můj druhý syn se spořádaně narodil v létě, aby mu to přesně vyšlo na podzimní nástupy :-)))) jedna z věcí, co mě neustále fascinuje, že ve školce nejsou zápisy min 2*ročně
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: u nás ten údaj měli napsaný u kritérií pro přijetí...
    Jinak já syna (v srpnu 3) přihlásila do 3 školek z nichž jedna bere cca 50, další 10 a poslední 28. Nejvíc chci aby ho vzali do té kde berou nejvíc, tak snad to klapne...
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    ENDEE: aha, tak to snad zjistím na schůzce. :)
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Mne to rekly primo reditelky. Ptala jsem se na pocet prijimanych deti a k tomu rekly i kolik maji prihlasenych deti v predzapisu
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    ENDEE: kde to prosím zjistím kolik se hlásí a bere deti?
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    LORAIN: trojlístek má tři pobočky - sazavska, kladska a Šumavská. (je to číslo 32, neplést se Šumavskou 37, to je úplně jiná školka).

Na webu píšou

Přijímací řízení – zápis - proběhne pro dvě pracoviště MŠ Trojlístek (Sázavská 5 a Kladská 25).

Do přihlášky jsem uvedla preferovanou pobočku - Sázavskou.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ANICHQA: Po pravdě, nevím. Každopádně ještě vloni byl zápis do obou. Alespoň jsem to tak pochopila od dvou maminek, se kterými jsem mluvila. Kdyby byla šance, že je brzy uvidím (a tu kadeřnici bych teda moc chtěla vidět co nejdřív!!!), ráda se zeptám ;-)
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    LORAIN: není náhodou pobočka Šumavská z Trojlístku v rekonstrukci a berou pouze do Sázavské a kladské
    Aspoň jsem získala takový dojem z jejich webu.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    KLAIR: máme podané přihlášky do trojlístku a šumavské. MŠ Slovenská vypadá, že bere pouze tříletý. Náš kluk je narozený v lednu 2018, takže 3 roky mu budou až v lednu.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    Takze do jedny skolky berou 35 deti a maji pres 130 prihlasenych, do druhy 30 deti a prihlasenych je pres 170. Letos to vidim hodne nadejne :D
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    PASTEL: a naopak, samozřejmě.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    My máme školku plnou skvělýjch učitelek, bohužel moje děti trefili třídu, kde se každý rok měnili učitelky a speciálně ta, co je tam ten poslední rok, je vyhořelá kráva, co nesnáší hlavně kluky. Jen tak pro zajímavost, že smůlu můžeš mít i v dobrý školce.
    SOSANA
    SOSANA --- ---
    SEVERINE: Jasně že pak ne. Ale Endee dala na výběr asi ze 5 školek a je nepravděpodobné, že budou vyhořelé všechny učitelky v celé školce. Učitelský sbor se navíc během těch 3 let může zcela změnit.
    Já znám jen Nučickou, jsme spokojení. Dělají zimní lyžák a letní školku v přírodě. To je supr. Ale běžný školní rok je to tam asi stejný jako jinde.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    SOSANA: i kdyby tam byly vyhořelý učitelky?
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    SOSANA: Dik. Pro nas to je ze vsech tech variant asi ta nejvzdalenejsi a ani trochu po ceste do prace, takze asi i proto nejmin preferovana. Ale prave o ni nic jinak nevim, takze kdyby byla nejaka super, treba bych to jeste zvazila :)
    SOSANA
    SOSANA --- ---
    ENDEE: Ahoj, mám chlapečka v Nučické, letos budu přihlašovat druhého. Máme tam prima paní učitelky. ALE...máme to 300 metrů od bytu. Mně to u školky přijde skoro nejdůležitější:-D
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    u nás tedy není žádná spádovost pro školky. roli hraje věk a sourozenci. a možná prachy, jako všude. Každopádně se tu berou i děti, které budou tříleté až na jaře. někde nastoupí už ve 2, někde platí část školkovného a nastoupí až ve třech letech.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TAPINA: u nás třeba město pokud vím mělo záměr poskytnout tu kapacitu všem 3-letým v kalendářním roce. ale domnívám se, že se to nějak nevyžaduje, tak asi jejich vlastní iniciativa.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KATIA: Mě překvapilo, že v přijímacím řízení mají tyhle děti speciální kategorii (tříletí září až prosinec). Každopádně já hlásím Zuzu do nespádové školky a radši ji dostanu do téhle příští rok, než do spádové letos.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam