• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    POZITRON: jednu dávku odstříkat? 2-3 hodiny pokreješ
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: kdyz ja si zase na druhou stranu uvedomuju, ze pro deti, vsechny, je to velmi stresova situace a placici miminko, ktere tam maminka nahani, tomu neprida. na prvnim miste jsou tam ty deti, ktere prisly do skolky poprve, ne maminka, ktera nema kam dat miminko.
    a jsou to snad 2 nebo 3 hodiny uz prvni den. u vas se zacina minutama?
    po telefonu jsem mluvila primo s reditelkou.
    asi to udelame tak, ze to muz holt nejak zvladne. :(
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: zkus to znovu vysvětlit ve školce.. že je to pro vás hrozně těžko řešitelný..... mne vysloveně na těch pár adaptacnich minut říkali, že paní učitelky si rady pochovaji mimino.... že ho můžu přinést s sebou a nějak se to zvládne.... tak nevím, ale asi bych to zkusila řešit se školkou.... takových rodičů musí být určitě víc, co to nemají úplně jednoduché
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Prosim, jak se to dela prvni dny ve skolce, kdyz mate jeste mladsi dite? Starsi syn nastupuje pristi utery, mame k nemu jeste temer 8 mesicniho, dnes jsem do skolky volala a pry mam prijit ty prvni dny bez nej. Vubec nevim, jak to udelat, mladsiho jeste dost casto kojim. :( Prvni dny jsou totiz adaptacni, rodic je ve skolce s ditetem, ale ted teda nevim, co s tim. Manzel si bude tedy brat dovolenou na hlidani mladsiho, to je prvni vec, ale co kojeni? To mi bude vozit kocar ke skolce na kojeni?
    KATIA
    KATIA --- ---
    SITH: Nevím, jestli si zkoušel, ale Facebooku je skupina PedF UK jobs
    SITH
    SITH --- ---
    ahoj,
    do naší vesnické mateřské školky hledáme novou ředitelku. Jsme lokalita Praha západ, okolí Mníšku pod Brdy -
    Zbraslav. Více info pošta, díky
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    kdyby nekdo hledal lesni skolku v praze, moje kolegyne si nemuze vynachvalit skolku kuchynku, chodi ji tam dve deti ze trech a jsou nadseni. 2.6. je zapis, prihlaska zde: https://skolkakuchynka.cz/...t/?fbclid=IwAR3ysd1JIhPhJXsTVaw14mbo6wzvospO7ajk6XDMtZVJI97WVfoN3gQvwg0
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: hm, tak to jedině zkusit vzít zkratkou přes babičku ,-)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    SEVERINE: přesně tak... Sourozenec se má teprve narodit :) půjde příští rok. To už ho vzít musí. Babička tu školku zakládala... :)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: nj, wmš jsou přeplněný - oni mají všechny školky povinnost vzít primárně předškoláky. až budou brát druhý, možná to bude snazší - když tam bude mít sourozence. a vyjmečně se uvolní místo i během roku. nebo pak v červnu - jde do školky někdo, kdo měl původně mít odklad. nejstarší šel do wmš ve 4 a čtvrt a to jsme měla pocit, že mám velký štígro.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    MITHRILIEN: WMŠ Dusikova na P6 :)
    MITHRILIEN
    MITHRILIEN --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Co je to za školku snů? :)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    MONI: uvidíme v pondělí, to tam mají rodiče do 17 hodiny nosit potvrzení o příjetí a další potřebné papíry. Pochybuji však, že se to zmenší o tak velký počet, aby měl šanci se tam syn dostat. Přeci jen 34 dětí se jen tak nevypaří, ale bylo by to fajn :) A já fakt jinou školku nechci. V mých očích se jí žádná státní u nás nevyrovná.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    MONI: Potvrzuji, dceru, co má narozeniny na začátku září nejprve nevzali a pak mi v červnu ředitelka volala, že místo je.
    MONI
    MONI --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: to kolikátý je dnes není podstatné... Jde také o to, zda všechny ty přijaté děti před ním nakonec nastoupí zrovna na vaši školku. Rodiče mohou dávat víc přihlášek, takže ty starší děti se dostanou třeba do 3 školek, ale 2 musí pustit a čára se posune. Ředitelky školek to intenzivně řeší a běžně se stává, že ještě v září volají šťastným rodičům, že mají místo :-) Jak píše Katia, rozhodně trvej na setrvání v pořadníku a případném náhradním místě v jiné školce...
    KATIA
    KATIA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Tak to je asi na tvém rozhodnutí, pochopitelně těžko mohou garantovat místo v konkrétní školce, ale měli by mít ve spádovém území dost kapacit. u nás je to třeba celé město, takže pochopitelně může někdo narazit, že místo dají na druhé straně, kde je zrovna méně dětí... ale zas občas se to klidně hodí, je to třeba blíž k babičce nebo tak něco.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    KATIA: ted jsem koukala na jakdoskolky.cz a je 34 pod čarou. Prostě příští rok už snad bude větší šance :D Já jinou státní školku nechci. :/ A soukromá uvidíme, díky za odkaz.
    KATIA
    KATIA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: 3-leté dítě má na místo nárok, tak ať ti navrhnou řešení. může být nevyhovující (třeba moc vzdálená školka) a nebo vyhovující... ale oni porušují svoje povinnosti, pokud 3-letemu dítěti místo nezajistí.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    KATIA: a to má myslíš smysl?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam