POZITRON: 17x do roka mne prave neprijde "jen" (chapu). me by to taky sralo, ale jak to resit, nevim. muzes to nadnest, ale tezko rict,zda to k necemu povede. jeden cas jsem zvazovala podobne ladenou skolku, u prilezitosti narozenin deti nosily chipsy, bonbony, fejkovou cokoladu atd. zname, co tam ma deti, to tez vadilo, dost to resila (svym 4letym detem dava prilezitostne par ctverecku vysoko% cokolady, jinak nic, a po zkusenosti ze skolky detatka samozrejme zacala ty bonbony po mamince dyndat).
resila to s vedenim, jak se ukazalo, nebyla jedina. reditelka pak 2x poslala email vsem rodicum, at pri teto prilezitosti davaji detem zdrave veci, no a nezmenilo se vubec nic, deti dal nosi sracky. je to o tech rodicich, skolka s tim asi nic moc nenadela.
ja tohle moji 4lete taky nedavam a toto by mi velmi vadilo, kdybych mela moznost vyberu a nehralo prim napr. to, ze skolka je hned za domem, byl by to pro me dost dealbreaker. ale co nadelas, imo je to nastaveni spolecnosti, ze sladkosti k detem patri. ale lidi by si mozna mohli uvedomit, ze davno pryc jsou doby, kdy dite v lepsim pripade dostalo 1x rocne cukrkandl a byl to pro nej svatek (moje babicka treba).
jinak opravdova ironie je, ze dcera poprve ochutnala bonbony a lizatka od doktorky a od lekarnice:/