• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: Přijatelné mi přijdou Jojo bonbóny, poslední dobou jsou barvené přírodně a s méně cukrem. Zlaté "sladkosti", u nás v soukromé školce je zvykem nosit na oslavu dort, který ale musí být z cukrárny, kvůli hygieně.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KATIA: je pravda, že teď v koroně to nejde, a pak už to asi taky nepůjde. mám pocit, že to bylo při nástupu ošetřených nějakým písemným souhlasem...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Chapu, mela jsem to taky tak :) Jak najednou nemas kontrolu nad vsim, co dite ji, silis :) Ale zvyknes si :)
    Ja vzdycky rekla, ze si to da az doma, tam to prekontrolovala a padlo rozhodnuti. :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: u nás nejvíc byly tyhle bonbóny, ale jinak bylo akceptované třeba sušené ovoce, tak to je taková lehce lepší varianta
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: to se nesmí kvůli hygieně, musíš vše donést v origo obalu
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    POZITRON: u nás si dopolední svačiny nosí děti samy a narozeniny se slavil tak, že dítě “pozve” ostatní na svačinu. učitelky jim z toho udělají krásný nazdobený stůl/ bufet. Někdo k tomu přidává sladký koláč, my třeba děláme výhradně slané narozeniny+ovoce a zelenina...

co třeba zkusit navrhnout nějaké takové kompromisní řešení? myslím, že je naprosto legitimní, že děti chtějí ostatním něco přinést, ale sladké nekvalitní čokolády to každý měsíc být nemusí, s tím souhlasím.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Ja vim, ze to zni divne, kdyz sama davam diteti sracky, ale zkratka cim min, tim lip a proc to ma dostavat ve skolce a jeste se tvari, ze to je neco extra pri zvlastni prilezitosti jako jsou narozeniny. Ja jsem zkusila to kindervejce, ale vyplivla jsem to do kose. Hnus.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    U nas ve skolce se slavi narozeniny a pri te prilezitosti deti dostavaji sladkosti. Vsechny. Dnes syn dostal nejaky fejkovy kindervejce z falesny cokolady a maly marcipanovy bonbon. Ten bonbon jsem mu rozbalila, chtel ho, nastesti to ale vyplivl, ze mu nechutna a kindervejce jsem zabavila. My tohle nejime, ja nechci nikoho urazit, nebo nastvat, ze jsem nevdecna, ale jak to resit? Vcera na tridnich schuzkach reditelka rikala, ze uvita, kdyz pro tyto prilezitosti prineseme mekke bonbony... Nic takoveho syn jeste nemel. On ji sladke, ne ze ne, ji zmrzlinu, termix, nebo treba kinder pingui, ale cokoladicky, jeste ty falesny, co jsou jen cukr a tuk nebo bonbony, to nikdy nemel, ja mu to davat nechci, to uz mi prijde jako moc velka prasarna. On sam bude mit narozeniny koncem zari, tak zkusim vymyslet neco lepsiho, ale jde o narozeniny ostatnich deti. Ano, je jich jen 17, takze maximalne 17x za rok se to da prezit, ale stejne. Nechapu, proc davat triletejm detem tyhle sracky.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    TEKKIT: jsem průvodkyně v lmš vidím to podobně - rodič, který ví, že to jeho dítě zvládne, je hodně posilující - pro to dítě
    TEKKIT: ó, ano, velmi. My teda pracujeme s tím, že maminky jsou nejlepší, to každej ví, ale že už nejme úplně mini a tak nás baví taky kamarádi, bláto, voda, hmyzáci, písničky a hračky a že je dobrý to oboje střídat. Většina dětí 3+ se na něco z toho chytí, ale jo - zatím 2 děti z asi 100, co jsem se s nima zatím setkala, tak se na nic nechytly.
    TAPINA: my máme 2 adaptační fáze a rodiče je klidně můžou přeskočit (a pár jich to tak i udělalo)
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    ZEMINO: u nás žádné rousky. Je tam ráno i po o vždy narvano v šatně člověk na člověku, vydýchaný vzduch a roušku nikdo nenosí. Ani jsem nezaznamenala jiná opatření. Tridy se navzájem navštěvují, na zahradě jsou společné a třídní schůzky uvnitř dokonce sloučené pro víc tříd dohromady.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ZEMINO: Musime mit vzdy pri pohybu ve skolce.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: tak to by mě mehlo....měli jsme takovou potrhlou učitelku v první třídě, furt chtěla zapojovat rodiče....já letěla z práce s jazykem na vestě a pak jsme tam měla s dítkem něco lepit, pižlat, matlat, když mi hlavou letělo tisíc věcí, které jsem potřebovala urgentně řešit.....příšerný......a to to bylo sem tam, denně, uf
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: tak to by mě mehlo....měli jsme takovou potrhlou učitelku v první třídě, furt chtěla zapojovat rodiče....já letěla z práce s jazykem na vestě a pak jsme tam měla s dítkem něco lepit, pižlat, matlat, když mi hlavou letělo tisíc věcí, které jsem potřebovala urgentně řešit.....příšerný......a to to bylo sem tam, denně, uf
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    ZEMINO: U nás ve školce rodiče mají roušku, třídní schůzka je zítra na zahradě. A do školy rodiče nesmějí, respektive jen rodiče prvňáků mají třídní schůzku, a to s rouškou uvnitř. Nezávidím to těm ředitelkám.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ANNAWA: na zakladce mě dovnitř pustili, bo syn nastupuje do nové školy, ale musela jsem si dát roušku.. byla jsem jediný rodič s rouškou, s učitelkou ve vestibulu jsem už mluvila bez roušky a 8. máme schůzky, zatím nevím jestli s rouskami :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ZEMINO: vůbec. Na zakladce rodiče spíš nesmí dovnitř, ale taky budeme moci na skupinovku. No, uvidíme.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    A máte mít ve školce jako rodiče roušku? U nás to nepožadují.. přitom o prázdninách ,když jsme to měli nakazano v mhd a u doktorů, tak jsme je ve školce nosili taky.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: zjevně.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: letos vymýšlejí, jak přimět rodiče, aby trávili, co nejvíc času ve školce????
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Pořád nějaká překvapení. Naše školka posunula dobu maximálního příchodu z půl 9 na osm. Sice se mi to nehodi, ale budiž. Naživo z nich vylezlo, že lepší by byla půl osma. Tak to ne.
    Do loňska měli každé pondělí ráno společný úkol s rodiči, člověk duchem už v práci na poradě se zul a šel něco pizlat a lepit do třídy.
    Letos je společný úkol s rodiči denně! Protože mají Začít spolu atd., na úkol se teda nemusí do třídy, ale vyčlenili malý nízký stolek v tmavém rohu chodby.
    Jako nechci dítěti kazit pověst, ale ne, netěší mě to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam