• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    REONA
    REONA --- ---
    VENIKA: A je velký rozdíl, jestli jde dítě do cizí školky nebo na tábor..? Pořád je to nové prostředí, nová sada autorit...
    Nerejpu, ptám se, protože u nás takové možnosti asi taky úplně nejsou.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    ZEMINO: A hlavne na tu letni dochazku musis jit na zapis do kazde z tech skolek, ktery behem toho leta rotujou! (mame to stejne, facepalm)
    Ale zas me to donutilo velmi peclive planovat babicky, tabory atd, ptz kdyby syn za dva mesice musel vystridat ctyri ruzny skolky a ctyri ruzny sady ucitelek, tak se asi zblazni
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    LADAVAZA: tak to děkuju za dělnickou čtvrť, zahlcenou školkami a nejspíš teda i radnici..
    Úplně mě teď omylo!! Sice se v létě chodí do "druhé" školky (odloučene pracoviště) ale potkáš učitelky, které znáš!
    MONI
    MONI --- ---
    LADAVAZA: spíš bych řekla, že učitelky si vzaly ošetřovačky na svoje vlastní děti kvůli domácí výuce, některé jsou možná nemocné a zbylo jim tam málo personálu. Tohle se stalo tady ve školce v našem okolí...
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    ZEMINO: ano, nadstandardně. Normálně je v naší městské části otevřená každý týden v červenci jedna školka pro všechny zájemce z řad pracujících rodicu, takže děti za měsíc obejdou 4skolky. Naše školka tak jela, i když nemusela.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TEKKIT: U nás měly družinářky Covid a karanténa nebyla (ze záhadného důvodu, vůbec jsem to nepochopila), takže je klidně možný, že je to u vás ve školce stejný...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    LADAVAZA: nadstandartně? U nás teda to je standart.. letos "nadstandartně" byla školka otevřené celé prázdniny, neboť učitelky byly donuceny vybrat dovolené během jara.. (jinak je zavřeno 2 týdny)
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    Tahle školka jela nadstandardně i v červenci, rozhodnutím ředitelky, takže já ji úplně nepodeziram z naschvalu, ale je to pro mě zahada
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    LADAVAZA: taky mě zarazilo kolik máme najednou dlouhodobě nemocných učitelek:) Covid nemají, to by se vědělo (minimálně by někdo musel do karantény). Takže co je to za záhadné nemoci, které může člověk skupinově chytit a nedají se za 14dnů vyležet?

no nic...třeba je to pravda, nerad bych ěkomu křivdil
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    U nás včera mail od ředitelky, že mají tolik nemocných učitelek, že nejsou schopni zajistit péči o stávající počet dětí plus v karantene jsou kuchařky, jedna byla pozitivní. Já se hrozně těšila, že dcera do školky půjde, protože on line s prvnackem znamená, že na ni neustále sycim, ať je potichu a říkám, že teď nemůžu a ona je z toho špatná. O Ho raději nemluvím, dneska jsem byla v práci 14 hodin, abych vše dohnala.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    zlatá naše školka..... "jsme tu pro ty, kdo to potřebují, pokud si dítě můžete nechat doma, budeme rádi, víc se můžeme věnovat tem,které tady být musí, také se snižuje riziko pro děti lékařů a prodavacu, co jsou tady
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    VENIKA: jj kdyby 5o Vláda zavřela není o čem...ale nechali to otevřené ta jakýpak buďte rozumný...

strašně by me zajímalo jestli by měly učitelky stejný postoj kdyby je platili od hodiny a neměli nemocenské jako OSVČ;))
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    KATIA: mě na tom trochu sere že tím že si to zařídím a nechám dítě doma, tak vlastně nahrávám tomu argumentu "on stejne není moc zajem" a mydlim tim schody ostatním rodičům...
    KATIA
    KATIA --- ---
    VENIKA: představa, že na HO ještě máš doma dítě školkového věku, je fakt na presdržku...
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    TEKKIT: U nas je ten natlak uz od toho minulyho tydne, kdy to ohlasili. Nejen, ze vyvesili dve cedule na dvou metrech, kde podekovali maminkam(!) na homeoffice, ocr a rodicaku za jejich pomoc, kdy si deti nechaji doma. Ale jeste meli ke kazdymu osobni proslov.
    Deti chodi max pulka, spis ctvrtina, tridy spojujou i bez covidu, ptz spousta deti chodi domu po o. Jedna ucitelka je teda urcite na ocr, ptz ma prvnacku, ale jinak jedou full staff.
    A syn teda o vikendu trochu chrchlal, tak stejne dneska zustal doma, ale od te stredy to bylo pomerne neprijemny.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TEKKIT: pokud je dítě zdravé, tak bych to absolutně neřešila. pokud se bojí, tak ať si vezmou roušku, větrají a berou děti hodně ven. když lidi nebudou chodit do práce, tak se jen zhorší ten průser, ve kterým jsme. pochopitelně, když někdo může, tak ať dítě fakt nedává, jistě je to teď zdravotně lepší, ale to se prostě rodina od rodiny výrazně liší.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ZEMINO: v naší třídě bylo minulý týden 14 dětí, ale po kobercovým náletu na rodiče dnes jen 7:)) Spojené třídy máme každý den po obědě..a po 16h jsou dokonce třeba i 3 třídy (my zase právě vždy vyzvedáváme před 16h)

Já se jen děsím abych tam zítra nepřišel a řeknou mi, že jsou jen dva a tak zavírají pro nezájem - ten nezájem totiž uměle (a zcela záměrně) vyvolávají oni!
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TEKKIT: u dcery ve třídě nátlak není, ale vidím že je spojí s další třídou brzo.. v naší třídě je děti 8,vedle 4 apod.
    Shánějí i docházku během příštího týdne, to budou určitě spojeni..
    Dceru do školky posílám, ikdyz jsem doma. Chodí domů po O.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    tak u nas ve školce už dneska pasivně agresivní nátlak aby si to lidi zařídili a deti tam nedávali...:)

(předpokládám že to bude jako na jaře = učitelka sedici doma, protože nejsou deti bere 100% mzdy...čili v jejich zájmu je, aby "nebyly deti"...nebo je to jinak?)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    ZEMINO: u nás se potkávají v družine jen stejný ročníky. ovšem do školy se vstupuje po patrech - s odstupem 5 minut. pakárna, ale už jsme si zvykli, zas jde pak do karantény jen dotčená třída.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    PROMETHEA: u nás to tak právě zůstalo, navíc nám ale přibyla jedna třída v tom přestupu .. ve třídě od dcery je jen 1 učitelka, a ta chodí na 7.30
    A tak si říkám, že kdyby byla dcera přenašeč, tak dá půl školky do karantény
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam