• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    Jsem napojená na fb skupinu klasickejch školek - a tam se prostě klasický paní učitelky hrozně moc bojí nákazy + když je jich jen půl (a druhá půlka v karanténě), tak se jim těžko dělá práce za všechny (znáte to, to je stejný v každý práci). Trochu je chápu. Já jsem srdcař a dělám v lmš, ale se třema školákama (1., 4. a 6. třída), který se nezkontrolujou sami (muž učí distačnně na VŠ, není v kontrole zdaleka tak pečlivěj jako já) si připadám hodně vyčerpaně a chvílema o tý ošetřovačce přemejšlím (a pak na ní hned zapomenu, protože to lidem v týmu nemůžu udělat).
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: máš pravdu, že povinné VŠ vzdělání není, dřív ale neměly vůbec možnost na VS takového zaměření jít. standard je ale příliš optimistické, to jo.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    Pro doplnění-u nás covid karanténa celé školky na dva týdny.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA: vazne jsou VS vzdelane ucitelky v MS standard? u nas jsou 4 tridy, takze celkem 8 ucitelek + 4 asistentky a z toho jsou 2 ucitelky bc., jedna dis. a to je vse.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TEKKIT: takhle školky fakt koncipované nejsou. primární je nárok dítěte na vzdělávání, tomu odpovídají i nároky na vzdělání personálu (dneska standardně VŠ).
    ten spíš hlídací aspekt mají ty dětské skupiny, tam jsou nižší nároky pedagogicky.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZEMINO: tento tyden nevim, jak to v te tride vypada, kolik je tam deti, snad uz vic nez 4. sousedky syn tam chodi, ale ten je zrovna jeste cely tento tyden s laryngitidou doma.
    u nas jsou tridy po 15 detech a v kazde jsou 2 ucitelky + 1 asistentka pedagoga, takze personalu taky az kam. :)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ZEMINO: já teda vždycky bral školky jako především součást systému, v jehož zájmu je aby rodiče pracovali...jako součást školství dejme tomu ten poslední povinný rok
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    POZITRON: u nás ve čtvrtek byly děti 4 a paní učitelky 2, v pátek už je spojily s vedlejší třídou, bo měly být 2 děti, ale učitelky byly 4 .. takže s nedostatkem personálu se naše školka nepotýka..
    Tenhle týden dcera nechodí, to má být jen jedna třída ze 6.. tak jsem zvědavá po víkendu.. jestli vůbec otevřou
    Učitelka školky píše Plagovi: Jsme součást školství, ne hlídací agentura. Vláda nás zakopává – Forum24
    https://www.forum24.cz/...stru-plagovi-jsme-soucast-skolstvi-ne-hlidaci-agentura-vlada-nas-zakopava/
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TEKKIT: ale k tomu "aby nebyly deti", ve vedlejsi tride minuly tyden radila laryngitida, deti tam byly celkem 4 (z cca 15) a jelo se normalne.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TEKKIT: v nasi MS uz to taky zacina. dnes nas poprosila pani ucitelka, jestli by deti nemohly zustat doma ve ctvrtek a patek, tak jsem kyvla, jsem doma s mladsim, do prace nechodim, ale nevim presne, jak to 2 dny vytrhnou. :)
    REONA
    REONA --- ---
    ZEMINO: Na příměstské jak kde (dělala jsem v organizaci, kde ano), ale samozřejmě cena je jinde - za týden vyšší než je školkovné za měsíc. Mě právě zaujala ta logistika že jako než 4 různé školky, tak raději tábory a babičky, pro nás by ten tábor vs. školka vyšel nastejno. Ale to Venika vysvětlila.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    REONA: nejsem si jistá, jeslti třeba 3-lete berou na příměstské.. v tomhle věku by se jednalo stejně jen o hlídání a ne program..a ta cena bude asi jinde než obecní školka
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    REONA: Ja ho na tabor posilam jenom tam, kde zna lidi i prostredi - treba jeho krouzek malovani ma primestak, nasi kamaradi maji lesni skolku taky s primestakem, takze to je taky ok.

Jinak samozrejme, pokud nemate zadne takove “vymozenosti”, tak to je level extra hell.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ZEMINO: u nás podobně, obvykle jedou dvě větší školky (měsíc+měsíc) a je šance, že se aspoň částečně potká se svýma učitelkama.
    REONA
    REONA --- ---
    VENIKA: A je velký rozdíl, jestli jde dítě do cizí školky nebo na tábor..? Pořád je to nové prostředí, nová sada autorit...
    Nerejpu, ptám se, protože u nás takové možnosti asi taky úplně nejsou.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    A to budte rádi, že vůbec tu možnost máte. Naše obec má školku jednu, otevřeno první dva týdny v červenci (ano, přes cyrilometodeje a husa, kdy si skoro všichni berou volno) a pak až 1.9. Jinak jen soukromé ve vedlejších vesnicích (my tu totiž nemáme ani tu soukromou).
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    ZEMINO: A hlavne na tu letni dochazku musis jit na zapis do kazde z tech skolek, ktery behem toho leta rotujou! (mame to stejne, facepalm)
    Ale zas me to donutilo velmi peclive planovat babicky, tabory atd, ptz kdyby syn za dva mesice musel vystridat ctyri ruzny skolky a ctyri ruzny sady ucitelek, tak se asi zblazni
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    LADAVAZA: tak to děkuju za dělnickou čtvrť, zahlcenou školkami a nejspíš teda i radnici..
    Úplně mě teď omylo!! Sice se v létě chodí do "druhé" školky (odloučene pracoviště) ale potkáš učitelky, které znáš!
    MONI
    MONI --- ---
    LADAVAZA: spíš bych řekla, že učitelky si vzaly ošetřovačky na svoje vlastní děti kvůli domácí výuce, některé jsou možná nemocné a zbylo jim tam málo personálu. Tohle se stalo tady ve školce v našem okolí...
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    ZEMINO: ano, nadstandardně. Normálně je v naší městské části otevřená každý týden v červenci jedna školka pro všechny zájemce z řad pracujících rodicu, takže děti za měsíc obejdou 4skolky. Naše školka tak jela, i když nemusela.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam