• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ahoj, připravujeme nové muzeum o historii 20. století pro organizaci Post Bellum. Myslíme i na rodiny a tak bych byla moc ráda, kdybyste sdíleli své preference o tom, co byste v muzeu chtěli, pokud byste šli s dětmi (ale klidně i bez dětí). Dotazník nezabere víc než 10 minut: https://docs.google.com/...mFjbMRo-OeY9iAGL5zztUWpe1x4zeC48/viewform?ts=5f9afefc&edit_requested=true
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    SEVERINE: my začali budik používat taky pro šestáka,když jsem chodila ráno do práce a on ještě spal (ted mám práci zavřenou) .. měl budik na vstanutí,oblikaní,odchod na wc :) a odchod do školy a fungoval překvapivě líp,než když jsem ho ráno připomínala já,že už by měl to a to dělat
    tak držím pěsti,at to vyřešíš
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    ZEMINO: Jsme na tom dvě dost podobně, jen ta druhá je flegmouš a poznáme to až jestli se zhroutí. Další má taky dost naloženo. A poslední je skvělej mladej kluk, ale nemůže to odtahat za všechny. Jesm tam jen na půl úvazku a stačí mi to. Ale budu o tom mluvit + mám naději, že se šesťák naučí s technikou (a bude poslouchat budíky, co tu má jako zvonění) a bude líp.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    SEVERINE: Je vás více v týmu v takové situaci jako ty? Řídila bych se trochu tím, ale zase jako jsme lidi a někde je hranice. A máte plný počet děti? Nejde se domluvit jen na pár dní v týdnu?
    U nás chodí asi polovina děti, takže stačila by 1 učitelka.. před prázdninami jich byla asi 1/3 a učitelky stejně byly v plném počtu.
    Mám kamarádku v klasické školce, taky se 3 dětmi a chodí do práce na odpoledne..takže stihne obsloužit aspoň trochu děti, ale je z toho strhana,bo pořád řeší jeslti stíhá.. v kolektivu má většinou starší kolegyně a nechápu proč se tak honí a pak je naštvaná na rodiče děti, o kterých ví že jsou doma s mladším a vyzvedavaji je až jako poslední. Jako chápu její naštvaní, ale neudělá s tím nic.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    Jsem napojená na fb skupinu klasickejch školek - a tam se prostě klasický paní učitelky hrozně moc bojí nákazy + když je jich jen půl (a druhá půlka v karanténě), tak se jim těžko dělá práce za všechny (znáte to, to je stejný v každý práci). Trochu je chápu. Já jsem srdcař a dělám v lmš, ale se třema školákama (1., 4. a 6. třída), který se nezkontrolujou sami (muž učí distačnně na VŠ, není v kontrole zdaleka tak pečlivěj jako já) si připadám hodně vyčerpaně a chvílema o tý ošetřovačce přemejšlím (a pak na ní hned zapomenu, protože to lidem v týmu nemůžu udělat).
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: máš pravdu, že povinné VŠ vzdělání není, dřív ale neměly vůbec možnost na VS takového zaměření jít. standard je ale příliš optimistické, to jo.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    Pro doplnění-u nás covid karanténa celé školky na dva týdny.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA: vazne jsou VS vzdelane ucitelky v MS standard? u nas jsou 4 tridy, takze celkem 8 ucitelek + 4 asistentky a z toho jsou 2 ucitelky bc., jedna dis. a to je vse.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TEKKIT: takhle školky fakt koncipované nejsou. primární je nárok dítěte na vzdělávání, tomu odpovídají i nároky na vzdělání personálu (dneska standardně VŠ).
    ten spíš hlídací aspekt mají ty dětské skupiny, tam jsou nižší nároky pedagogicky.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZEMINO: tento tyden nevim, jak to v te tride vypada, kolik je tam deti, snad uz vic nez 4. sousedky syn tam chodi, ale ten je zrovna jeste cely tento tyden s laryngitidou doma.
    u nas jsou tridy po 15 detech a v kazde jsou 2 ucitelky + 1 asistentka pedagoga, takze personalu taky az kam. :)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ZEMINO: já teda vždycky bral školky jako především součást systému, v jehož zájmu je aby rodiče pracovali...jako součást školství dejme tomu ten poslední povinný rok
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    POZITRON: u nás ve čtvrtek byly děti 4 a paní učitelky 2, v pátek už je spojily s vedlejší třídou, bo měly být 2 děti, ale učitelky byly 4 .. takže s nedostatkem personálu se naše školka nepotýka..
    Tenhle týden dcera nechodí, to má být jen jedna třída ze 6.. tak jsem zvědavá po víkendu.. jestli vůbec otevřou
    Učitelka školky píše Plagovi: Jsme součást školství, ne hlídací agentura. Vláda nás zakopává – Forum24
    https://www.forum24.cz/...stru-plagovi-jsme-soucast-skolstvi-ne-hlidaci-agentura-vlada-nas-zakopava/
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TEKKIT: ale k tomu "aby nebyly deti", ve vedlejsi tride minuly tyden radila laryngitida, deti tam byly celkem 4 (z cca 15) a jelo se normalne.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TEKKIT: v nasi MS uz to taky zacina. dnes nas poprosila pani ucitelka, jestli by deti nemohly zustat doma ve ctvrtek a patek, tak jsem kyvla, jsem doma s mladsim, do prace nechodim, ale nevim presne, jak to 2 dny vytrhnou. :)
    REONA
    REONA --- ---
    ZEMINO: Na příměstské jak kde (dělala jsem v organizaci, kde ano), ale samozřejmě cena je jinde - za týden vyšší než je školkovné za měsíc. Mě právě zaujala ta logistika že jako než 4 různé školky, tak raději tábory a babičky, pro nás by ten tábor vs. školka vyšel nastejno. Ale to Venika vysvětlila.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    REONA: nejsem si jistá, jeslti třeba 3-lete berou na příměstské.. v tomhle věku by se jednalo stejně jen o hlídání a ne program..a ta cena bude asi jinde než obecní školka
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    REONA: Ja ho na tabor posilam jenom tam, kde zna lidi i prostredi - treba jeho krouzek malovani ma primestak, nasi kamaradi maji lesni skolku taky s primestakem, takze to je taky ok.

Jinak samozrejme, pokud nemate zadne takove “vymozenosti”, tak to je level extra hell.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ZEMINO: u nás podobně, obvykle jedou dvě větší školky (měsíc+měsíc) a je šance, že se aspoň částečně potká se svýma učitelkama.
    REONA
    REONA --- ---
    VENIKA: A je velký rozdíl, jestli jde dítě do cizí školky nebo na tábor..? Pořád je to nové prostředí, nová sada autorit...
    Nerejpu, ptám se, protože u nás takové možnosti asi taky úplně nejsou.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    A to budte rádi, že vůbec tu možnost máte. Naše obec má školku jednu, otevřeno první dva týdny v červenci (ano, přes cyrilometodeje a husa, kdy si skoro všichni berou volno) a pak až 1.9. Jinak jen soukromé ve vedlejších vesnicích (my tu totiž nemáme ani tu soukromou).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam