• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PETATA: sekace jsou preci zavreny. muj oblibeny je textile house na michelsky, tam jsem minule videla celej stojan s detskejma maskama.
    KATIA
    KATIA --- ---
    RYBKA: potvrzuju - u nás teda čaroděj se špičatou čepicí :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Nejširší uplatnění má kostým čarodějnice, využije se na halloween, masopustní karneval, a ještě na jaře na čarodky ;-)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    Já takhle noc před masopustem vyrobila několikero kostýmů. Nejoblíbenější je asasinnovskej plášť a netopýr, ale dlouho jela i fantomasovská maska. A oboustranný flíšový škrabošky zvířat (liška/vlk, mýval/batman) - daj se nosit i na čele.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Tez jsme koupili par kostymu, se kterymi si proste kluci prubezne hraji.
    MONI
    MONI --- ---
    já jsem kdysi dala skoro 700 za objednávku princeznovského kostýmu včetně různých doplňků a dítě den před školkovým karnevalem onemocnělo :-( Nadšená jsem z toho tehdy nebyla, ale nakonec kostým vydržel do dalšího roku a ještě se mnohokrát využil na domácí převlékání a hraní na princezny s kamarádkou/sestřenicí.
    PETATA
    PETATA --- ---
    POZITRON: mas kolem sebe nejaky dobre zasobeny sekac?
    treba na Libusske byl jeden super, malinky, ale mraky kostymu
    nebo v Braniku, tam jaou asi 3 na par metrech
    obecne.. skoro kazdy sekac ma stendr s kostymana kolem stovky
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PROMETHEA: uz jsem to udelala, tak uvidime.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    POZITRON: možná by se takhle narychlo vyplatilo zeptat se známých/kamarádů někde na síti :) na fb/tady na nyxu. málokdy se sejde, že mají všechny školky karneval ve stejný den, a třeba by někdo nějaký dobrý detail, který to celé zachrání :) půjčil
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    POZITRON: u nás se ve finále osvědčilo mít šuplík "věci na karneval", kde byly právě minulé kostýmy, různé pomůcky, doplňky a tak, protože tyhle blbost frčely celou školku a nižší stupeň ZŠ, takže celkem dost let krát dvě děti, tak se to dost užilo. holky k tomu pak už sedly a nějak si to poskládaly ze zdrojů, které měly a já měla pokoj. Teď v aktuální situaci ti to je naprd, ale třeba kdyby ses fakt rozhodla pro plášt, tak bych nechala babičku, ať to udělá větší na šňůrku kolem krku a užije to ještě plno let na různé čaroděje, prince, upíry a já nevím co
    KATIA
    KATIA --- ---
    ENDEE: batman pyžamo s pláštěm na suchý zip a k tomu "brýle/maska", co byly v happy meal :-) jinak jsme myslím celou školku točily asi dva tři obleky a užilo se to.
    bezva je taky rytíř (pěnová helma a meč!), to se užilo i doma na hraní.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    POZITRON: Tak u nas to nebyl kostym, ale pyzamo, ktery normalne nosi dal. Tzn. cost per wear rozhodne neni takova palka :) a ta maska mozna stala dve stovky, ale tu si nosi i doma (batman je velky oblibenec). Mickeyho jsme poskladali taky z toho, co mel doma a ouska stala asi stovku.
    REONA
    REONA --- ---
    POZITRON: Harry Potter určitě z domácích zdrojů udělat jde, kamarádka ho dělala - můžu se jí poptat na tipy, pokud bys chtěla.

S tím utrácením ti naprosto rozumím. U nás ve školce je karneval shodou okolností dnes. Kamarád mi posílal fotku, je tam chlapeček ve žlutém overalu (takže asi Pikachu), pak jeden kupovaný Spiderman, čouhá tam papírová střapatá šaškovská čepice (to by určitě šlo s malováním na obličej a barevným oblečením také nějak interpretovat) a jeden chlapeček má jen papírovou masku medvídka přes obličej s běžným oblečením.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    REONA:
    ENDEE: to je drahy. manzel zacal posilat odkazy kostymu dinosauru za 600 a vejs a to teda za jedno dopoledne nedam, to ne.
    v lidlshopu maj astronauta za 200 plus postovny, to zvazuju.
    syn by nejradsi asi harryho pottera nebo dinosaura. jeste me napadlo, jestli by tchyne neusila harryho plast. je to az pristi patek.
    REONA
    REONA --- ---
    POZITRON: HM má nějaký výběr kostýmů, pokud ti nevadí za to zaplatit, a prodej dětského oblečení je teď povolen. Sama mám holky, takže konkrétně s home made neporadím.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ve školce jsem si to ohlídat celkem zvládala, ale když začal mladý pán chodit do družiny, obvykle nehlásil nic dopředu. a občas u večeře konverzačně prohodil "jo, a zítra je v družině karneval" - a to jsme byli rádi, že to víme tak dopředu.
    takže jsem celkem začala zvládat masky z toho, co je doma
    asi nejlepší byl orientační běžec - převlékl se do věcí na tělocvik, na břicho a na záda si spínacím špendlíkem přišpendlil číslo, do ruky dostal mapu a buzolu (bez mapy a buzoly by mohl jít prostě za závodníka)

takže pokud chlapeček tuší, kdo to je závodník...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    POZITRON: pro mě jako nezručnou osobu byly dycky záchranou takové ty rozdrbané postavy ala čarodějnice, duchové a tak....rozdrbat triko nebo udělat díry na oči do prostěradla v pohodě zvládnu :-)))
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    POZITRON: syn sel jednou za Batmana (meli jsme doma batmanovy pyzamo z HMka , tak mel tricko se znakem a k tomu cerny leginy a na obliceji batmanovou masku) a podruhy Mickey Mouse (sila jsem mu ty cerveny kratasky s knofliky, pod ne cerny leginy, k tomu cerny tricko a ouska jsem koupila nekde na internetu, v nejakym tom party obchode, ale dalo by se to snadno vyrobit i doma - ouska z kartonu pridelat na celenku)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Prosim o radu, ve skolce maji pristi tyden karneval, kdo muze, ma dat diteti nejaky prevlek. Nenapada vas neco, co se da snadno sehnat nebo vyrobit? Pro kluka 3 a ctvrt.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    Nemá zde náhodou někdo dítě ve školce Slovenská, nebo na pobočce v Koperníkové.
    Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam