• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ENDEE: nojo tak vsi respiratorem nezarazis. tak jeste roupy a je to komplet ;)
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    TRISSIE: Kamaradka ma dceru uz teda ve skole. Po 2 dnech jim prislo info od ucitelky, at detem zkontroluji hlavy, ze se ve tride objevily vsi...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LOL. Naše obecní školka (kam moje děti už/ještě nechodí, ale stahovala jsem si papír k přihlášce) v pondělí otevřela pro děti rodičů z kritické infrastruktury.
    No, už mají neštovice.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    Ahoj vespolek,
    psala mi Motylek. Ze si dala od nyxu pohov a cas premyslet a podivat se na veci vice z nadhledu. A jelikoz do "materskych" klubu ted chodit nebude, tak me poprosila, abych vam tu vyridila, ze se matkam skolkovych deti omlouva a ze vam vsem preje, at dobu covidovou prezijete v pevnem zdravi.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    MEI: nase detska skupina (12 deti, 2 predskolaci) za teto situace ani neotvira, ac se snazili lobovat za vyjimku stejne jako maji malotridky v souvislosti s rotacni vyukou.
    MEI
    MEI --- ---
    V naši školce je jedna smíšená třída, predskolaci 2. Říkám si, jak moc to tam bude ty deticky bavit :-/
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    Takže k čemu se vlastně ty školky otvírají? Chjo!!
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    LOL!

tak dnes opět podprahová nátlakovka z MŠ:)

Máme předškoláka takže by měl mít v pondělí nástup...a už přišel mail, jak je povinné 8:15 - 12:15 a ať napíšeme JAKÉ DNY VÍME ŽE DĚTI NEBUDOU CHODIT!

Prostě nejlepší by bylo kdybychom nějak vykoumali jak tam ty děti vůbec nedávat! A to jsem si říkal, že když je předškolní jen naše třída (ze šesti) že to bude v pohodě. Že si ty děti nějak rozdělí atd...

No...napsal jsem že moje představa je denně 8-15
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Normálně správcovské zásahy začínám předchozím varováním, ale kde není rady, není ani pomoci, takže MOTYLEK už sem psát nebude. A až si tohle přečte, tak už tady nebude ani číst.

Tohle je na hovno doba. Většina z toho, na co jsme spoléhaly, s čím jsme počítaly, okolo čeho jsme měly celou tu záchrannou síť postavenou, je v háji a ještě nejspíš nějakou dobu bude.
    Jsme na jedné lodi, i když každá sama. Je čas být si vzájemně aspoň tou virtuální záchrannou sítí. Kdo tohle nechce chápat, musí si najít jinou loď.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MOTYLEK: Jistěže ne. Leč vnímám jistý rozdíl mezi "brnkačka to nebude, ale je tu docela dost institucí, který nám v tom pomůžou - například prarodiče, RD, a vzdělávací systém" a "hm, a teď vám z toho podstatný kus vypadne, protože se doma nudíte, protože to tvrdí nějaká minda na internetech." Sbohem.
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    PISKVOR: Když se někdo rozhodne mít 3 děti, tak jde do toho snad s tím, že ví, že to žádná brnkačka nebude.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MOTYLEK: ...a několikrát jsi dostala vysvětlení, že RD se sice jmenuje dovolená, ale to je tak všechno, že žádný lakování nehtů se nekoná. A pokaždý si meleš svoje "né, né, né, tři děti naráz je brnkačka, to vím já nejlíp!" Pleteš si "bez finanční odměny" a "nepracující", a všeobecně pojmy s dojmy.
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    A znovu všem připomínám, abyste to vzaly v potaz, že já se nenavážím a nenavažovala jsem se do matek, které jsou doma na HO. Několikrát jsem tu psala, že mám na mysli nepracující matky na MD/RD s mladším dítětem.
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    ORIKA: Tvůj útok na mě se zakládá na překroucených polopravdách. Třeba není pravda, že jsem se nikdy nedokázala postarat o svého syna. Kdybych to nedokázala, byl by syn v dětském domově a ne v mojí a manželově péči.
    Jestli toto usuzuješ z toho, že jsem přišla na Nyx občas pro radu, tak mě to motivuje akorát k tomu, abych si na Nyx pro radu už nechodila a obrátila se někam jinam.
    Znovu opakuju, už do toho nerýpejme a rozejděme se v tom, že já si nechám svůj názor a vy zase svůj.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    ORIKA: Já doufám, že z Motýlka mluvila její choroba. Zpětnou vazbu dostala, tak doufám, že v lepších časech s ní bude schopná pracovat. Držím palce.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ORIKA: ja bych k tomu ještě dodala to, že dvě děti (a víc ;-) dokážou být mega náročný i když je člověk při silách a má support. a co teprve v rok trvající náročné situaci...

A obecně, pokud nějakou situaci nejenže nežiju, ale ani si ji nedovedu představit, tak odsoudit někoho, kdo je v ní, je úplně z podstaty blbě.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MOTYLEK: mno, jdu s krizkem po funuse, ale neda mi to...pokud se dobre pamatuju, tak zrovna ty jsi mela s peci a vychovou sveho syna problemy od zacatku. Ve sve podstate ses o nej sama nikdy poradne postarat nedokazala. Ano, duvodem byly tve psychicke problemy, ktere jsi nemela sanci ovlivnit. Taky jsi pred pocetim ditete nemela sanci vedet, ze tyto problemy budes mit. Takze, dite sis porizovala za nejake situace, ktera se zdala byt "idealni" a zvladnutelna. Stejne tak jsme si my vsechny, co jsme tu, porizovaly deti v nejake "idealni" situaci a za nejakych podminek. Tyto podminky se, bohuzel, pred rokem dlouhodobe zmenily. Uplne stejne, jako se u tebe zmenil tvuj psychicky stav. A je zcela logicke, ze nam to vadi a stve nas to. Nikoli kvuli nam samotnym, ale prave kvuli nasim detem, ktere tento stav odnasi nejvic, protoze ten socialni kontakt a pobyt ve skupine je pro jejich vyvoj dost dulezity. My zmenu tohoto stavu nezpusobily a nemuzeme za ni. Stejne jako ty sis nezpusobila sve psychicke problemy.
    A jen tak mimochodem, dobre si pamatuju, ze jsi, navzdory vse spatne psychice, jednu dobu hodne resila porizeni druheho potomka. Presto, ze bylo zvysene riziko, ze se o nej opet nezvladnes sama postarat. Tak jakym pravem tu pises to, co pises? Kdyz vetsina z nas si druhe a dalsi deti porizovala v situaci, kdy bylo vice nez pravdepodobne, ze to zvladneme, zatimco ty jsi chtela dite v situaci, kdy bylo vice nez pravdepodobne, ze to nezvladnes???
    A kdyz se teda uplne vykaslu na nejaky brani si servitku, tak ty jsi v invalidnim duchodu, protoze dle sveho tvrzeni jsi schizofrenik. Pokud se nemylim, tak jsi tedy doma, nepracujes, protoze nemusis. A presto resis, ze mas problem zvladnout sveho syna na distancni vyuce. V cem jsi, podle sebe, "lepsi" nez my ostatni, ktere muzeme mit problem zvladnout dite/vice deti na distancni vyuce v kombinaci s ditetem skolkoveho veku, pripadne jeste s praci na HO?

Omlouvam se vsem pritomnym za elaborat k tematu staremu 2 tydny, ale tohle mi proste zvedlo mandle. Ano, mohla jsem to napsat citliveji a empaticteji, ale proc bych to delala, kdyz Motylek sama projevila citlivost a empatii asi jako drevenej houpaci kun?
    A Trissie, casto s tebou nesouhlasim, ale tentokrat bych ti za tve trefne shrnuti k tomuto tematu dala plusu 10!
    KATIA
    KATIA --- ---
    TAPINA: tipuju, že mají, dětské skupiny určitě.
    U těch soukromých může být problém, že část dětí nechodí denně a je tam sice 15 dětí, ale každý den jiných. To by se muselo ošetřit. Ale jinak mě poměrně děsí, že v tomhle ohledu není žádný plán.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Počítám, že jim zase nedošlo, že něco takového existuje (jako vždycky). Mají soukromé mě školky nějakou asociaci, která by mohla za všechny oslovit ministerstvo? Střihačům psů uz se takhle dvakrát povedlo získat výjimku :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KATIA: No. V naší školce bývá pohromadě snad maximálně 15 dětí.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA: jo! my mame ve skolce 4 tridy ve 2 oddelenych budovach. syn chodi do tridy pro male deti, nejstarsim z nich jsou 4 roky a ve tride je celkem asi 16 deti, nikdy se nesejdou vsichni, takze ten max limit 15 by nebyl zadny problem. ve druhe tride pro stejne male deti, take v teto nove oddelene budove, jen jinem patre, je deti jeste min, asi 10. dokonce ma skolka velkou hlavni zahradu s prolejzackama a pak u nove budovy mensi oddelenou cast zahrady s par prolejzackama a piskovistem, takze u nas opravdu neni problem zajistit bezpecnost. synovi by skolka moc prospela, i kdyby se ty 2 tridy treba stridaly po tydnech, aby se deti nepotkaly ve dverich do budovy, to je jedno, aspon neco.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam