• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Ahoj, šířím petici za rozumné testování ve školách a školkách a tedy jejich bezpečné otevření.
    Kontaktní místa jsou naše roztocká a P6 a moc teda nevím, kudy to putuje jinudy, ale snad to aspoň pro někoho bude dostupné.
    Petice na podporu bezpečného otevření škol | Sdružení Roztoč
    https://www.roztoc.cz/2021/04/petice-na-podporu-pcr-testu-ve-skolach/
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    Vy tady jiste budete vedet.
    Resim zapis v cervnu petilete dcery (doposud do MS nechodila). Protoze nemame v planu denni dochazku (zatim ani na par dni v tydnu), planuju to vyresit tak, ze ji zapisu do spadove skolky a tamtez ji rovnou prihlasim k IV, takze administrativne to bude poreseno a my budeme mit volne ruce k tomu, abychom za toho pul roku videli, jakym smerem se chceme ubirat.
    V zavislosti na rozvolnovani a s tim souvisejicim znovuotevreni volnocasovych aktivit budeme moct pokracovat v krouzcich, ktere jsme meli zaplacene pred podzimnim lockdownem, kde v ramci kompenzaci budeme moct pokracovat pravdepodobne jeste v zari. Soucasti tady toho je i montessori skolicka, ktera funguje ve stejnem zarizeni, jako jeden z nasich krouzku, a prave do te skolicky bych dceru postupne chtela upichnout (mam to tam osobne rozjednane s reditelkou, dcera potrebuje individualni pristup). Skolicka je z nejakeho duvodu registrovana jako MS (je to teda jen na 2 dny v tydnu).
    Napadlo me, zda muze byt nejaky problem s tim, kdyz dite bude zapsane k IV, ale zaroven (kdyz se to povede) bude navstevovat zarizeni, ktere je registrovane coby MS (sice soukrome a za platbu, ale proste je to tak)? Ma to nejaky hacek, nebo je to pruchozi? Je potreba to pak zas nejak administrativne poresit (nahlasit to v te spadove, kde by byla zapsana k IV, aby tam event. nemusela k prezkouseni, napriklad?)?
    Dekuji.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IKARIE: Když jsem četla o otevírání při incidenci 100/100 tisíc, tak jsem se vyděsila, že budeme čekat, až tam bude celá republika. Takhle bychom se už i my mohli brzy dočkat.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    Od pondělí se v některých krajích otevřou školky pro všechny děti - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/od-pondeli-se-v-nekterych-krajich-otevrou-skolky-pro-vsechny-deti-40357539

zatim karlovarsky a kralovehradecky kraj, bez rousek a ag testu
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Další otevírání škol není jasné - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/dalsi-otevirani-skol-neni-jasne-40357250
    Nadpis nezní optimisticky, ale uvnitř článku je vyjádřena naděje, že by možná školky mohly být součástí už další uvolňovací vlny ve školství.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    TRISSIE: Kamaradka ma dceru uz teda ve skole. Po 2 dnech jim prislo info od ucitelky, at detem zkontroluji hlavy, ze se ve tride objevily vsi...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LOL. Naše obecní školka (kam moje děti už/ještě nechodí, ale stahovala jsem si papír k přihlášce) v pondělí otevřela pro děti rodičů z kritické infrastruktury.
    No, už mají neštovice.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    Ahoj vespolek,
    psala mi Motylek. Ze si dala od nyxu pohov a cas premyslet a podivat se na veci vice z nadhledu. A jelikoz do "materskych" klubu ted chodit nebude, tak me poprosila, abych vam tu vyridila, ze se matkam skolkovych deti omlouva a ze vam vsem preje, at dobu covidovou prezijete v pevnem zdravi.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    MEI: nase detska skupina (12 deti, 2 predskolaci) za teto situace ani neotvira, ac se snazili lobovat za vyjimku stejne jako maji malotridky v souvislosti s rotacni vyukou.
    MEI
    MEI --- ---
    V naši školce je jedna smíšená třída, predskolaci 2. Říkám si, jak moc to tam bude ty deticky bavit :-/
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    Takže k čemu se vlastně ty školky otvírají? Chjo!!
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    LOL!

tak dnes opět podprahová nátlakovka z MŠ:)

Máme předškoláka takže by měl mít v pondělí nástup...a už přišel mail, jak je povinné 8:15 - 12:15 a ať napíšeme JAKÉ DNY VÍME ŽE DĚTI NEBUDOU CHODIT!

Prostě nejlepší by bylo kdybychom nějak vykoumali jak tam ty děti vůbec nedávat! A to jsem si říkal, že když je předškolní jen naše třída (ze šesti) že to bude v pohodě. Že si ty děti nějak rozdělí atd...

No...napsal jsem že moje představa je denně 8-15
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Normálně správcovské zásahy začínám předchozím varováním, ale kde není rady, není ani pomoci, takže MOTYLEK už sem psát nebude. A až si tohle přečte, tak už tady nebude ani číst.

Tohle je na hovno doba. Většina z toho, na co jsme spoléhaly, s čím jsme počítaly, okolo čeho jsme měly celou tu záchrannou síť postavenou, je v háji a ještě nejspíš nějakou dobu bude.
    Jsme na jedné lodi, i když každá sama. Je čas být si vzájemně aspoň tou virtuální záchrannou sítí. Kdo tohle nechce chápat, musí si najít jinou loď.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MOTYLEK: Jistěže ne. Leč vnímám jistý rozdíl mezi "brnkačka to nebude, ale je tu docela dost institucí, který nám v tom pomůžou - například prarodiče, RD, a vzdělávací systém" a "hm, a teď vám z toho podstatný kus vypadne, protože se doma nudíte, protože to tvrdí nějaká minda na internetech." Sbohem.
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    PISKVOR: Když se někdo rozhodne mít 3 děti, tak jde do toho snad s tím, že ví, že to žádná brnkačka nebude.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MOTYLEK: ...a několikrát jsi dostala vysvětlení, že RD se sice jmenuje dovolená, ale to je tak všechno, že žádný lakování nehtů se nekoná. A pokaždý si meleš svoje "né, né, né, tři děti naráz je brnkačka, to vím já nejlíp!" Pleteš si "bez finanční odměny" a "nepracující", a všeobecně pojmy s dojmy.
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    A znovu všem připomínám, abyste to vzaly v potaz, že já se nenavážím a nenavažovala jsem se do matek, které jsou doma na HO. Několikrát jsem tu psala, že mám na mysli nepracující matky na MD/RD s mladším dítětem.
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    ORIKA: Tvůj útok na mě se zakládá na překroucených polopravdách. Třeba není pravda, že jsem se nikdy nedokázala postarat o svého syna. Kdybych to nedokázala, byl by syn v dětském domově a ne v mojí a manželově péči.
    Jestli toto usuzuješ z toho, že jsem přišla na Nyx občas pro radu, tak mě to motivuje akorát k tomu, abych si na Nyx pro radu už nechodila a obrátila se někam jinam.
    Znovu opakuju, už do toho nerýpejme a rozejděme se v tom, že já si nechám svůj názor a vy zase svůj.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    ORIKA: Já doufám, že z Motýlka mluvila její choroba. Zpětnou vazbu dostala, tak doufám, že v lepších časech s ní bude schopná pracovat. Držím palce.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ORIKA: ja bych k tomu ještě dodala to, že dvě děti (a víc ;-) dokážou být mega náročný i když je člověk při silách a má support. a co teprve v rok trvající náročné situaci...

A obecně, pokud nějakou situaci nejenže nežiju, ale ani si ji nedovedu představit, tak odsoudit někoho, kdo je v ní, je úplně z podstaty blbě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam