• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Když jsme loni ve škole měřili a někdo měl vyšší, nechali jsme ho po cestě vychladnout u dvěří. Za 10 minut měla většina dětí teplotu normální. (Než jsme na to přišli, posílali jsme domů děti s teplotou přes 38, pak nám rodiče psali, jak je přeměřujou po hodině a pořád maj normálně něco přes 36. Pak věř teploměru...)
    NIXMA
    NIXMA --- ---
    REONA: nemeri
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    REONA: meri, pokud to neni rovnou cca 38 a vic (=odchod domu), premeruje se dite znova po asi hodine a potom volaji rodici, at si pro dite prijde nebo nechavaji byt.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    REONA: nemeri (Pha 10), ale minulej rok se merila
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    REONA: u nás už se neměří, netestuje. To bude nějaká lokální uchylka
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    REONA: Nemeri (P7).
    REONA
    REONA --- ---
    Anketa - měří se u vás ve školce (pokud je již otevřená či tam vaše dítě z nějaké důvodu chodí) všem dětem každé ráno teplota?
    U nás ano, občas to přináší mrzení (děti to čelo můžou mít teplejší z různých důvodů - u nás je to teplá čepice) a já během dne zjistila, že v jiných školkách měření neprobíhá. Doteď jsem měla za to, že se jedná o pokyn z vlády, stejně jako je povinné testování ve školách.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    tak ctu u Feriho, ze skolky od 10.5. otevrou vsude
    (pro mimoprazske, kteri uz urcite slavi :))
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VENIKA: praha 4
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    POZITRON: u nás to je tak, že ty 2 školky patří k sobě, 1 je odloučené pracoviště, ale máme 1 vedení..
    Ve školce u syna taky bylo zavřeno na přelomu prázdnin 2 týdny

My ale v Ove v našem obvodě máme přeškolkovano, máme 34 školek a třeba v naší není problém přihlásit dítě i během roku a takových školek je více
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    POZITRON: Ja myslela, ze jsi taky z Prahy 10? To jsem se asi spletla, ptz na Pze 10 nechavaji otevrene jenom 3+3 skolky, ktere se navic stridaji, dohromady jenom na ctyri tydny. (Na Pze 10 je normalne 27 skolek!)

Uplne me to vytocilo, zvlast kdyz napsali dovetek, ze potrebujou nabrat sily na dalsi rok. A nejakej zajem ani nikdo nezjistoval, proste to tak je.

Takze zavidim :).
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZEMINO: u nas bude pauza uprostred prazdnin. tridy se asi budou spojovat, protoze "vyuka" bude probihat v hlavni budove, kde jsou behem roku jen 2 tridy, ted tam tedy asi budou vsechny 4 (2 jsou v novem pavilonu). to mi zas zni, ze pro jinou skolku uz tam neni moc prostor, kdyz uz se 4 tridy zmacknou do prostoru pro 2.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    U nás provoz přes prázdniny zajišťuje bohužel 3 různé školky (střídají se po 14 dnech). Zápis do dvou z nich jsme už prosvihli, protože probíhal OSOBNĚ pouze 2 dny po Velikonocích od 13 do 16 hodin.
    Už jsem kontaktovala soukromé školky a čekám odpověď.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    POZITRON: u nás školka by byla ráda, když se dá dítě na 4 týdny o prázdninách, aby se stihly učitelky otočit na dovolených,ale když využiješ celou dobu, nikdo nic neřekne
    Klasicky je školka zavřená první a poslední týden prázdnin.. Loni si musely učitelky dovolenou vybrat přes jarní covid, tak bylo otevřeno celé prázdniny. A o prázdninách se spojují 2 školky, funguje většinou ve 2 třídách, učitelky se střídají
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MEI: jestli to neni naivni a jinde maj otevreno cele leto, tak super! bala jsem se, ze ocekavaj, ze rodic zaskrtne tyden nebo dva, takze nam to budou chtit proskrtat. nemam s timto zkusenosti, syn chodi prvnim rokem.
    jeste se bojim natlaku ma matky, ktere jsou na rodicovske, ale na to jim kaslu, zvlast kdyz vim, ze ani ne trilete dite matky na rodicaku tam normalne chodi i ted, kdyz je skolka pro obycejne smrtelniky zavrena, protoze to zaridili pres tatinka.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    MEI: 1) kdyz cisla prestanou klesat nebo budou stoupat, zavre se
    2) nase skolka nebude mit pres leto otevreno
    MEI
    MEI --- ---
    POZITRON: Co je naivní? Naše školka bude otevřená cele léto.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Yes!
    Od pondělí se v šesti krajích a Praze otevřou druhé stupně základních škol - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/od-pondeli-se-v-sesti-krajich-a-praze-otevrou-druhe-stupne-zakladnich-skol-40358739
    "Od pondělí 3. května se zároveň otevřou mateřské školky pro všechny děti ve Středočeském, Libereckém a Pardubickém kraji a v Praze, a to bez nutnosti povinného testování."
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Jak to byva s prazdninovym provozem? Prisel nam od skolky formular, ze mame zaskrtnout tydny, kdy mame zajem, zaskrtla jsem vsechny nabizene, celkem to jsou 3 cele tydny plus 1.-2.7. a 7.-9.6.
    To je asi naivni, ze?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: Může mít otce v té vyjmenované profesi, stačí jeden rodič a vůbec se neřeší, co dělá ten druhý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam