• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Kde najdu seznam profesi, ktere maji narok na umisteni deti do skolky? Ted jsem sla okolo a je tam holcicka, jeji mama je na rodicaku a pracuje na zkraceny uvazek u farmaceuticke firmy v kanclu, navic na HO. holcicce byly v srpnu 2020 2 roky. to me teda poser. Statni skolka v Praze.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Pred chvilkou se me 4yo ptal, proc ma jeho 6yo bratr ma od vlady povinnost chodit do skolky. Zatimco on ma od vlady zakaz do te stejne skolky chodit.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TAPINA: podle krajů. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/materske-skoly-se-v-pondeli-zcela-otevrou-ve-trech-krajich-151742. Okresy podle mě nejsou schopny uhlídat, že bydlíš v jednom a školku máš v druhém
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ENDEE: nojo tak vsi respiratorem nezarazis. tak jeste roupy a je to komplet ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Sakra tak budou se ty školky otvírat podle okresů, nebo podle krajů? Někde čtu to, jinde ono a zrovna u nás je to dost zásadní rozdíl :o)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    LADAVAZA: dekuju za ochotu, vycerpavajici.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    PISISKVOR: Kopíruji ti odpověď na totožnou otázku z FB skupiny:

1. Během povinného předškolního vzdělávání může být dítě přijato do dvou "rejstříkových" MŠ pouze z důvodu střídavé péče rodičů.
    2. Pokud byste toto pravidlo splnili, může teoreticky v jedné MŠ být na IV a do druhé chodit denně. (V tom případě postrádá smysl, aby bylo v jedné MŠ zapsáno na IV.)
    3. V MŠ neexistuje nic jako kombinovaná docházka - 3 dny v MŠ 2 dny doma. Resp. pokud dítě chodí během povinného předškolního vzdělávání do MŠ na denní docházku, je možné ho samozřejmě omlouvat, ale nelze nárokovat snížené školné. (V soukromé MŠ platí i děti pro které je předškolní vzdělávání povinné.)
    4. Ve vašem případě je tedy možností přihlásit dítě do soukromé rejstříkové MŠ na denní docházku a dítě v případě potřeby omlouvat. Což ale neřeší problém s placením školného.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    jsem tady asi trochu za kverulanta, tak budu jednou taky pozitivní...

Od otevření školky (minulé pondělí) všechno naprosto perfekt. Učitelky v pohodě, žádné tlaky. Testování rychlé, hladké, bez problému (malá už si ty stěry dělá sama)...

...tak snad to vydrží do těch prázdnin!
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    ALDEMIK: Iniciátorkou je moje kamarádka a požadavky jsou myslím velice rozumné.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Ahoj, šířím petici za rozumné testování ve školách a školkách a tedy jejich bezpečné otevření.
    Kontaktní místa jsou naše roztocká a P6 a moc teda nevím, kudy to putuje jinudy, ale snad to aspoň pro někoho bude dostupné.
    Petice na podporu bezpečného otevření škol | Sdružení Roztoč
    https://www.roztoc.cz/2021/04/petice-na-podporu-pcr-testu-ve-skolach/
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    Vy tady jiste budete vedet.
    Resim zapis v cervnu petilete dcery (doposud do MS nechodila). Protoze nemame v planu denni dochazku (zatim ani na par dni v tydnu), planuju to vyresit tak, ze ji zapisu do spadove skolky a tamtez ji rovnou prihlasim k IV, takze administrativne to bude poreseno a my budeme mit volne ruce k tomu, abychom za toho pul roku videli, jakym smerem se chceme ubirat.
    V zavislosti na rozvolnovani a s tim souvisejicim znovuotevreni volnocasovych aktivit budeme moct pokracovat v krouzcich, ktere jsme meli zaplacene pred podzimnim lockdownem, kde v ramci kompenzaci budeme moct pokracovat pravdepodobne jeste v zari. Soucasti tady toho je i montessori skolicka, ktera funguje ve stejnem zarizeni, jako jeden z nasich krouzku, a prave do te skolicky bych dceru postupne chtela upichnout (mam to tam osobne rozjednane s reditelkou, dcera potrebuje individualni pristup). Skolicka je z nejakeho duvodu registrovana jako MS (je to teda jen na 2 dny v tydnu).
    Napadlo me, zda muze byt nejaky problem s tim, kdyz dite bude zapsane k IV, ale zaroven (kdyz se to povede) bude navstevovat zarizeni, ktere je registrovane coby MS (sice soukrome a za platbu, ale proste je to tak)? Ma to nejaky hacek, nebo je to pruchozi? Je potreba to pak zas nejak administrativne poresit (nahlasit to v te spadove, kde by byla zapsana k IV, aby tam event. nemusela k prezkouseni, napriklad?)?
    Dekuji.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IKARIE: Když jsem četla o otevírání při incidenci 100/100 tisíc, tak jsem se vyděsila, že budeme čekat, až tam bude celá republika. Takhle bychom se už i my mohli brzy dočkat.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    Od pondělí se v některých krajích otevřou školky pro všechny děti - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/od-pondeli-se-v-nekterych-krajich-otevrou-skolky-pro-vsechny-deti-40357539

zatim karlovarsky a kralovehradecky kraj, bez rousek a ag testu
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Další otevírání škol není jasné - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/dalsi-otevirani-skol-neni-jasne-40357250
    Nadpis nezní optimisticky, ale uvnitř článku je vyjádřena naděje, že by možná školky mohly být součástí už další uvolňovací vlny ve školství.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    TRISSIE: Kamaradka ma dceru uz teda ve skole. Po 2 dnech jim prislo info od ucitelky, at detem zkontroluji hlavy, ze se ve tride objevily vsi...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LOL. Naše obecní školka (kam moje děti už/ještě nechodí, ale stahovala jsem si papír k přihlášce) v pondělí otevřela pro děti rodičů z kritické infrastruktury.
    No, už mají neštovice.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    Ahoj vespolek,
    psala mi Motylek. Ze si dala od nyxu pohov a cas premyslet a podivat se na veci vice z nadhledu. A jelikoz do "materskych" klubu ted chodit nebude, tak me poprosila, abych vam tu vyridila, ze se matkam skolkovych deti omlouva a ze vam vsem preje, at dobu covidovou prezijete v pevnem zdravi.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    MEI: nase detska skupina (12 deti, 2 predskolaci) za teto situace ani neotvira, ac se snazili lobovat za vyjimku stejne jako maji malotridky v souvislosti s rotacni vyukou.
    MEI
    MEI --- ---
    V naši školce je jedna smíšená třída, predskolaci 2. Říkám si, jak moc to tam bude ty deticky bavit :-/
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    Takže k čemu se vlastně ty školky otvírají? Chjo!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam