• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    DASIK: já bych taky myslela, že není dobré dávat něco extra. spíš bych se s učitelkama domluvila, co natuty jí a je to tam k dispozici. naše dcera třeba taky nejedla, tak když nechtěla, tak jí daly suchý rohlík a ten snědla, teda tak půlku, ale aspoň něco. takže jsem roky platila 32 Kč stravného za půlku rohlíku denně . a to se vyplatí :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    DASIK: dostal možnost (třeba suchý chleba a ne s pomazánkou), oběd třeba na dvě lžičky ať ochutná, menšího dokrmovali. Myslím, že to dost pomohlo, rozšířil si repertoár :-) ale pořád jí hrozně a ve škole obědy, to si vůbec nedělám iluze...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    DASIK: dcera chodí do školky 3.rokem a ji pořád jen to, co jí.. To znamená suché pečivo, maso a přílohu.. Omáčky, zelí, pomazánky, buchty.. prostě nejí.. Učitelka s ní chvíli bojovala, po pár měsících rezignovala a dává ji to, co jí..
    Učitelka je spíš razna, vedla jsem s ní hovory na toto téma a prostě časem pochopila, že je jednodušší ji dát, co jí. Každopádně mi řekla, že to "toleruje" jen protože dcera svým chováním tuhle neřest vyrovná, kdyby byla raubiř, bylo by to těžší.
    Omáčky časem začala ochutnávat a tak půl roku je jí bez problémů
    Ráno dostane do školky větší snídani, aby neměla hlad a pak děj se vůle boží.
    Něco sebou bych nedávala
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    DASIK: Tak je otazka, co je casem, myslim, ze to chtelo tak tyden, dva..
    DASIK
    DASIK --- ---
    SAAYURI: No kez by - od zacatku, nebo az casem? Zitra by to podle jidelnicku mohlo jit, tak jsem zvedava.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    DASIK: Vyresilo se to samo - videla, ze ostatni deti jedi, jedla s nima :)
    DASIK
    DASIK --- ---
    Prosim kdo ma taky nejedliky, jak jste to resili ve skolce? Dcera byla dneska podruhy na dopoledne, zas nic nejedla, pred obedem zacala brecet, podle me z hladu - je ten typ, co je nenajezeny nevrly, a kdyz pak dostane neznamy obed, tim spis to ani nezkusi a breci. Premyslim o davani svacinky - ovoce (ji jen susene/lyofilizovane, cerstve ne, taky proto zatim skolkovy svacinky bez uspechu) - davali jste nekdo? Ucitelka me od toho spis odrazovala, ze si pak zvykne a budu muset davat porad. To by mi tak nevadilo, spis nechci, aby na to spolehala a jedla i jidlo od nich. Ale kdyby nebyla hladova, vic si to uzije a treba pak i neco z obedu sni.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    REONA: u nas taky nemeri
    REONA
    REONA --- ---
    Díky. Oni nás také nechávají na chodbě vychladnout, problém je, když musím být včas v práci, abych posadila druhou dceru k online výuce (plus mé pracovní úkoly začínají také v osm, takže nám musím připravit počítače).
    Předávám 100% zdravé dítě a nemám zbytečných 10 minut na sezení na chodbě, zatímco druhá čeká v autě.
    Můj kolega (praktický lékař) mi říkal, že se dá měřit i na zápěstí, které výrazně méně podléhá vlivům jako je rozrušení nebo zahřátí oblečením. A jako bezkontaktní teploměry jsou kapitola sama o sobě.
    Dnes ráno mě to stálo nehezký konflikt a pak zjistím, že je to jen zbytečná šaškárna a naše školka je papežštější než Papež :-(
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Když jsme loni ve škole měřili a někdo měl vyšší, nechali jsme ho po cestě vychladnout u dvěří. Za 10 minut měla většina dětí teplotu normální. (Než jsme na to přišli, posílali jsme domů děti s teplotou přes 38, pak nám rodiče psali, jak je přeměřujou po hodině a pořád maj normálně něco přes 36. Pak věř teploměru...)
    NIXMA
    NIXMA --- ---
    REONA: nemeri
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    REONA: meri, pokud to neni rovnou cca 38 a vic (=odchod domu), premeruje se dite znova po asi hodine a potom volaji rodici, at si pro dite prijde nebo nechavaji byt.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    REONA: nemeri (Pha 10), ale minulej rok se merila
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    REONA: u nás už se neměří, netestuje. To bude nějaká lokální uchylka
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    REONA: Nemeri (P7).
    REONA
    REONA --- ---
    Anketa - měří se u vás ve školce (pokud je již otevřená či tam vaše dítě z nějaké důvodu chodí) všem dětem každé ráno teplota?
    U nás ano, občas to přináší mrzení (děti to čelo můžou mít teplejší z různých důvodů - u nás je to teplá čepice) a já během dne zjistila, že v jiných školkách měření neprobíhá. Doteď jsem měla za to, že se jedná o pokyn z vlády, stejně jako je povinné testování ve školách.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    tak ctu u Feriho, ze skolky od 10.5. otevrou vsude
    (pro mimoprazske, kteri uz urcite slavi :))
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VENIKA: praha 4
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    POZITRON: u nás to je tak, že ty 2 školky patří k sobě, 1 je odloučené pracoviště, ale máme 1 vedení..
    Ve školce u syna taky bylo zavřeno na přelomu prázdnin 2 týdny

My ale v Ove v našem obvodě máme přeškolkovano, máme 34 školek a třeba v naší není problém přihlásit dítě i během roku a takových školek je více
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    POZITRON: Ja myslela, ze jsi taky z Prahy 10? To jsem se asi spletla, ptz na Pze 10 nechavaji otevrene jenom 3+3 skolky, ktere se navic stridaji, dohromady jenom na ctyri tydny. (Na Pze 10 je normalne 27 skolek!)

Uplne me to vytocilo, zvlast kdyz napsali dovetek, ze potrebujou nabrat sily na dalsi rok. A nejakej zajem ani nikdo nezjistoval, proste to tak je.

Takze zavidim :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam