• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    POZITRON: kolegovi dnes volali, ať si přijde pro dceru, že má rýmu...žádná teplota nebo tak. Měl ji tady teď chvilku v práci a člověk by teda v tomhle nemocné dítě nehledal...Co mě zarazilo, že tam mají pravidlo že přijít může za 10 dní nebo co? Jako kolegy manželka je na mateřský, ale třeba pro nás by to bylo slušný KO

JInak já prostě stojím za tím, že pokud bude venku ráno 6 stupňů a odpoledne 17, tak ty děti rýmu prostě budou mít. Pokud je to obyč vodová rýma bez horečky a kašle, tak...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KATIA: Jojo, ani bych se tomu po tom roce nedivila :/
    KATIA
    KATIA --- ---
    SAAYURI: údajně jsou tyhle výhrůžky součást ruských dezinformačních/kybernetických aj. útoků... ale klidně tak mohlo i někomu hrabnout...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    SAAYURI: si nevyberes. U nas zase v okoli skoly radi uchyl, co ho bavi se pred detma odhalovat a honit si. Takze momentalne vyzvedavam ve skole i sestaka, protoze fakt nemam chut mu doprat zazitek tohoto druhu.
    MONI
    MONI --- ---
    MEI: kolega Francouz žijící v Praze tam vodil svou dcerku
    MEI
    MEI --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenost s MŠ pod Francouzským lyceem v Pze na Smíchově? Případně jakoukoli francouzskou školkou v Praze? Díky, S.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    Jojo, u nas taky, a ja to vnimam jako dobrej krok.

Co me ale sere je to, ze vcera deti treba nebyly venku, protoze se zase resil ten uchyl, co chce nejakou skolku vyhazovat do povetri.
    Navic v nasi skolce ocividne vcera praskla kanalizace, takze mam dite dneska celej den doma :D
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Tak u nas ve skolce se ted opravdu resi kazda nudle. Synovi tece trosku z nosu, mel pry teplotu 37,1 a obcas zakasle, tak volali, at si pro nej prijdu a vratit se muze az s potvrzenim od lekare, ze je zdravy. Nestezuju si, aby nedoslo k omylu, jsem rada za opatrnost, jen se delim o zkusenost. :) Vyzvedla jsem ho pred hodinou a pul a zakaslal za tu dobu jednou, teplotu nema.
    KATIA
    KATIA --- ---
    mohlo by se hodit - jak postupovat při nepřijetí dítěte do spádové školky, pokud má dítě na přijetí nárok: http://www.spoluskola.cz/uploads/ochrana_prav.pdf
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    DASIK: Děti jsou různé. Pracuju v LMŠ. Nejedlíci si většinou první rok nosí svoje jídlo a druhý se připojí k ostatním.
    ANICHQA: Celkem to vzbudilo paniku mezi učitelkama, snad to nemyslel vážně. Doufám.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    ANICHQA: a půjde dítko?
    DASIK
    DASIK --- ---
    MEDVED007: diky vsem za komentare. Mluvila jsem s majitelkou/ucitelkou a budou ji davat aspon pecivo nebo piskoty. Vlastni pry muzu klidne nosit, ale zatim se mi do toho nechce, rada bych, aby zacala i neco noveho zkouset. Tak uvidim, jestli si to sedne, jak si na to prostredi vic zvykne.

MASOUMEH: je to soukroma skolka. Ale pravidlo “nezere nespi” tak nejak zavadim sama - pokud tam nebude jist, neni proste mozny, aby tam zustavala az do odpoledne, to by nedala. Treba se ji tam tak zalibi, ze i to bude motivace :)
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    Anonym pohrozil útokem na školku. Policie má poplach, neví na kterou - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/anonym-skolka-vyhruzka-utok-policie-ncoz-patrani.A210506_141824_domaci_remy

Už nám volali ze školky, jestli hodláme zítra dát tam děti.
    MASOUMEH
    MASOUMEH --- ---
    DASIK: ani mi nenapadlo, že by mohla byť možnosť dávať v štátnej škôlke niečo vlastné (ak nejde o diétu zo zdravotných dôvodov), nikto mi to nenavrhol a nemyslím, že by tomu boli otvorení.
    Syn nežerie a škôlka má pravidlo, že kto nežerie, ten nespí (krajšie povedané - nemôžeme tu to dieťa nechať celý deň, keď sa vôbec nenaje). Takže zo začiatku chodil povinne po obede. Iná učiteľka to toleruje viac a myslím, že je teraz na úrovni, že si dá pár lyžíc polievky a občas ho trochu dokrmia tým, čo má rád. To, čo nemá rád, ho občas donútia ochutnať. Ak je niečo sladké, naje sa sám. Snažím sa to doháňať jedlom doma a už cestou zo škôlky dostane aspoň džús alebo mlieko, aby nedostal hystérák z hladu cestou.
    Starší syn zo začiatku nejedol (lebo sa tam nevedel sústrediť a bol tak mimo a taký pomalý, že to proste nestihol skoro ani ochutnať). Približne v 5 rokoch sa to výrazne zlepšilo.
    Ten mladší bude asi ťažší prípad, ale verím, že to prežijeme a do dospelosti to prejde :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    DASIK: já bych taky myslela, že není dobré dávat něco extra. spíš bych se s učitelkama domluvila, co natuty jí a je to tam k dispozici. naše dcera třeba taky nejedla, tak když nechtěla, tak jí daly suchý rohlík a ten snědla, teda tak půlku, ale aspoň něco. takže jsem roky platila 32 Kč stravného za půlku rohlíku denně . a to se vyplatí :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    DASIK: dostal možnost (třeba suchý chleba a ne s pomazánkou), oběd třeba na dvě lžičky ať ochutná, menšího dokrmovali. Myslím, že to dost pomohlo, rozšířil si repertoár :-) ale pořád jí hrozně a ve škole obědy, to si vůbec nedělám iluze...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    DASIK: dcera chodí do školky 3.rokem a ji pořád jen to, co jí.. To znamená suché pečivo, maso a přílohu.. Omáčky, zelí, pomazánky, buchty.. prostě nejí.. Učitelka s ní chvíli bojovala, po pár měsících rezignovala a dává ji to, co jí..
    Učitelka je spíš razna, vedla jsem s ní hovory na toto téma a prostě časem pochopila, že je jednodušší ji dát, co jí. Každopádně mi řekla, že to "toleruje" jen protože dcera svým chováním tuhle neřest vyrovná, kdyby byla raubiř, bylo by to těžší.
    Omáčky časem začala ochutnávat a tak půl roku je jí bez problémů
    Ráno dostane do školky větší snídani, aby neměla hlad a pak děj se vůle boží.
    Něco sebou bych nedávala
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    DASIK: Tak je otazka, co je casem, myslim, ze to chtelo tak tyden, dva..
    DASIK
    DASIK --- ---
    SAAYURI: No kez by - od zacatku, nebo az casem? Zitra by to podle jidelnicku mohlo jit, tak jsem zvedava.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    DASIK: Vyresilo se to samo - videla, ze ostatni deti jedi, jedla s nima :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam