• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MASOUMEH
    MASOUMEH --- ---
    Môj je doma s rýmou už 10 dní. Už mi dosť dochádza trpezlivosť.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ja jen ze v tom nejste sami - syna mam doma s rymickou od ctvrtka, dcera to od nej chytla v sobotu, muz se probudil s knedlikem v krku vcera. ja zatim drzim, ale urvala sem dneska termin ocko na zitra, tak se modlim, at jsem rano fit.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    POZITRON: já bych i uplácel, což o to:) Ale vzhledem k tomu že jsem schopen na čarodejnice jako jediný nemít kostým i když jsem si to napsal, tak ...:)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TEKKIT: jo jsem uz cetla, ze na tomto dost zalezi a je pravda, ze nektere maminky pred vanocema nesly narvane tasky, kdezto ja jen skromny balicek s cokoladou, pranickem a kremem na ruce. :) ale uplacet nikoho fakt nebudu, bych se nemohla podivat do zrcadla.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    POZITRON: na konci školního roku nedávat kytičku, ale chlast a jseš taky VIP:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TEKKIT: to jsem čekala horší důvod - ségra nemohla najít krabici uchošťourů a pak zjistila, že si její synové hrají na testování - jak s plyšákama, tak navzájem, a už mlsně pokukovali po kočce, že ji taky otestujou :-)))))
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TEKKIT: u nas je to z nejakyho duvodu tak, ze nekteri rodice jsou VIP a u jejich deti nevadi ani tuberackej zachvat kasle uz rano v satne. zatim jsem nepochopila ten klic, ale ja na to prijdu, v cem je zakopanej pes. :)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    TEKKIT: co máš pak tý učitelce říct tvl?:))
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    POZITRON: a to prej měli původně 14dní, takže jim řekli že jsou vlastně hodný, že 14 nemusí:)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    TRISSIE: jo hele k tomu mám ještě vtipnou historku - akorát se nezasměju, ale vy asi jo:))

Jak začaly lapálie s koronavirem, tak jsem se rozhodl (já kokot) dceři trochu vysvětlit jak to funguje. Čili virus je malinkej, není vidět a blabla...Ukázal jsem Macha a šebestovou jak tam Kropáčkovi v krku čistí ty "viry". A když se chodilo na ty testy, tak jsem na to navázal že vlastně se zjišťujeme jestli tam není ten vir a když není tak může do školky...

Nějak šel čas a najednou říká učitelka když vyzvedávám, že ji bolí v krku. Tak já samozřejmě &##&@! Naštěstí mě pak napadlo, že se podrobně zeptám co a jak jí je (protože vypadala úplně normálně)...

Takže šlo o to, že chlapeček ležel vedle když spinkali, byl k ní otočenej hlavou, zakašlal...a vir jí skočil do krku a hned začal bolet!!!

OMFG!
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TEKKIT: automaticky 10 dni, to je zlej sen. u nas staci potvrzeni od lekare, ze je zdravej, ktery mi nikdo neda, kdyz mu tecou nudle. :) ale je fakt, ze v noci ma kasel, takze uplne 100% zdravej neni. jeste aby byl, zejo, kdyz se kazdej den vali v mokrym pisku, chodi v mokry trave a venku je treba 12 stupnu, ze. :) teplotu nema.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TEKKIT: jo, to teda :-(
    zvlášť když reálně to teď může být i alergie, že :-(
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    TRISSIE: naše má taky rýmu...neteče jí, ale huhňá a samozřejmě taky dilema no

Každopádně to že ti ve školce řeknou, že ji nesmí přivést dřív než další pondělí je hodně tvrdý
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TEKKIT: taky mi dneska dítě v tomhle stavu vrátili... celej den dobrý, kolem třetí chvilku smrkala, a já teď váhám, jesti ji tam zítra dát nebo ne.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    POZITRON: kolegovi dnes volali, ať si přijde pro dceru, že má rýmu...žádná teplota nebo tak. Měl ji tady teď chvilku v práci a člověk by teda v tomhle nemocné dítě nehledal...Co mě zarazilo, že tam mají pravidlo že přijít může za 10 dní nebo co? Jako kolegy manželka je na mateřský, ale třeba pro nás by to bylo slušný KO

JInak já prostě stojím za tím, že pokud bude venku ráno 6 stupňů a odpoledne 17, tak ty děti rýmu prostě budou mít. Pokud je to obyč vodová rýma bez horečky a kašle, tak...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KATIA: Jojo, ani bych se tomu po tom roce nedivila :/
    KATIA
    KATIA --- ---
    SAAYURI: údajně jsou tyhle výhrůžky součást ruských dezinformačních/kybernetických aj. útoků... ale klidně tak mohlo i někomu hrabnout...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    SAAYURI: si nevyberes. U nas zase v okoli skoly radi uchyl, co ho bavi se pred detma odhalovat a honit si. Takze momentalne vyzvedavam ve skole i sestaka, protoze fakt nemam chut mu doprat zazitek tohoto druhu.
    MONI
    MONI --- ---
    MEI: kolega Francouz žijící v Praze tam vodil svou dcerku
    MEI
    MEI --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenost s MŠ pod Francouzským lyceem v Pze na Smíchově? Případně jakoukoli francouzskou školkou v Praze? Díky, S.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam