• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: akorát když těch situací je xy a na jiné rodiče netlačí, tak...
    B3TL
    B3TL --- ---
    nam nevzali triletaka do skolky, tak si zena reditelce ty skolky postezovala, ze to je smutny kdyz celej zivot uci deti ve skolce a pak ji nevemou syna. Reditelka se zeptala jestli ma zena praci a ona ze dokud nebude mit umistenyho synatora tak ze nic hledat nebude. Mno a mila reditelka rekla ze kdyz nastoupi k nim tak ze synatora prijme... mno takze syna mame umistenyho a zena rovnou dostala praci hned za barakem :D
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    POZITRON: heleď ale tak zase reakce po očkování je výjimečná situace. taky necháváme děti doma, když nás o to z podobných důvodů prosí. a to oba pracujeme a nadšení z toho nejsme. ber to jako vyhovění z tvé strany, ne jako selhání...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SAAYURI: koucink :)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Ja snad prijedu a zacnu te trenovat :D
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZEMINO: ne na pristi rok, uz na prazdniny. zatim syna na prazdniny zapsali, my jsme uhradili vypoctenou castku a pak prisla ucitelka s natlakem, ze si prazdniny proskrtam. rekla jsem, ze to doma promyslime a od te doby klid. kez by se mi podarilo odolat.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    POZITRON: u nás slučuji běžně dvě třídy na spaní.. fakt nechápu.. naštěstí syn měl tenhle týden kratší vyučování, tak pro holku chodil a příští týden už školu nemá, tak pro ni bude chodit taky

Trénuj na příští rok odříkání ;-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Na koho dnes ráno zkoušela učitelka ve školce, aby si vyzvedl dítě po obědě, protože prý nějaká učitelka z vedlejší třídy má zimnici po očkování a tak sloučej 2 třídy dohromady. A kdo jí to odsouhlasil, i když se mu to dneska zrovna nehodí, protože si jede pro sýry? Podotýkám, že staršího vyzvedávám po spaní, takže s nim maj odpo práci jen v podobě svačiny. Facepalm. :)
    V neschopnosti říct ne jsem opravdu špička.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SEVERINE: No jo no, naše je normál obecní a hlídat mi bude sousedka, prý normálně to nevadilo, ale teď to nejde kvůli coroně.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    CAMELLA: jak kde. V lesních školkách se chodí i teď s dětma.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TRISSIE: optat se musí, protože je to důvěrný údaj. Píše se to, protože to instituci moc pomůže to vědět....
    Ale bez souhlasu zákonného zástupce by se neměla diagnóza v plném znění v doporučení objevit (ale ty opisy jsou šílené a pedagogy matou - právem).

Za mě - udělala jsi dobře
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Je nějaký důvod, proč by mělo něčemu vadit, když bude mít dcera v doporučení pedpsych poradny pro školku uvedeno, že má diagnózu idiopatické epilepsie a epileptických syndromů?

Teď mi totiž volali a žádali o souhlas s uvedením diagnózy... jako máme to ve všech lékařských zprávách od porodnice, doktoři to kopírujou jeden od druhého, školka o situaci ví (těžko před nima něco tajit, když tam chodili starší sourozenci v době, kdy jsme to řešili nejvíc, a navíc i v zájmu bezpečí dítěte potřebuju, aby věděli, co mají hlídat a kdy volat rychlou)... ale teď samozřejmě váhám, jestli jsem něco nepokonila, když se mě potřebovali z poradny zeptat, jestli s tím souhlasím :-)
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    Z evropských fondů se v minulém období financoval vznik mnoha dětských skupin, ze kterých se teď stanou jesle nebo - po vstupu do rejstříku mšmt - ofiko (alternativní) školky.

V dnešní době se financování z “EU” v předškoním péči už tak často nevidí.

Malé okénko do financování z pohledu zřizovatele. Průměrné měsíční náklady na jedno dítě ve školce jsou cca 14 tisíc (státní MŠ) respektive cca 11 tisíc (lesní MŠ).

Pokud je školka “rejstříková” (tzn v rejstřiku MŠMT - splňuje tuny náležitostí, je pod kontrolou ČŠI a bere předškoláky), hradí zhruba polovinu nákladů MŠMT a to ve formě tzv. “normativu”.

Zbytek nákladů nese zřizovazel: v připadě “státních” MŠ - zpravidla obec nebo kraj; v případě soukromých MŠ (lesní a jiné) platí rodiče. Pokud “školka” není v rejstřiku, hradí celé náklady zpravidla rodiče (někdy bývá zřizovazelem firma, která to dává jako zam. benefit).

Slušné - soukromé - rejstříkové školky tak mohou mít školné (za plnou týdenní docházku 8-17h; bez jídla). kolem 6,5 tisíce. A to jak v Praze (Jeden Strom), tak v Brně (Závětří).

Samozřejmě, že v tržním prostředí je místo i pro vyšší školné. Školky mohou nabízet další aktivity (jako jazykové připravky, aj. “kroužky”), mohou vyplácet pedagogickým pracovníkům důstojnou mzdu (150 čistýho na hodinu není zas taková výhra, na to jak je to duležitej job), nebo na tom můžou rýžovat (i v tomto oboru se najdou lupiči).
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    V nasi placene soukrome mš, kde platime skolne bez ohledu na to, jestli tam dite je nebo neni, tak taky nikdy ani naznak toho, ze bychom dote nemeli davat, kdyz maji otevrino a dite je zdrave
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    IKARIE: tam je klíčové to slovo "soukromá" víšco...
    KATIA: asi tak
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    POZITRON: ano, roudnice nad labem a maji dotace. mimo tech 3500 tedy jeste platime stravne.
    my ho tam teda primarne dali kvuli tomu, aby se pak dostal do jejich soukrome zs, kam by se jinak nedostal, kdyby nechodil do skolky, a tam je to mesicni skolne jeste nizsi.
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: tady je důležité dodat, že dětská skupina má výši dotace vázanou na obsazenost, čili oni opravdu mají velký zájem na tom, aby tam děti byly naplno. U nás oficiálně ani není možnost dítě brát po obědě.
    Oproti tomu městská MŠ má zřejmě normativ na dítě+příspěvek zřizovatele a obsazenost je netrápí.
    Ale s těma prázdninama je to podle mě na hraně, oni nejsou v režimu jako školy, prázdniny na ně neplatí "automaticky".
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TAPINA:
    TRISSIE: tak jsem nasla tady kousek i za 8000. Praha 4.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    IKARIE: mam stejnou zkusenost (praha, mesicne podle poctu dni/pul dni, zacina to asi na 5, konci na 10k). jsou naprosto skvely. jinak dotace maji taky.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: za mesic, ne za týden, aby bylo jasno :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam