• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: za mesic, ne za týden, aby bylo jasno :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POZITRON: mimo Prahu a asi s dotací EU.
    Ja platím 7.000 za celotydenni.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: My jsme donedávna platili podobně málo, teď nám teda zdražili, ale stejně aktuálně platím 17000 za dvě děti.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    IKARIE: to je nejaky silene levny na soukromou skolku, ne? co jsem koukala tady po okoli, tak pri 5 dnech v tydnu zacinaj ceny na 14 000.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    IKARIE: To je skvele! Ale mimo Prahu, ze jo.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    nase detska skupina (soukroma, skolne 3500 mesicne) obvykle v lete na tyden nebo dva zavirala, ale letos se rozhodli, ze deti byly doma dost a pojedou bez pauzy cele leto, nejak se tam pani ucitelky prostridaji.
    v zivote jsem tam zadny natlak na to, abych si treba syna vyzvedla po o nebo aby byl doma nezazila. naopak v dobe “nejhorsich” cisel covidu, kdy jsem sama nechavala dite doma mi pani ucitelka rikala, ze to neni nutne, ze to je maly stabilni kolektiv a fajn parta, at klidne syn chodi.
    je uplne jedno v kolik ho rano privedu a kdy si ho behem dne vyzvednu, nejsou zadne pevne urcene casy, kdyz prijdu a zrovna se svaci nebo obedva tak proste pockam.
    takze evidentne to nekde jde. jasny, ze to je i tim, ze to je soukrome zarizeni, ale ta mesicni castka mi za ten klid a pohodu, co tam panuje prijde investovana dobre (ofiko to je prispevek na plat jedne z ucitelek - rodile mluvci AJ)
    EDERA
    EDERA --- ---
    KATIA: Když chodil do školky kdysi dávno Junior, tak v rámci MČ fungovala jedna školka tři týdny v červenci a jiná tři týdny v srpnu. Učitelky tam byly vesměs jiné než tamní kmenové. Po deseti letech, když chodila do školky blondýna, nebyl žádný prázdninový provoz. Že prý v každé jednotlivé školce by se na to nenašlo dost dětí a sesypat je do jedné nejde, že tomu brání právní předpisy. Zvláštní, že v jiných MČ to šlo, na trojce se prostě zasekli s jiným výkladem a nic s nima nehnulo. Každé prázdniny byly totální stres, kam s dítětem. Něco vyřešily příměsťáky (nepokryly celou pracovní dobu), zbytek soukromá školka za 2,5-3 tis./týden.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    POZITRON: u nás není školka o prázdninách vůbec a je tam akorát nabídka nějakých spřátelených školek z okolí...

Ale že vypíšou termíny a pak se snaží lidi odradit, aby mohli říct že "pro nezájem" to nebude (protože co jiného by za tím mohlo být) - to je teda hnus. Někdy si říkám že by těmto lidem prospělo pracovat chvilku někde v komerční sféře (16h směny, soboty neděle, svátky...), aby se probrali z tý diskotéky!
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    POZITRON: u nás je školka otevřená 3 týdny jak v červenci, tak v srpnu.. spojují se 2 školky.. loni z 8 tříd běžely 2.
    Učitelka to chce vědět, kvůli dovolených.. doporučeno je,aby děti chodily 4 týdny..dcera je napsaná na 5,protože prostě nevím.. babička má dovolenou, když je školka zavřená a já vím jen 1 týden, kdy budeme pryč.. nenadela nic ..
    KATIA
    KATIA --- ---
    TAPINA: u nás je to třeba tak, že všechny školky ve městě spadají pod jedno ředitelství a je standard, že o prázdninách jich běží jen menšina, často třeba jedna větší měsíc a pak druhá větší měsíc. pochopitelně pro někoho je to nepřijatelné v tom, že by dítě chodilo jinak/jiné učitelky, ale služba prostě zajištěná je na celé léto (objednává se to předem). nechávat otevřené všechny školky chápu, že se jim nechce, že by tam bylo třeba pět dětí atp.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    BALAENA:
    SAAYURI: diky, tak to nic
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Jak se pise niz, sirup na predpis, 2x denne, a bendovy kapky, michaj je v lekarne, taky na predpis :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    POZITRON: sirup. na předpis.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SAAYURI: jaky erdomed, prosim? nasla jsem akorat od 12 let. vzala bych to na dovolenou, kdyby se tam u syna nejaky takovy darecek ze skolky projevil. a do nosu? mame detsky nasivin a morskou sul.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: No ja dneska radsi dosla k doktorce s dcerou, protoze uz tu rymu ma tyden a dva dny kasle, takze na pruduskach to nastesti nema, ale je to nejakej infekt. Rikaly, ze to ted silene mezi detma ve skolce radi, ze kazdej den resi x telefonatu... tak ma Erdomed a kapky do nosu. Nicmene je to prej infekcni, takze na hory, na ktery jsme meli jet, nejedeme. Maj tam bejt dalsi deti a nelajznu si, ze to nejaky chytne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: No, vždycky tam minimálně jedno dítě bylo, i když v propozicích jasně psali, že bez dětí, a není to úplně dobrý. Je potřeba v klidu probrat organizační věci a pochytat hodně instrukcí ohledně docházky.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MONI: ok, díky...no tak snad vyjde to hlídání sousedkou, jinak fakt nevím jak bych to v tuhle šikovnou hodinu udělala :(
    MONI
    MONI --- ---
    CAMELLA: na schůzky se chodí bez dětí, aby tam nerušily. (Děti si školku prohlíží už předtím na dní otevřených dveří, což teda letos nebylo...)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Klárka je přijatá do školky (uf) a 17. máme přijít na první schůzku. Chodí se tam s dětma nebo bez? Je to v 15h, takže manžel v práci, prarodiče nemají prostor, jediný, kdo mi může pohlídat je sousedka, kterou si nechávám jako poslední pojistku. A taky jsem si říkala, že by se Klárka aspoň do školky podívala, nikdy tam ještě nebyla...ale zas abych tam nebyla jediné pako co tahá děcka sebou..
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    POZITRON: Spravne, ja ti fandim :) mne je tohle jednani strasne protivny. Fakt jak hospoda Na Mytince...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam