• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    DASIK: ne, k doktorce volam, az kdyz maj nekolik dnu v kuse horecku.
    kdyz jsme byli nemocni v cervenci cela rodina a u doktorky jsem s klukama byla, protoze mladsi mel uz tri dny horecky, o covidu nepadlo ani slovo. ja jsem ale tehdy na PCR vyrazila a nic, negativni. mladsi to slizl nejhur, tomu to skocilo az do ouska, ale nastesti stacily kapky a nemusel se pichat bubinek.
    na testy starsiho poslala, kdyz byla ve tride karantena, to bylo v breznu.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    DASIK: ona na testy posila vyjimecne, ma na webu informaci, ze dite s respiracnimi problemy ma byt automaticky ve 14 denni karantene. vetsinou mi predepise neco, co fakt zabere... jako kdybych na tom trvala, vysetri je, ale tunu kecu, objedna nas na cas, kdy tam nikdo nebude apod., na nic ji tam nesahat...
    DASIK
    DASIK --- ---
    COQUINE: Tak to je zas druhej extrem :( vysetruje aspon po negativnim testu?
    To jsem rada, ze ta nase ji vysetri, ale cekala bych od ni vic obezretnosti - mam podezreni, jestli jsme si po rymicce ze skolky neodnesly jeste covid z ordinace.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DASIK: My ne, udělala jsem starší dceři domácí antigenní a byl negativní a myslím si, že kdyby celou školkou proběhl covid, tak by se to tam už vědělo. Navíc tohle má opačný průběh, než covid - malé děti horečkují a spolí, ale dospělým a starším dětem okolo nic není.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    DASIK: nase je vubec nechce videt, je posedla tim, aby ji nekdo nenakazil. rok a pul ordinuje po telefonu.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    POZITRON: sestro :)
    DASIK
    DASIK --- ---
    POZITRON, TAPINA: Sly jste k doktorce? Poslala vas na covid testy?
    Dcera byla nemocna v srpnu, doktorka covid vubec neresila, tak si rikam, nakolik je to bezna praxe. Ono 20 deti naraz mi prijde dost masakr, ale jestli to pediatri neresi jako ta nase, muzou tak vznikat pekny ohniska.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: Já. Minulý týden holky nastoupily do školky po dovolené a třetí den tam byly jediné, ostatních 20 dětí lehlo s nějakou virózou. Tak ty naše lehly před víkendem. Zuzanka měla již zítra poprvé do nové školky a ani se nestihla ve staré rozloučit.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Tak co, kdo ma nemocne deti pred zacatkem roku? :)
    U nas tedy byla skolka po pauze uz minuly tyden, to syn normalne chodil, ale od vcera je doma, neco na nej leze.
    KATIA
    KATIA --- ---
    KATIA: a že se k tomu ještě vracím - výzkum se týká doby, kdy ohromně chyběly místa ve školkách a někoho napadlo, že přece dětem je lépe doma, prodloužíme rodičák a je to win-win. tak ten výzkum ukazuje, že tohle bylo dost krátkozraké řešení. že opravdu neplatí, že všem dětem je lépe doma a že se vyplatí vynaložit energii i finance na to, aby děti měly místo ve školce a rodina se mohla rozhodnout, jestli chce nebo ne. což je myslím poměrně dost zásadní zjištění. nelze to ale nijak interpretovat v tom smyslu, že děti musí chodit do školky, že všem dětem je lépe ve školce než doma a už vůbec to nelze vztáhnout na situaci dnešních dětí v individuálním vzdělávání, protože tuto populaci výzkum nijak nezkoumá.
    KATIA
    KATIA --- ---
    KATIA: takže pardon, ale ano, je potřeba poučovat, když zjevně není jasné, co ten výzkum sděluje a co nesděluje.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ORIKA: Ten výzkum je velmi přínosný pokud ho dokážeš interpretovat, což ty zjevně neděláš a pobuřuje tě, akorát to, čím argumentuješ, ten výzkum nijak nezpochybňuje.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ORIKA: No, a nadpis je podle me spatne uplne stejne, jako se delaj nadpisy u bulvarnich clanku :D
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KATIA: ihned v uvodu jsem uvedla, ze jsem to neposlouchala, jen ze me pobavil ten nadpis. Nicim neargumentuju, pouze sarkasticky poznamenavam, neb mi vsechny tyhle "vyzkumy" prijdou ponekud zcestne a samoucelne. Opravdu neni potreba me poucovat ;)
    KATIA
    KATIA --- ---
    ORIKA: co ten výzkum říká - je tam vyšší pravděpodobnost=neznamená že se to stane vždy, jen o něco častěji, plus je tam pokud vím souvislost se zázemím matek. Takže usuzuju, že se bude zejména jednat o situace, kdy k prodloužení RP došlo kvůli tomu, že matce hrozila nezaměstnanost a tímto se to o rok odsunulo. Závěr je, že některým dětem ve vazbě na rodinné zázemí spíš prospěje být ve školce. Individuálním případem nedává smysl reagovat ;-)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MEI: lol, neposlouchala jsem to, ale ten nadpis me pobavil. Budu muset rict nasemu starsimu, kterej je premiant, ze se ucitelky pletou a urcite je blbej, kdyz sel do skolky az ve 4,5 :D A co teprv deti v domacim vzdelavani, ktery mnohdy do skolky nechodi vubec, ty musi byt dle autorky zrejme uplne odepsany :D
    MEI
    MEI --- ---
    IDEA | Maminka, nebo školka? Dopady prodloužení čerpání rodičovského příspěvku na budoucí vzdělání a pracovní uplatnění dětí | Studies
    https://idea.cerge-ei.cz/studies/maminka-nebo-skolka-dopady-prodlouzeni-cerpani-rodicovskeho-prispevku-na-budouci-vzdelani-a-pracovni-uplatneni-deti

Děti, které nastoupily po reformě rodičovského příspěvku z roku 1995 do mateřské školy až po čtvrtých narozeninách, byly ve studiu a v práci méně úspěšné než ty, které zůstaly ve výlučně domácí péči jen do tří let.

(Repost z VV.)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MEI: dobrý, mne by stačilo kdyby mi příští týden pondělí úterý pohlídali dcerku. Neví se jestli by to šlo?
    MEI
    MEI --- ---
    Ráda bych tady doporučila naší školku YMCA, která sídlí v Pze Na Poříčí. Berou děti od 2 let a paní učitelky jsou opravdu úžasné, syn nastoupil v den svých druhých narozenin a víceméně od začátku tam chodí s ohromným nadšením. Dnes mi přišel mail, že mají ještě pár volných míst, myslím, že jim korona docela zavařila, protože dřív bylo těžký tam dítě dostat. A protože jsme se školkou ohromně spokojeni, ráda sdílím info dál. Vice info na webu www.skolkaymca.cz nebo případně v poště.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    Já jedu fixkou příjmení a je to. Ono zas tolik věcí, který by si dítě nechávalo v kapsáři není a většinou si je nemění (a většina holek si je i pozná ,-) ). Ale je fakt, že ty cedulky jsou lepší pro ty kdo pečujou o dítě ve školce - líp se to pak třídí (zkušenost).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam