• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: A od kdy se berou do skolky deti mladsi tri let? Ja myslela, ze az od tri, driv ne. Hlavne kvuli hygienickejm normam.
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: Optimistické je, že se snaží vynaložit prostředky na místa navíc, sledovat potřebu a reagovat.

Co se týče dětí mladších tří let, to je problém dlouhodobě, to se podělalo s bohužel úspěšnou iniciativou za zrušení garance místa od dvou let - kdyby platila, tak jsme dneska mohli mít navýšenou kapacitu a taky by to bylo jiné a hlavně by byla možnost uplatnit nárok. Místo pro mladší 3 let je tak dlouhodobě o náhodě/ochotě školky, nemáš absolutně jistotu. Chápu, že jsi naštvaná, že zrovna u vás asi došlo k zhoršení situace, určitě to chce sledovat třeba ty dětské skupiny a další možnosti, jak to zajistit, aktivně se dotazovat na zřizovatele & dítě přihlásit.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA: co je optimisticke? vcera mi maminka na hristi tvrdila, ze na praze 4 je plosny pokyn nebrat deti mladsi 3 let. ptala jsem se ted rano ucitelky, doufala jsem, ze mi to vyvrati jako kec, nevyvratila.
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: :-))) Myslím, že je to poměrně optimistické, aspoň já cením snahu to řešit s předstihem a vůbec to řešit, ne jako běžně se školkama, kdy obce jakoby netuší, jakou mají mít kapacitu. Hlavně se mají i rozjet víc dětské skupiny, takže to snad dobře dopadne pro všechny.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA: du se zabit.
    anebo to je naopak konecne padny duvod pro dalsi materskou. :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    Nechceme ukrajinské školy ani třídy, ale integraci uprchlíků do českých škol, říká Černý | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ministerstvo-skolstvi-integrace-uprchlici-ukrajina_2203312206_ind
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    SEVERINE: Ve čtvrtek mají den otevřených dveří s informační schůzkou, tak zkusím. :)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    DZEJLA: tuším tam nezřídka pořádají i nějaký přednášky mají mateřský centrum a teď je přesně čas kdy bývají jarmarky - jdu se tam mrknout jestli tam jsou lidi podobný krevní skupiny, nebo ani nápad.
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    SEVERINE: Nejsme právě, mám enormně společenské a druživé dítě. Good to know - díky!
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    DZEJLA: to myslím vychází vstříc vzájemně uzkostnejsim rodinám nebo mladším dětem. Jestli nejste ani jedno z toho, tak to myslím učitele snadno poznají a domluvíte se. Zkusila bych je. Já měla děti ve WMŠ na Jarově a tam se dalo domluvit všechno.
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    Zápisy do školek na Praze 6 se kvapem blíží, nedaří se mi tu vyfiltrovat nějaké relevantní informace k školkám na P6. Máte někdo jakékoliv doporučení či upozornění? Osobně mám vytipovanou Sbíhavou u Hvězdy, ale spíš pocitově, než fakticky. Zvažovala jsem i Waldorfskou, ale po přečtení podmínek k adaptaci (silné doporučení 3 měsíce dítě nenechávat déle, než do oběda apod.) mě přešla chuť. To není normální, že ne?
    KATIA
    KATIA --- ---
    RYBKA: což je ovšem problém, na který řada lidí upozorňuje - v nevětrané místnosti se lze nakazit i bez kontaktu. Takže například výtah, kterým se sveze nakažený....

Úplně naprd. My jsme třeba ven chodili, jenže vlastní barák na kraji města...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Jako rizikové vyhodnocuje KHS kontakty, kdy jsou lidi s nakaženým bez respirátoru blíž než 1,5 m a déle než 5 minut (aspoň takhle mi to bylo řečeno při telefonátu s hygienou). Když se s někým potkám na chodbě, nesplňuje to parametry (pokud se s ním nezakecám).
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    upřímně, já už jsem z těch opatření jelen a to jsme byla dycky ta, která to fakt sledovala, dodržovala. teď se děti doma už třetí týden motají v karanténě jakože jdou do karantény celá třída, protože tam byl někdo pozitivní. jsou pár dní doma (pět i s víkendem), pak do školy, pak je zase někdo pozitivní a tak furt dokola. my dospělí chodíme všude normálně a děti jsou teda doma jakože nechodí na kroužky (což mě pěkně krká, při jejich ceně), ale ven ve smyslu na vycházku do lesa teda normálně jdeme všichni. Aby byly zavřené doma týdny a měsíce jen proto, že údajně potkají někoho nakaženého a přitom jim lautr nic není, očkované jsou, tak na to fakt peču.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: pokud je pozitivni a ma priznaky, tak se to prodluzuje tak dlouho, dokud ty priznaky dva dny za sebou nema... kdyz je pozitivni bezpriznakovy, tak ok, ale dalsich pet dni musi nosit respirator... tak jsem to pochopila ja ... a kdyz ma nekdo v rodine izolaci, tak nevim, ale moje segra treba mela pozitivniho syna, ten byl 14 dni v izolaci, nikdo z nich dalsi priznaky nemel, sli na test 5. den od jeho pozitivniho testu a byli negativni, takze si chodili kde chteli, i kdyz s nim byli v kazdodennim kontaktu, ale on byl doma ...

tak ja nevim, logicky mi to moc smysl nedava :)))

navic teda jasne, na prochazku, ale kdyz bydlis v baraku, prochazis na chodbach / vytahu kolem lidi, atd., coz uz je dalsi kontakt...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SAAYURI: jasne, ale pri kratsi delce muzem jit aspon po 5 dnech legalne ven na prochazku na vzduch, samozrejme ne mezi lidi. jestli to chapu spravne, tak ted behem izolace nemuzem kluky vzit a jit ani do modransky rokle/krcskyho lesa, ale musime trcet v byte. jestli se pletu, tak budu jedine rada! :)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Sice to zkratili, ale sama si niz psala, ze 5 dni je malo kvuli omikron infekci... tak si nevyberes :))

M. jeste ve skolce letos nebyla, ale co mi tady litaj zpravy, tak to stoji za to - skolka v izolaci, nekolik pozitivnich, takze do skolky muzou jen deti, co minuly tyden ve skolce nebyly. V pondeli jen dopoledni provoz (to nikdo nikde nerek), 7 deti, v utery sms, ze dite, ktere melo potvrzeni o prodelani covidu je zase pozitivni, takze vsech tech 6 deti doma. Pak dalsi sms, ze se do skolky maj davat deti jen v nejnutnejsich pripradech a otestovane, aby se nemusela skolka zavrit. Druhej den mi kamoska rika, ze ji psala jedna z matek, jestli svy dite necha jako testovat, ze to skolka nemuze vymahat a kdesi cosi, kamaradka ji to strucne a jasne vysvetlila.. ke mne uz se sms s bojkotem testovani nedostala :D
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    POZITRON: U nás klekla celá školka, všechny třídy v karanténě, spousta pozitivních dětí i učitelek. Do školky mohlo jít ze 4 tříd 1 dítě!
    MONI
    MONI --- ---
    POZITRON: o délce izolace rozhoduje praktický lékař podle příznaků, aby izolace mohla končit tak je potřeba být před tím 2 dny bez příznaků
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ANNAWA: jezis, chudak. jeste ze uz to zkratili. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam