• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    KATIA
    KATIA --- ---
    GIA_: V první řadě určitě všechny kontaktuj s tím, jaký je nyní postup - máš se odvolat? Nebo stačí vyjádřit zájem, aby si tě vedli v evidenci na časem uvolněná místa?
    Asi je to jasné, ale... ;-)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    GIA_: loni se nám chlapeček nedostal, ale ředitelka nám už s tím papírem říkala "nebojte, bude to v pohodě, kdybych se neozvala, ozvěte se vy v sprnu". už v červenci psala "počítáme s vámi"
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já jsem teda kdysi o školce poblíž práce uvažovala, pak to nezrealizovala, protože u nás je spádovost podle bydliště, a zpětně mi to už jako dobrý nápad nepřijde. Komplikuje to vyzvedávání jinými členy rodiny, pak jsou i dny, kdy v práci nejsem a dítě do školky jde. U domova je to lepší, pokud tedy je místo.
    MAJACHUNATA
    MAJACHUNATA --- ---
    TRISSIE: ah opakuji tě. Pardon. Zkusila bych u práce klidně i státní. On ještě někdo odpadne i tam
    MAJACHUNATA
    MAJACHUNATA --- ---
    GIA_: v místě práce by žádná nebyla? Zkus se poptat i tam. V naší školce to tak má hodně rodin. Bydlí jinde, ale tady pracuji
    MONI
    MONI --- ---
    GIA_: teď je ještě brzy, nepřijetí zatím nic neznamená... Když si každé dítě dá 5 přihlášek, tak ty nejstarší děti se dostanou všude a musí si vybrat a ve 4 školkách říct, že tam nenastoupí a uvolní se místa pro mladší, které pak ředitelky postupně oslovují. Bohužel záleží na slušnosti rodičů, oficiálně na to není žádná lhůta a ředitelky to řeší ještě na konci srpna :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GIA_: v těch soukromých by se mohlo uvolnit místo, až rodiče dětí přijatých do státních přinesou výpovědi! držím palce!
    koukej ještě třeba po soukromých poblíž tvého budoucího pracoviště, tam to třeba bude lepší... a ono taky není úplně marný, když máš školku u práce, jednak je tam pak dítě v součtu míň času a druhak můžeš rychleji reagovat na ty "přijeďte, on/a zvrací"
    pevné nervy!
    GIA_
    GIA_ --- ---
    Ahoj holky,
    jdu se poradit a postěžovat si :D, jsem naprosto zoufalá :/ Dnes jsme obdrželi 4 rozhodnutí o nepřijetí do MŠ (2 státní, kde berou pod 3 roky a 2 soukromé). Absolutně nevím, co teď dělat. Máme podanou ještě jednu přihlášku, ale dle info nemáme šanci ani tam. Synovi budou v listopadu 3 roky a já v tu dobou budu muset nastoupit do práce.
    Nevím, zda začít shánět další školky už teď, nebo čekat do září, zda se někde uvolní místo, stěžovat si někde na úřadu...Tohle přece není normální :(((
    Bydlíme na Barrandově a jede tady neskutečně nová výstavba a nové školky žádné :/
    Děkuji
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Nepodsouva, sama si psala o tom, ze pani nepracuje, coz samozrejme urcite nemuzes vedet.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    POZITRON: nechtela sem nic podsouvat, to se omlouvam. ale moc nerozumim tomu, jak je tedy v tom tvym prispevku relevantni informace, ze sousedka chodi nebo nechodi do prace, takze sem to asi pochopila spatne.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA: diky moc za tuhle informaci. predavam ted maminkam, ktere na netu pisou, ze uz jim rekli, ze jim ani trilete deti nevezmou a ktere tohle vubec netusily. 👍
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SUCHNA: zapis konci az pristi pondeli, jak jsem psala, takze jeste pribudou prihlasky vcerejsi, dnesni, zitrejsi a pondelni. cili 33 rozhodne neni konecne cislo. reditelka v sms navic pise "je hodne starsich deti".
    KATIA: jj, taky si myslim. u nas se dava do kazde zvlast. mame ve ctvrti 4 skolky, dala jsem do 3 (4. nema vubec cenu s prosincovym zkouset) a do vsech zvlast. na prihlasku uvedes, kam vsude jsi dite hlasila a kterou skolku preferujes. jeste mam v zaloze jednu skolku, nespadovou, tu mi poradila pani na FB, tam ji loni vzali lednova dvojcata, tak jeste malinko doufam. kdyby nahodou se stal zazrak. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    IKARIE: nenapsala jsem, ze by se mely zeny lustrovat, nic takovyho jsem ani nenaznacila. no dovol, co mi to podsouvas? :(
    napsala jsem, ze je mi to lito.
    mimochodem nam vzali kluka narozeneho na konci zari a ja byla pritom na materske doma s mladsim synem.
    KATIA
    KATIA --- ---
    RYBKA: Jasně, díky za upřesnění. Každopádně dávno neplatí, že musí přijmout jen předškoláky v povinném roku.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    KATIA: Nemůžou je přijmout přes kapacitu školky. Městská část/obec jim musí zajistit místo v jiné školce.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    U nás je už roky elektronický systém, kdy člověk podá jednotlivé přihlášky do vybraných školek a pak na webu sleduje, jak se jeho dítě posouvá nahoru v pořadníku podle toho, které děti se rozhodly nastoupit jinam. 33/18 by rozhodně nebyl beznadějný výsledek.
    Naše školka letos přes prázdniny rekonstruuje a protáhne se to až do září, takže se hromadného přijímacího řízení neúčastní. Mají vlastní zápis až na konci srpna, kdy už děti do jiných školek budou nebo nebudou přijaté, takže letos přijímá v neoficiálním "předzápisu" sourozence stávajících dětí a v srpnu bude dávat šanci těm, co se jinde nedostaly.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ENDEE: Což mi teda přijde časově dost náročný. My jsme menší město, je tu cca 10 školek a všechno jde centrálně přes "vrchní ředitelku".
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    KATIA: V nasi mestske casti (v Praze) davas prihlasky do x skolek, neni to centralizovany. Ale pak si ty reditelky proste volaj a prehazujou si deti, aby se dostalo co nejvic a minimalizovali situaci, kdy prijmou jedno dite do 5 skolek najednou.
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: Tohle nechápu, to jim přece musí hrozně přidávat práci ty přihlášky?? U nás dáš jednu, uvedeš dvě preferované školky a pak případně volají, kde jim zbývá místo.
    KATIA
    KATIA --- ---
    KOPRETKA: NE! Musí vzít všechny, co v době zahájení školního roku dosáhli tři roky. Je to několik let platná legislativa a je fakt nezbytné pro vyžadovat.
    U nás teda je to explicitně napsané na informacích k zápisu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam