• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    IDLE: ja jsem si prave rikala, ze si je cisti asi pred spanim a ze teda dejme tomu, ale ted vyzvedavam oba kluky 3 tydny kvuli adaptaci mladsiho po obede a zuby si cistej i deti, ktere odchazi po obede.
    IDLE
    IDLE --- ---
    POZITRON: U nás se nečistí vůbec.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    cistej si deti u vas ve skolkach hned po obede zuby? u nas sotva dojedi, bezi do koupelny a tam si cisti zuby. to se preci nema, cistit hned po jidle.
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Ahoj, nemáte někdo zkušenost s MŠ K podjezdu nebo MŠ Mendíků v Nuslích? Pokud ano a jste ochotni se o ni podělit, napište mi prosím do zpráv. Díky!
    REONA
    REONA --- ---
    Prosím o ultimátní tip na dárek do školky na rozloučenou - nebo klidně i uklidnění, ať nehrotím. Jedná se o poslední rok, dcera odchází do školy. Zároveň odcházím s druhým dítětem, takže je to pro mě hodně nostalgické, po pěti letech je po všem.
    Měli jsme oficiální rozlučku, kde jsme předali dary za celou třídu (a já to celé za rodiče zorganizovala od nuly, kvůli covidu jsme se prakticky neznali, takže bych mohla mít "čisté svědomí"). Jsem bezradná, prostě bezradná.

Do toho druhačce končí úča, takže by to chtělo asi něco i pro ni - zvažuji kokedamu, to mi přijde hezké, originální, dosatečně trvalé. MŠ učitelky dostaly kokedamy v rámci rozlučky.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ANDREJKA: jj, nevzali nam ho do jedne jedine konkretni skoly, kam jsme chteli. hlasilo se 50 deti, mist bylo 15, nejmladsi prijate dite brezen 2016 (syn konec srpna 2016). ale je ve skole zapsan s tim, ze mu byl reditelkou skoly udelen odklad, ja tam od zari nastupuju, takze ma misto za rok jiste. nase spadova u nas neni absolutne alternativa, vubec tam k zapisu nesel, ac by ho vzit letos jako srpnoeho museli. z mnoha duvodu si pockame.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    IKARIE: co znamená, že se nevesel do školy? jestli je mu šest, tak ho můžou jen tak nevzít? nebo je myšleno, že ho nevzali na jedno konkrétní místo, kam jste chtěli?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IKARIE: plus dalsi vec, syn je predskolak, ma ve skolce partu kamosu se kteryma pujde za rok do skoly, s tema, co pujdou uz letos se uvidi na spolecne zahrade, je to tam celkove dost provazane. nechci mu trhat partu.

mozna by byla varianta treba kombinace 2 dny ve stavajici parte + 3 dny v nove skolce, moje deti jsou pomerne adaptabilni. ale stejne, achjo.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    IKARIE: To chápu a držím palce ať si to co nejlépe sedne.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    MAAJAA: jako celkove z toho moc radost nemam - jde o to, ze moje deti chodi do skvele detske skupiny s rozsirenou vyukou AJ. je soukroma, skolne bylo snesitelne. ale ted se bude od zari zdrazovat + skokove nam podrazilo i stravne a za dve deti na plne dochazce to bude cca 10 tis+ za mesic. syn uz mel jit do skoly, ale jako srpnovy se letos nevlezl a pujde az za rok, takze jsme ho do teto nove vznikle statni skolky prihlasili na indi vzdelavani na povinny predskolni rok (nase detska skupina neni akreditovana). mladsi dcera u zapisu nebyla, ale ted prislo info o zdrazeni, ji tam jeste cekaji 3 cele roky skolkove dochazky, celkove to vyjde desny ranec. na druhou stranu ja budu od zari ucit na pridruzene zakladce v ramci jednoho arealu, takze logisticky by to bylo o mnoho jednodussi je tam nechat. jenze se desim, co ekonomicky prinesou pristi leta, takze vaham a propocitavam :(
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    IKARIE: Gratuluju! :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    MAAJAA: diky. ja jsem v mezicase napsala pani reditelce email a obratem mi jeste ted volala, ze stale maji jedno volne misto (uplne nove zrizena skolka in the middle of nowhere v usteckem kraji, tak proto), takze jestli ho chcem, tak je nase.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    IKARIE: Je, když jsme se stěhovali, tak kam jsme rozsekli až v srpnu. Ale měli jsme štěstí, že se někdo jiný odstěhoval a tim vzniklo místo, ale pokud misto je, tak mohou vzít kdykoli dle uvážení reditele.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    je teoreticky mozne vzit do statni skolky od zari dite, ktere nebylo u zapisu v kvetnu? za predpokladu, ze ve skolce je misto samozrejme.
    ACKO
    ACKO --- ---
    GIA_: ukrajinský děti z barrandova mají zápisy až 13. 6. přímo na městském úřadě u ředitelek, kterým místa vybyly, takže klid
    KATIA
    KATIA --- ---
    GIA_: Žádné, proto mají posunuté zápisy. Je to na obcích a jejich ochotě, jestli kapacitu navýší (u nás třeba přidali v třídách na max.kapacity).
    Jinak s ohledem na dost blbou českou demografickou strukturu, jim můžou naše děti děkovat, že jsou tady a doufat, že tu zůstanou :-) Jinak budou mít naše co dělat utáhnout důchodový systém ;-)
    GIA_
    GIA_ --- ---
    Holky děkuji, nebudu to tedy vzdávat..Nic jiného mi ani nezbyde :D A snad najdu něco poblíž bydliště, protože jezdit se synem každé ráno do Karlína nic moc :/

Jinak je pravda přijímání ukrajinských dětí situace taky nepomohlo.. Docela by mě zajímalo, kolik míst, jim musejí v jednotlivých MŠ držet.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TAPINA: jo, presne, navic v nasem pripade by to znamenalo jeste jezdit kazde rano se synem mhd s prestupem. nejdriv narvanym busem a pak narvanym metrem, z toho by mi hrablo. takze to jsem zavrhla.
    KATIA
    KATIA --- ---
    GIA_: V první řadě určitě všechny kontaktuj s tím, jaký je nyní postup - máš se odvolat? Nebo stačí vyjádřit zájem, aby si tě vedli v evidenci na časem uvolněná místa?
    Asi je to jasné, ale... ;-)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    GIA_: loni se nám chlapeček nedostal, ale ředitelka nám už s tím papírem říkala "nebojte, bude to v pohodě, kdybych se neozvala, ozvěte se vy v sprnu". už v červenci psala "počítáme s vámi"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam