• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    zjistila jsem, ze jsem to asi cetla i primo tady v teto diskuzi, protoze se tu to same resilo celkem nedavno :)

[TAPINA @ mateřské školy]

TAPINA --- --- 10:19:35 11.5.2022 --- [27:07 :: diskuze :: Dětské perly]
    2MAJACHUNATAPROMETHEA
    KOPRETKA: U nás ve školce se nikdy zuby nečistily a jsem tomu ráda. Podle nejnovějších poznatků čištění bezprostředně po jídle víc škodí, než pomáhá. O mazání krémem taky nikdy nebyla řeč a nevadí mi to, my ho vytahujeme jen na cílené válení na slunci u vody. Úrazy se hlásí.

puvodni dotaz [KOPRETKA @ mateřské školy]
    DASIK
    DASIK --- ---
    POZITRON: U nas cisti (soukroma skolka), ale nenapadlo me, ze by to bylo spatne - jak psali ostatni, to doporuceni necistit mam spis spojeny se sladkym, dzusy apod., coz ve skolce nemaji, jidlo zapiji vodou. Cisteni nechavaji na detech a neprecistuji, takze nejde o dukladne vycisteni, ale spis jde o ten zvyk a samostatnost. Taky jsem ji tam dala pastu bez fluoru, protoze sama si ji da hodne a vsechno sni 😀
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Já jsem teď vznesla dotaz na svoji známou - zubařku - a řekla mi, že tohle doporučení se spíš týká obsesivních lidí co mají tendence si zuby dlouze drbat po každém jídle, že předškolní děti si stejně ty zuby pošolíchaj a jde spíš o to, aby měly zafixované pravidelné čištění, poškození chrupu se kvůli tomu opravdu konat nebude.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KEMENTARI: to mas asi pravdu. kysele a taky sladke.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    POZITRON: To se tyka hlavne kyseleho jidla, ne? Coz obedy spis nebyvaji…
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: moje dítě má rozpadlé pahýly. Navzdory každodenním bojům, zaklekávání a tak. Poměrně poctivě čistím a fakt se hodně snažíme, včetně past z profimedu. Před měsícem se jí udrobil kousek jedničky.... já fakt nevím, co s tím jiného
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: my se tam taky chodíme jen ukázat, a? to je důkaz něčeho?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    kdyby se chtel nekdo poblejt, tak tady odkazem jedna z divek. druhou hledat nebudu.
    radeji odkazem.

TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRISSIE: Taky je většina populace přesvědčená, že je normální, aby člověk co půl roku potřeboval zubaře na vystavení pár kazů. U nás se teda ani v jedné školce nikdy nečistilo a zubař je pro nás (včetně mě) něco, kam se teda chodíme ukázat, když se to "má", ale nikdy se tam nic nedělá.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    je fakt, ze jsem v albu jedne z trid videla 2 male vietnamky, ktere maj misto zubu cerny a rozpadly pahyly, aaaaaaaaa, fuj ble. ale zas u tech uz by cisteni ve skolce fakt nepomohlo. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: ve všech školkách, soukromých i státních, kam moje děti chodily, se zuby po obědě čistily. Ohrožení mléčných zubů ostatních dětí pošudláním 5x týdně očividně není bráno jako tak univerzální tragédie.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRISSIE: No to bych byla nadšená, kdyby kvůli extrémním případům zanedbaných dětí ve školce potenciálně ohrožovali chrup všem ostatním.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POZITRON: možná nemá, ale oni nemají čas čekat 30 minut na to, než děti půjdou do koupelny a pak si budou čistit zuby a pak teprve půjdou na lůžka. A současně taky občas mají děti z rodin, kde není zvykem si čistit zuby vůbec, takže u těch pak to čištění zavádějí jako návyk.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    rychloodpoved treba

POZITRON
    POZITRON --- ---
    CAMELLA: ma se cistit aspon 30 minut po poslednim soustu kvuli ochrane skloviny
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    U nás nečistí vůbec, ale proč by se nemělo čistit po jídle?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: U nás ne.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    POZITRON: u nás se necisti vůbec
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    IDLE: ja jsem si prave rikala, ze si je cisti asi pred spanim a ze teda dejme tomu, ale ted vyzvedavam oba kluky 3 tydny kvuli adaptaci mladsiho po obede a zuby si cistej i deti, ktere odchazi po obede.
    IDLE
    IDLE --- ---
    POZITRON: U nás se nečistí vůbec.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam