• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    jak mivaji vase skolky pokryte letni prazdniny? u nas to byvalo posledni roky tak, ze jedna skolka mela 14 dnu a druha pak dalsich 14 dnu a jinak nic. v mestske casti mame celkem 4 skolky, 2 se neucastnily tim, ze by poskytly prostory a personal.
    dneska jsem se dozvedela, ze v lete 2023 bude mit pouze jedna skolka otevreno 14 dnu a jinak nic. WTF? a ze prej tech 14 dnu (zrovna v nasi skolce) bude jeste pouze pro vazne pripady, nebo jak to rekla, protoze tam tech 14 dnu budou deti ze vsech 4 skolek.
    to si delaj asi prdel, ne? nebo to je takhle normalni?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Maria Montessori and her many disciples believed that children are, in their essence, methodical, self-directed beings with a strong work ethic. Her prophetic pedagogy was developed in the early 20th century with the least powerful in mind—she worked with children who were poor, or traumatized, or who lived in Rome’s ghastly asylums. And yet, today, there are only a few hundred public Montessori schools in the U.S. “The obvious irony of Montessori’s crusade on behalf of the poorest and least powerful in society is that its most visible legacy is selective private schools for the élite,” Jessica Winter writes. Read about why Maria Montessori’s approach still resonates today—and how it became so exclusive:

https://www.newyorker.com/books/under-review/the-miseducation-of-maria-montessori
    LBW
    LBW --- ---
    Hledam idealne Praha 6 Brevnov a vyskocilo na me
    Kontakt - Miniškolka Katka
    http://www.miniskolkakatka.cz/kontakt

Znate nekdo, prosim?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    U nás taky nurgl útočí, dneska byla ve školce max čtvrtina, rozhodla jsem se, že dcerku radši stáhnu a uvidíme. Prý hlavně angína
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    jinak teda me deti chodi jeste 2 dny v tydnu do statni skolky, letos nove otevrene, ktera se nachazi na vesnici, kde skoro nemaji svoje spadove deti. z kapacity 24 mist naplnili asi 18 a jsou tam fakt malicke deti, brali i dvoulete. a jak tam vetsina deti chodi do kolektivu teprve prvni rok, tak tam to je teprve zajimava promorovacka. standardne tam byvaji tak v 5 az 6 detech maximalne a to uz od zari.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    POZITRON: u nas ve skolce tak pulka deti, tam to probehlo uz minuly tyden, moje deti to teda zatim nechytly. zato ve skole to je sranda, na prvnim stupni je tak tretina deti, ve treti tride dneska cista nula a odpadla i jejich tridni ucitelka - je tam bohuzel teda i jedna hospitalizace mezi detma. jelikoz ma vetsina deti starsiho sourozence, ocekavam, ze se to do patku dostane i na druhy stupen a pristi tyden lehnu ja. vesele vanoce!
    IKA
    IKA --- ---
    V našej škôlke na P4 je detí málo (čísla neviem), a k tomu ako bonus na nástenke hlásenie, že pozor na vši.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ve školce máme spálovou angínu. obě děti jsou už týden doma s divným kašlem.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: kozo! Kouzlo nyxu, pamatujes? Zakrikla sis to :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    U nás jsem aktuálně žádnou větší nemocnost nezaznamenala.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    V nasi skolce je deti asi 8 ze 30. Syn mezi nimi neni, je uz tyden doma s kaslem atd. Bohuzel to chytilo miminko a ma bronchitidu jako bejk. :((
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    POZITRON: U nasi doktorky je to docela apokalypsa, v utery jsem a dcerou cekala 2,5 hodiny, nez na nas prisla rada. Hodne radi RS viry (bohuzel muzu potvrdit, mala je ma). Starsi to dotahl ze skolky, odnesl to 2x pichanim ucha v tydennim rozmezi a atb. Co jsem tak koukala, v pondeli podle fotek bylo ve skolce 16 z 26 deti z jeho tridy. Dalsi dny netusim, ale lepsi to nebude.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    v patek tady byla mikulasska megaakce s ruznejma dilnickama v sokolovne, takze trochu tusim, odkud vitr fouka. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    DZEJLA: ve tride angina. kdyz jsem volala na pediatrii ve ctvrtek, ze ma syn uz 3 dny horecky, kasel, neji a nejepsi se to, tak sestra rikala, ze "to ted maj vsichni" a ze mame prijit. cili nase MC je asi KO tak nejak hromadne.
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    POZITRON: Na P6 jen neštovice už asi měsíc, jinak nic zvláštního. Co u vás za hrůzy!?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Tak co, jak to u vas ted radi? U nas pry vcera ve tride 4 deti z cca 17. To je dost des.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KAERI: myslim, ze jsme se vubec nepochopily a priste pro jistotu napisu tech smajliku vic, aby bylo zrejme, ze jsem to nepsala jako nejaky skandal. :) jen me POBAVILO (nikoli zdesilo, pohorsilo, mam chut psat stiznost atd.), ze se ucitelka zdesene pta me, co se mu kde zase stalo. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAERI: "šel po louce, zakopl, utrhl si slezinu" !!!
    Mimo tema, ovsem tohle se stalo kamaradovi. Po ceste DO hospody. Nebyt toho, ze kluk, s nímž se mel sejit, ho ode dveri odlifroval na pohotovost v nemocnici, tak... no, i tak se doktori dost zapotili, aby ho udrzeli nazivu.
    KAERI
    KAERI --- ---
    POZITRON: Já bych se tady na tomto místě a v tomto ohledu trochu zastala všech učitelek a lidí, co dělají s lidmi a s mládeží zejména. Nechci nijak zlehčovat konkrétně tuhle tvoji zkušenost, k tomu nemám dost kontextu, ale čistě obecně, uhlídat stádo dětí, aby se nikomu nic nestalo a abych o všem, co se šustne věděla, mi přijde zhola nemožné a kdokoli si troufá mít to jako job má můj obdiv, protože je pořád jednou nohou v kriminále (tady opět pro jistotu zdůrazním, že pokud Jindrovi z hlavy cákala krev proudem, tak by o tom učitelka vědět měla, to zase jo, tady mluvím spíš o běžných oděrkách, modřinách a věcech, které nekončívají u doktora nebo v nemocnici). Naše letos prvním rokem bývalá školka má docela štědrou zahradu, kde jsou i různé keře a schovávačky. V Káči třídě těch dětí tuším bylo okolo dvaceti, třídy na spodní zahradě bývaly dvě, učitelky čtyři. To neusleduješ a ty nejlepší nápady chodívají náhle a pan Murphy dobře ví, jak to chodí. Já mám občas problém uhlídat tři vlastní děti, a to jsou to holky a už přece jen aspoň z části rozum vzaly, představa, jak se snažím ostrážit hromadu maláčků, které neznám, mi působí tik v oku. Navíc občas k nepěkným úrazům dojde i z na pohled celkem nevinných příčin. Na táboře si kdysi holka zlámala ruku na dvou místech, protože se jí nechtělo obejít hromádku větví, tak ji přelézala a zakopla. Kamarádka má z jejich tábora moc libovou historku "šel po louce, zakopl, utrhl si slezinu". No a naše Kikina se letos z tábora vrátila ve stavu, který muž popsal "jako by ji někdo vypral v pračce s pytlíkem štěrku". Není to triviální, udržet ty naše děti naživu a nepoškozené :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    DINEN: rekla jsem ji, ze to mel cerstve, kdyz jsem ho v patek vyzvedavala na zahrade. dal uz jsme se o tom nebavily. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam