• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    KATIA: opravdu mají otevřeno jen 1.tyden..
    KATIA
    KATIA --- ---
    Podle toho zde: https://www.google.com/amp/s/www.novinky.cz/clanek/veda-skoly-nektere-skolky-mely-pololetni-volno-navzdory-zakonu-40269886%3famp=1
    Opravdu v létě můžou přerušit. Tak to musim teda zas někde vyjádřit pochvalu našemu městu, že tenhle nápad neměli a provoz je podle zájmu zajištěn.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: já tam jezdila z vinohrad. domluvily jsme se ještě s jednounmamou. oni vozili tam, já domů
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CAMELLA: "a hlavne bliz"
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    POZITRON: vždyť píšou, že mladší děti možno domluvit…

POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: to vypada dobre. skoda, ze to neni od 3 a hlavne bliz.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    POZITRON: Praha 10 ma kazdorocne nekolik skolek, ktery delaji letni provoz. Vetsinou to jsou 2 tydny v cervenci (ne po sobe jdouci) a 2 v srpnu. Nase skolka letos bude uplne zavrena, pricemz matky na matersky/rodicaku nemaji prakticky narok tam dite prihlasit.

My to resime primestaky. Syn jde na 3, cena je kolem 3500kc/tyden. Zbyly tydny budeme bud pryc nebo to nejak pofackujeme doma.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    zkuste komunitní zahradu pastvina. je to tam hodně, hodně skvělé, dítě tam bylo moc spokojené a plno neměli
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    5 000 na tejden je bezna cena za primestak? :-o Omg. Nasla jsem jeden, kde by mohli bejt oba kluci zaroven (pro 3 az 5 let, kluci jsou presne 3 a 5) a je to blizko. Prihlasila jsem je. Stejne mi prijde odpoved, ze je obsazeno, jak jinak.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ZEMINO: 1.tyden nemusí znamenat, že mají jen 1.tyden otevřeno, u nás se prostě protočí učitelky ze všech školek, těch je nevím aspoň 6, v létě je menší provoz, takže to stačí a zbytek mají volno.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    IDLE:
    KATIA:
    PETATA:
    ZEMINO:
    TAPINA: diky. takze se to lisi.

primestak v okoli hledam, zatim je to marny. bud pro starsi nebo hned odsazeny, ale nevzdavam to. hledame se sousedkou, uspesny jsme zatim stejne. :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: U nás je školek hodně, takže pokryjí celé prázdniny. Ale my to nevyužíváme, vystačíme s tím, co pokryje naše školka (letos to bude prakticky celý červenec, ale loni o prázdninách nebyla vůbec z důvodu rekonstrukce).
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    POZITRON: u nás (ostrava) je školka zavřená první a poslední týden prázdnin, jinak jede. Spojují se 2 školky. Školek ale máme v obvodě přehršel - kdykoliv během roku dostaneš dítě do školky. Tos asi slyšet nechtěla 😉
    Ale kamarádka, co dělá ve školce pod Prahou, chodí do práce jen 1.tyden prázdnin. Takže ještě můžeš být ráda. 😀
    PETATA
    PETATA --- ---
    POZITRON: u nás, lehce za hranicemi Prahy, mají 2 týdny a šlus
    Rozhodně to není tak, že další týdny můžeš využít ve školce ve vedlejším městě

Ale máme tu v okolí obrovskou nabídku příměstských táborů všeho druhu :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: U nás je pokryté celé léto. Musí se to hlásit dopředu, platí se to nějak zvlášť a děti z celého města se sesypou do 1-2 školek, učitelky se střídají ze všech školek. Já jsem teda žila v tom, že provoz mají zajišťovat celoročně, žádné prázdniny se na ně nevztahují (jen svátky).
    IDLE
    IDLE --- ---
    POZITRON: U nás jsou pokryté tři červencové týdny, všechny v jiných školkách, protože v naší prý budou probíhat nějaké úpravy. V srpnu nic.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    byla jsem naivni a malovala jsem si, jak letos poprve vyuziju i 14 dnu v te druhe skolce, takze pokryjeme celkem 4 tydny, haha, tak to jsem byla opravdu vtipna.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    jak mivaji vase skolky pokryte letni prazdniny? u nas to byvalo posledni roky tak, ze jedna skolka mela 14 dnu a druha pak dalsich 14 dnu a jinak nic. v mestske casti mame celkem 4 skolky, 2 se neucastnily tim, ze by poskytly prostory a personal.
    dneska jsem se dozvedela, ze v lete 2023 bude mit pouze jedna skolka otevreno 14 dnu a jinak nic. WTF? a ze prej tech 14 dnu (zrovna v nasi skolce) bude jeste pouze pro vazne pripady, nebo jak to rekla, protoze tam tech 14 dnu budou deti ze vsech 4 skolek.
    to si delaj asi prdel, ne? nebo to je takhle normalni?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Maria Montessori and her many disciples believed that children are, in their essence, methodical, self-directed beings with a strong work ethic. Her prophetic pedagogy was developed in the early 20th century with the least powerful in mind—she worked with children who were poor, or traumatized, or who lived in Rome’s ghastly asylums. And yet, today, there are only a few hundred public Montessori schools in the U.S. “The obvious irony of Montessori’s crusade on behalf of the poorest and least powerful in society is that its most visible legacy is selective private schools for the élite,” Jessica Winter writes. Read about why Maria Montessori’s approach still resonates today—and how it became so exclusive:

https://www.newyorker.com/books/under-review/the-miseducation-of-maria-montessori
    LBW
    LBW --- ---
    Hledam idealne Praha 6 Brevnov a vyskocilo na me
    Kontakt - Miniškolka Katka
    http://www.miniskolkakatka.cz/kontakt

Znate nekdo, prosim?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam