• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    KLAIR: U nás to bylo taky bez odvolání. Ředitelka vysloveně řekla, že postupně automaficky obvolává podle pořadí pod čarou, že odvolání by to zkomplikovala.
    MITHRILIEN
    MITHRILIEN --- ---
    KLAIR: Podat odvolání je určitě správný postup, nám ale na konci srpna volala ředitelka s uvolněným místem i bez toho. Prosila mě ať odvolání nepodáváme, že to celej proces jen zdržuje, my to neudělali hlavně proto, že jsme velmi rychle našli lepší alternativu (soukromou).
    Tak jen do statistiky, že někde to skutečně funguje i bez odvolání :) Synovi byli tehdy v září 3 roky a dva měsíce, na jaře mi u "zápisu" řekli, že jako poslední budou brát děti co dosáhly tří let už v únoru... a i tak se to nějak do konce prázdnin setřepalo.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    SEVERINE: jo, tak já to sepíšu.

    S tím, že je mi jasné, že se snaží, že to naprosto chápu, že dělá, co umí, ale to odvolání podám pro zřizovatele, aby viděli zájem. A dám jí k tomu čokoládu (nebo tři)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    KLAIR: Několikrát se mi stalo, že mi řekli "to je formalita" a pak, když se rozhodovalo, tak to byl přesně ten bodík, který pomohl.
    Udělej zkušenost, ať už takovou nebo onakou, jinak to nezjistíš.
    KATIA
    KATIA --- ---
    KLAIR: Jenže ty formality má přesně vidět zřizovatel, aby věděl, kde je problém.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    naše ředitelka se fakt snaží. říkala, že řeší Rozku a asi 8 dalších... že i nás ví. takže když vím, že se snaží, tak nechci prudit formalitama
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    CAMELLA: ale od předání rozhodnutí. to si vyzvednu dnewa
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KLAIR: bez podaného odvolání ti místo určitě nenabídnou, i kdyby se uvolnilo. protože odvoláním potvrzuješ zájem.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KLAIR: ředitelka ti řekne, že to nemá smysl, věř mi. Každopádně na odvolání máš teď tuším 10 nebo 15 dní, tak abys to neprokaučovala.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    CAMELLA: ne. je to nová informace. zeptám se paní ředitelky. nechci být problémová
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KLAIR: odvolání jsi podala?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KLAIR: no, jak jsem tu psala, bohužel u nás stejný případ. Řeším teď, co s tím.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    KLAIR: Mala, mala! Drzim palce, at se to posune, sance urcite je. Ono se to casto utrepe jeste behem leta.

    Kolem me se ted nekolik deti nedostalo na prvni dobrou, ani v druhym kole, ale pak jim nakonec zavolali, ze se misto uvolnilo. A teda byly to deti narozeny v lednu a unoru (tzn. v zari jim bude 3 a 3/4…), jedno v dubnu.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MONI: bojím se, že tohle je už po tom. naše školky hodně domlouvají a přesouvají mezi sebou.
    MONI
    MONI --- ---
    KLAIR: to se ještě posune, rodiče dávají x přihlášek a dítě pak nastoupí jen na 1 školku a místa se uvolní... Přeji hodně trpělivosti :-)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    LADAVAZA: šance je,vdoufam, ale pořád je to komplikace
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    KLAIR: A není šance, že by se to ještě změnilo? Mně nevzali mladší dceru (je narozená v září, takže 1.9. jí byly ještě dva roky). A na konci června mi volala ředitelka, že místo ještě má. Pokud šance není, tak je mi to líto.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Prosím vás, dejte mi někdo "malá, malá".

    Dítě se nám nedostalo na školku. Doufala jsem, že budeme mít obě děti ve stejné instituci. A houbeles. Mladší (tři a čtvrt v září!) bude pokračovat v dětské skupině, která ale bude stát měsíčně už 8 tisíc a musím vyzvedávat do 14:30. A školka u staršího je boží a a já tam dítě chtěla. Jenže jsme na praze 2 a školka na praze 3. A já nás nehlasila na dvojku, protože tam to prý neměl být problém.
    Hauuu
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Zabijí elfíci architekturu? Střet záměru architekta Krause s praxí předškolního vzdělávání | EARCH.cz
    https://www.earch.cz/architektura/clanek/zabiji-elfici-architektury-stret-zameru-architekta-krause-s-praxi-predskolniho-vzdelavani
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: Ono mezitím, aspoň někde, bylo i lepší období. Ale ta výstavba zejm okolo Prahy je v tomto ohledu nezvládnutá. Jenže žába na prameni jsou mimo jiné developeři, u nás třeba naprosto hnusnou kampaní, do níž nalili dost peněz, poškodili v nových volbách zastupitele, kteří jednoznačně pracovali s tím, že nová výstavba bude mít zajištěné prostory pro služby (developer udělá v bloku napr. školku, město převezme provoz).
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    mojí starší dceři bude za týden 18 a přesně stejné problémy jsem řešila s ní....nebylo kam jí upíchnout do školky. šla do školky až ve 4,5 letech a to jen díky tomu, že ve vedlejší obci otevírali novou školku a potřebovali peníze na dotace a tudíž seznam dětí, které tam budou chodit a to hned bez ohledu na bydliště. mladší už mi tam nevzali.
    Nechápu, co tenhle stát dělá, furt se brečí, že je málo dětí, málo daňových poplatníků, ale když lidi děti mají, tak jim nejsou poskytnuté ani tak základní služby jako jsou školky nebo školy a to ne po nějaké krátké přechodné období, ale po desítky let....já to prostě nechápu :(
    PETATA
    PETATA --- ---
    CAMELLA: doporučuji podat odvolání
    Mě takhle paní ředitelka kdysi říkala, ať ho hlavně nepodávám, že to nemá cenu a díky tomu syna předběhly holčičky narozené v únoru a březnu
    Tak to také zkus, nic za to nedáš
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam