• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    LBW: Teď mám ve školce první a učitelka to hned zkoušela. Ale driv jsem chodil s učitelkou z mš a obcas dělal i dozor na různých výletech a nedovedes si představit v jakém stavu jsou rodiče schopný dítě do školky dát..
    LBW
    LBW --- ---
    DUCATIMONSTER: Zavolaj v poledne ze skolky "sopli vam syn, pojdte si pro nej" tak jdu. Doma zadnej sopel, vecer zadnej sopel, rano zadnej sopel... 🤷‍♂️
    Ja jsem si tim prosel s nejstarsim kdysi, ale ted mi prijde, ze je to prisnejsi + jsme vysel ze cviku :)
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    LBW: Měl by to určit rodič ohleduplny k ostatním dětem a rodičům. Sám taky nechces , aby tvé dítě někdo nakazil. Ale na nás už teda letos učitelka rýmu taky zkoušela a to jí mladej fakt neměl.
    LBW
    LBW --- ---
    Patrali jste nekdy po tom, kdo a jak urcuje, ci sople jsou "zelene" a musi ze skolky odejit?

    Je nejaky soplometr? Meri personal MS vsem stejne? Ma dite se soplem byt doma?
    Spousta otazek :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    GIOMIKY: přelidnění ? v ČR ? děláš si srandu ?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GIOMIKY: narozdíl od Edery, já nevidím v tvých příspěvcích žádnou přidanou hodnotu.
    Vrať se za týden, pokud budeš mít nějaké lepší téma.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    KATIA: Jsem ve meste, kde vedle zahrady skolky vykacely stramy a postavili betonovou hruzu. Nehlede na zdravi deti. Za plneho provozu. Touha po dovolene na malorce zkorumpovanych uredniku a stavitelu vychovavnych v betonovych kolebkach uz davno prebila nejakou slusnost, respekt a uctu.
    KATIA
    KATIA --- ---
    GIOMIKY: Máme ve městě dvě školky bez vlastní zahrady. Jedna je naproti velkému hřišti a u stezky nabízející kilometry procházek. Druhá je v centru města, vedle veliký park, do 5 minut hřiště, do 10 druhé. Taky jsme město, kde se běžně dostanou všechny tříleté děti.

    Vyhlášky jsou asi fakt potřeba pro některý lidi, kteří potřebují mít vše nalajnované a nedokážou pochopit, že k cíli může vést více cest.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    TRISSIE: Přelidnění je problém, který neumím vyřešit, promiň. Chápu, že snížit kvalitu je nejprimitivnšjší řešení.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GIOMIKY: a chápeš takovou tu drobnost, že při zachování kvality nelze v určitých lokalitách zajistit dostupnost té předškolní péče? že to znamená, že budovy, které stát/obec má k dispozici, za stávající legislativy nelze na školky přestavět, a že zvlášť třeba v centrech měst prostě ani není KDE stavět, protože takové volné pozemky neexistují (a to v ničím vlastnictví, ani těch developerů), a že když se nebude dělat aspoň něco, tak nová místa pro děti nevzniknou, a když nevzniknou nová místa, tak se matky nebudou moct vracet do pracovního procesu, a že na to doplácíme všichni?

    nebo ses prostě rozhodl, že dneska máš Tento Problém (tm), a budeš ho dřenit na celém nyxu nesrozumitelnými od reality odtrženými výkřiky do tmy?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    LADAVAZA: To je jedno, další opatřrní, který kvůli nedostatečn= kvantitě degraduje kvalitu.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    GIOMIKY: Já ti nerozumím. O tom, že děti mají trávit čas venku, není sporu. Že zrušení zahrad může mít rizika, taky není sporu.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    LADAVAZA: Chápu, 12 hodim stavění lega na koberci je špičková zábava.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    GIOMIKY: Já nevím, už dnes nemají soukromé školky ty velké zahrady. Já chodila za komunismu do školky, která metrově asi normu na zahradu splňovala, ale stála na kopci a reálně se tam vešlo mini hřiště a chodili jsme ven. Jediné, čeho bych se tomhle kontextu bála je to, že až bude dětí míň, prodají komunální politici budovy školek stavařům a děti strčí do menších prostor.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Misto zatnuti tipce bytovkovo stavebni lobby a postaveni skolky dalsi degradace kvality materskych skolek.

    09:24 Vláda chce řešit nedostatek školek a škol tím, že rozvolňuje drtivou většinu hygienických pravidel. Ruší například minimální nároky na prostor žáků ve třídách, děti se tak budou moci učit v menších třídách než dnes. Školky nebudou muset mít vlastní zahrady.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MUFLONEK: Ten tvrdí, že to znamená, že na to snad tím pádem nebude dotace, když to není povinné. To jsem nepochopila, jak by to mělo souviset. Podle mě je to krok jednoznačně dobrým směrem, jestli to má nějaké nezamýšlené důsledky, tak je určitě vhodné to řešit, ale rozhodně ne tím, že se vše zase natvrdo příkáže vyhláškou. Takových let se mluví o tom, že je potřeba ty předpisy uvolnit...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    KATIA: Ale je fakt, že to v učitelských skupinách na FB dost řeší. Postu to tam Radek Sarközi a sou zděšení. ..
    KATIA
    KATIA --- ---
    MUFLONEK: Přesně, prostě se nebude muset složitě žádat o výjimky, ale bude možné to lépe hned přizpůsobit situaci na místě.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    KATIA: IMHO je to zástupný problém... Nikdo neříká, že mají byt MŠ bez plotů, ale umožňuje to udělat třídy a DS i v objektech, kde ty ploty Chybí. Prostě je to příprava a podpora vzniku dalších DS...
    KATIA
    KATIA --- ---
    GIOMIKY: https://denikn.cz/1205393/
    „Je to na odpovědnosti zřizovatelů a ředitelů, kteří jsou ale vzdělaní a kvalifikovaní lidé. Nedělejme z nich nesvéprávné osoby,“ odpovídá poslankyně Renáta Zajíčková na dotaz, zda nová hygienická vyhláška nezhorší prostředí výuky dětí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam