• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    ABAYO
    ABAYO --- ---
    Omlouvám se za případné OT....

Pro výzkum realizovaný v rámci mé diplomové práce hledám maminky, které by byly ochotné zapojit se do něj vyplněním anonymního dotazníku:

Survio® | Návrat matek na pracovní trh z mateřské a rodičovské dovolené
    https://www.survio.com/survey/d/G2G5D7R2G7L8V7X7B

Případně moc děkuji za vyplnění:)
    Za případné sdílení příspěvku/dotazníku budu také vděčná...

CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    POZITRON: vždyť píšou, že mladší děti možno domluvit…

POZITRON
    POZITRON --- ---
    ATUARFIK: tady je to pekne videt

POZITRON
    POZITRON --- ---
    rychloodpoved treba

BALAENA
    BALAENA --- ---
    STARDAY: v prehistorii jsem používala tenhle zažehloivací proužek (akorát s fixem na textil, propisce nevěřím), to na cedulkách i třeba za krkem přímo na tričku drželo jak helvétská víra. na rozdíl od těch pásků od Stoklasy

POZITRON
    POZITRON --- ---
    LADAVAZA: a mladsi jsou zatim bohuzel v nedohlednu

POZITRON
    POZITRON --- ---
    Ja jsem asi uplne blba. :)
    Na webu skolky je uvedeno, ze jsou od vcera na tyden jarni prazdniny. Tak jsem si myslela, ze to znamena, ze maji deti zustat doma. Dnes jsme jeli okolo skolky a na zahrade deti. Volam tam, jarni prazdniny se pry na skolky nevztahuji a ze se ucitelky divily, kde je Marecek.

POZITRON
    POZITRON --- ---
    Nevypadal nespokojenej. :)

ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    VENIKA: jednou jsme vyšli školce vstříc a syn byl týden u prarodičů. Distanční vzdělávání nám nikdo nenabídl.
    Nicméně nejsem nadšená z jejich neustále se opakujících apelů, dotazů a proseb. Jakoby nestačila cedule hned při vstupu do školky. Celkově dělá to na mě dojem, že děti nejsou v MŠ žádoucí. Ačkoli rozumím tomu, že není snadné to ošefovat s chybějícím personálem, mohli by vůči předškolákům mít přeci jen lepší přístup a netlačit tolik.
    Navíc syn se začal ptát sám od sebe, zda si pro něj nepřijdu hned po obědě. Neříkám, že je to práce učitelek, jen si možná všiml, že větší množství děti chodí domů dřív. Těžko se tomu odolává.

S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    BOROMIR007
    BOROMIR007 --- ---
    Ahoj, kdo z rodičů by hledal novou zajímavou školku ve Strašnicích na Praze 10... více na www.lidrovka.cz. Ještě volná místa. Nebo mi také můžete psát do pošty.

MOLLY
    MOLLY --- ---
    dělám tu malou reklamu pro školičku Cestičku, kam chodí moje dcera. Je to moc milá a malinkatá školička, děti mají opravdu rádi, respektují je - například nikoho do žádné činnosti nenutí. Mají letní provoz a zatím dost volných míst, tak pokud by to někoho zaujalo, tak zde je info:
    Cestička školička
    http://cesticka.eu/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Dneska jsem přišla do školky, kouknu na nástěnku a říkám si: "Proč vyráběli půllitry s pivem??? No ale jako co by to mohlo být jinýho?" Až pak jsem se podívala vedle na nápis: Kamarádka pohádka - Hrnečku vař! :D

TAPINA
    TAPINA --- ---
    V pohodě i na úpletu :o)

SGNLR
    SGNLR --- ---
    MamaTata na Klinice
    https://vimeo.com/188596894
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    FEMMEFATAL: Jako jo, něco, co bylo ve vyhlášce, bude teď ve školském zákoně, ale to není vznik nové povinnosti.

HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    mno, kauza fotky ma pokracovani... rano se mne dve maminky ptaly, kdyz videly, ze si opisuju kod a fotky vracim, co jsem delala... ja ze mne to nastvalo a rada bych si objednala jen tri kusy fotek, nebo elektronickou verzi... a ony ze se jim to taky nelibi a nechapou a uz to jelo...
    tak jsem se prihlasila na stranky fotofirmy... chapu, ze prace ma svou cenu, fotim rada, vim, ze je to prace, naklady, plus provozovna, jasne... ale tohle jsou normalni pasaci... 1fotka na cd/vlastnim usb - pouze osobni odber 40minut cesty... aha... 100,- plus 25,- "manipulacni poplatek"... aha... jedna fotka 10x15 40,-plus 25,-manipulacni poplatek plus 69,-posta... aha... zaplatit elektronickou verzi a zaplatit nelze. aha. tak jsem jim napsala, asi jako krava nejvetsi, ze takovy pristup mne nemile prekvapil od zacatku a tohle uz je na mne asi opravdu moc. pak jsem si tricetkrat zopakovala "nepis, at si to strcej do prdele", zamackla slzu, ze je mi lito, ze dcera nebude mit pamatecni fotku z prvniho foceni ze skolky a poslala, ze dekuji, ale nic nechci.
    achjo. takova blbost... takovy plejtvani, casem, penezma, papirem... uf. nesnasim marnost. a porad mam cukani, ale proste musim odolat, jde mi ted o princip... a aspon mam tuhle mikro fotokopii, pro ilustraci. neni to TAK zly, ale ten pristup... uzaviram kauzu foceni, snad, a omlouvam se za vylev, ale snad lepsi tu, nez aby mi ruply nervy ve skolce...

EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    my měli sadu tři fotky asi 3x18 cm, jednu o chlup větší a jednu A4 s kalendářem dole, na všem jedna fotka, to celý za 195. Jako dárekmi to přijde dobrý.

TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tak už zítra, co? :o) Uvědomila jsem si jedno značné pozitivum státní školky. Sice budeme mít dvakrát týdně problém s vyzvedáváním, protože mám odpolední a manžel bude muset buď odskočit z home-officu a nebo dorazit zatraceně brzy z kanceláře, ale taky to znamená, že budu mít dvakrát týdně úplně volné dopoledne bez práce i bez dítěte.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam