• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    BOROMIR007
    BOROMIR007 --- ---
    Ahoj, kdo z rodičů by hledal novou zajímavou školku ve Strašnicích na Praze 10... více na www.lidrovka.cz. Ještě volná místa. Nebo mi také můžete psát do pošty.

RYBKA
    RYBKA --- ---
    SINSEMILLA: Třeba to ještě použiješ u dcerky ;-)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    RYBKA: Zpětne mě fakt mrzí, ze jsem s tím nevyrukovala na tu naši učitelku v predskolacich (!), syn byl jeden z mala, kdo neusnul a jeste ho prudila
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Přistála mi v mailu nějaká nová metodika ČŠI, mimo jiné se v ní píše:

Příklad 9: Dcera nechce chodit do mateřské školy, protože má strach z jedné paní učitelky, kte-
    rá ji nutí po obědě si lehnout do postýlky a spát. Už jsem prosila i paní ředitelku, jestli by pro dceru
    nešla udělat nějaká výjimka, ale nepochodila jsem.

Reakce ČŠI:
    V Rámcovém vzdělávacím programu pro předškolní vzdělávání v kapitole 7.2 Životospráva je uvedeno následující:
    „V denním programu je respektována
    individuální potřeba aktivity, spánku
    a odpočinku jednotlivých dětí (např. dě-
    tem s nižší potřebou spánku je nabízen
    jiný klidný program namísto odpočinku
    na lůžku). Donucovat děti ke spánku na
    lůžku je nepřípustné.“
    Ředitelka školy je tedy povinna
    nabídnout dítěti jinou vhodnou
    činnost místo spánku.

Vím, že na tohle si tu stěžuje každou chvíli někdo, třeba to někomu pomůže.
    SMERIES
    SMERIES --- ---
    Zdravím...
    naše školka z ničeho nic začala postrádat děti...některé odešli do školy..jiné do státní školky...
    je to v modřanech...v rodinném baráčku...
    velice milá slečna vychovatelka Dominika...
    http://www.skolka-sykorka.cz/

takže pokud to nemáte daleko..a nemáte školku...dopoučuji...!

moje dítě tam vždycky zapluje do herničky...a pomalu mi ani nedá pusu:)

mají svojí zahradu s hřištátkem...takže se rodič nemusí bát...že děti budou někde pochodovat kolem silnice...
    PETATA
    PETATA --- ---
    NIXMA: zrovna je pry ve vedlejsim meste ve skolce..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIXMA: Počítám, že někdo pro jistotu zavolal, že dítě má svrab a taky neřešil, jaký to je.
    NIXMA
    NIXMA --- ---
    TAPINA: hm, ale kdyby to byl ten zvireci, tak na cedulce nebude receno, ze se jedna o infekcni onemocneni..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: kéž by to bylo tak jednoduché... můj nevlastní otec si pořídil svrab už dvakrát, s bezdomovci si oblečení fakt nemění (a morčata taky nemá), zato jezdí MHD přes centrum Prahy :-(
    NIXMA
    NIXMA --- ---
    TAPINA: doufam :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIXMA: Je pravděpodobnější, že školkové dítě přišlo do kontaktu s morčetem, než s bezdomovcem :o)
    NIXMA
    NIXMA --- ---
    TAPINA: diky, to jsi me docela uklidnila :) o jaky typ jde, samozrejme, nevim
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIXMA: A lidský, nebo zvířecí? :o) Lidský svrab je poměrně vzácnost a vyskytuje se spíš v sociálně vyloučených skupinách, ale zas úplně snadno se nepřenáší, vyžaduje to sdílení oblečení nebo ložního prádla, takže bych se ve školce při běžném kontaktu nebála. Zvířecí svrab co chvíli někdo chytí od morčete ze zverimexu, ale tam se není už vůbec čeho bát, protože u člověka odeznívá spontánně a na další lidi se nešíří.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    NIXMA: dvě děti, maloměstská školka, vši hlášené tak 3x za rok, svrab ani jednou za 6 let školkování ... tudíž bych neřekla, že je to úplně běžné. S dalším neporadím.
    NIXMA
    NIXMA --- ---
    NIXMA: nevim, jak s tou informaci nalozit, jestli by treba melo efekt nechat dite chvili doma..
    NIXMA
    NIXMA --- ---
    mate nekdo zkusenost se svrabem ve skolce? dost me to zaskocilo - pry jedno dite.. to je neco tak "bezneho" jako treba vsi? jak moc infekcni v detskem kolektivu? same otazky, ale vubec mi to neni prijemne..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RYNA: poznamka na okraj, do 30 korun stoji v cesku obedy na zš a sš, takze je to zažité a mnozi to berou jako normu. U nas v soukromé skolce stoji asi taky tak, plus svaciny.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    RYNA: Tahle cena mi přijde úměrná k tomu, že odebírají obědy z nějaké školní jídelny. Co zjistit, jestli v blízkosti není nějaká další základka, odkud by se dalo odebírat, a kde by vařili zdravěji?
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    RYNA: dělá to i Sodexo, musí vařit dle dětského výživového koše. Úroveň závislá na konkrétní jejich kuchyni, cena záleží na dalších podmínkách.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam