Mě se stalo něco podobnýho - bylo to ještě před koncem školního roku kolem půl osmý ráno v Holešovicích u metra, kde jsou dva přechody pár metrů od sebe a kde policajti převáděj děti, co jdou do školy. Žádný dítě ani nikdo jiný po přechodu nešel, tak jsem přes jeho sníženej profil najel na chodník, postavil to k plotu a sundavam si helmu a začala diskuze na téma že to je padesátka, že jsou řidiči nasraný, když parkujeme a zabíráme jim místo a vždyť to přece u toho plotu nikomu nevadí. On mi řekl, že jemu to taky nevadí, ale nemůže se koukat na to, že tři metry od něj je evidentní přestupek - pak se ke mě naklonil a řikal - prosim vás, v dohledný vzdálenosti ode mě jsou teď čtyři moji kolegové a já to tak fakt nemůžu nechat, hoďte si to tady za roh do zóny, tam jsem viděl volný místa:-) byl fér..
Jinak k tý vyhlášce (mopedů a motorek do 50 ccm), je tam zmíněno opravdu pouze to, že ji můžeš tlačit - nikoliv parkovat - pak platí kapitola o parkování, která samozřejmě parkování na chodníku motorovému vozidlu vylučuje, vyjma případů, kdy je to povoleno značkou. Je ale v souvislosti s tímto odstavcem jeden rozšířenej omyl (byť principielně banální), že po chodníku s tím můžeš jít pouze s vypnutým motorem - to zákon neřeší, za chodce jsi považovanej, pokud ji tlačíš, takže nemusíš vypínat ani motor a lze zcela legálně před semaforem slézt, natlačit to na chodník a klidně na zelenou přejít na přechodu.
Obecně ti za parkování na chodníku nikdo pokutu nedá. Když jdu ke "stroji", a vidím policajta, jak jde ke mně, tak mu říkám, že vim a už odjíždím. No a když parkuju, tak mu to prostě už nepostavim pod nos, ale za roh.