• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    ADAM
    ADAM --- ---
    rozhoduju se, co koupit. chtěl bych tak do 20ti tis - jedno zda použitý či nový. jak se dívaáte na značky jako kingway, yuki atd...? 

nové hondy, yamahy jsou strašně drahé... :-(
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    EKIM: abych rekl pravdu tak kdyz sem delal papiry na auto tak testy my prvne utekly o jeden bod a v dnesni dobe si nemuzu dovolit prijit o ridicak :) jinak video slusny celkem :D
    EKIM
    EKIM --- ---
    POHODAVOLE: nebo pak pořádně porunit, http://www.youtube.com/watch?v=Fd8-DBGkDvI ,pak taková ''padesátka''může jet i 160km/h ale to už je dost drahá záležitost.
    Nového řidičáku bych se nebál ,jde o to se jen našprtat a dávat trochu pozor a máš to v kapse,pokud nevíš kde začít ,zkus třeba zde http://www.autoskola-praha.cz/ sám jsem v ní dělal testy a udělal jsem to a nikdo mě tam neiritoval a vše šlo jako po másle :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DAN_F: jj na to sem myslel hned jako prvni ze do 125 to nema smysl kdyby k tomu doslo :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    POHODAVOLE: No jako v základu to otevření vypne ten omezovač. Potom údajně ještě některý skútry maj nějakej jakoby převod navíc, kterej se dá odemknout a pak to asi může jet víc, tvůj problém je ale v tom, že by to i tak jelo rychlejc jen po rovině a z kopce a v jednom člověku. Jak přijde mírnější kopec, budeš rád, když to pojede 40. Potom se to asi dá ještě nějak potunit, ale očekával bych obrovský navíšení spotřeby a snižení životnosti částí motoru. A pořád to neřeší ten problém, že to budou v podstatě nezákoný úpravy a v techničáku budeš mít pořád 45, takže s tim nesmíš na dálnici :) Ad řidičák – když už by ses rozhodnul to dělat, tak v tvym případě si nedělej A1 (do 125 ccm), protože bys pak moh brzy zjistit, že stejně potřebuješ něco silnějšího :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DAN_F: ad 125, vubec se mi uz nikdy nece delat ridicak :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DAN_F: kurna tak to sem cekal ze to otevreni bue spocivat ve vetsim navyseni rychlosti :D
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ADAM: Jo, B v sobě obsahuje i Am, tedy mopedy do obsahu 50ccm a ještě k tomu s omezením do 45 km/h (ale na to sere pes, omezovač se dá omezit, pak to může jezdit až 70 km/h).

POHODAVOLE: Skútr s 50 ccm sice uveze dva, ale ani v jednom nejede rychle. Z osobních zkušeností to všechno jezdí k těm 70 km/h. Do kopce pak třeba 40, ve dvou klidně i míň :) Druhá věc je, že na dálnici snad nesmíš s ničim, co má v techničáku nižší rychlost než 80 km/h, takže se stejně nějaký minimálně 125 nevyhneš.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ADAM: to v řidičáku nemáš označené nic jiného? Já mám B z doby kamenné a ještě k tomu jako bonus A1 s omezením kód 150. Což v podstatě znamená AM, jen není ta podmínka o maximální rychlosti 45 km/h :-D Když jsem to celé studovala, tak mi přišlo, že ten, kdo vymýšlel skupiny na ŘP, se musel hodně nudit :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ADAM
    ADAM --- ---
    můžete někdo rozvinout jak to je s oprávněním řidit skutr? když mám "jen" obyč B - připadá v úvahu jen skutr do 50ccm, je to tak? 
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DAN_F: pardon :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    A bez omezení je na všechno.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SKUTEKKUTEKK: to ale neni na A ne kdyz to ma 400 ccm?
    SKUTEKKUTEKK
    SKUTEKKUTEKK --- ---
    POHODAVOLE: Do 50ccm to neuveze ani jednoho :) Mam 250ccm a v jednom to jede po dalnici 120 maximalne a do kopce 100. Jedina vyhoda je moznost proklickovat permanentne stojici dalnici. Doporucuju udelat Acko a poridit treba tohle http://www.motorkari.cz/motobazar/motorky/suzuki/suzuki-an-400-burgman/suzuki-an-400-burgman-195834.html
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: nemusi se ani jednat o skutra, ideal by by bylo neco s razenim, ale nejdulezitejsim faktorem je vykon :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Prosim o radu. Po prestehovani a naslednem cestovani pres D1 zacinam vazne uvazovat nad koupi skutra. Mel by byt do 50 ccm a co nejsilnejsi, dale jsem se chtel zeptat jak je to s tzv otevrenim (zvysenim vykonu)? Jak je to slozity a na kolik to cca vyjde? Da se to udelat samo domo? Je vubec skutr kterej by byl do 50 ccm a uvezl v klidu dva lidi a jel "rychle"? Nekde jsem onehda hledal na netu a docetl jsem se, ze pokavad ma clovek becko tak nemusi mit acko napsany a i presto je platny?
    Diky!
    BIRKOF
    BIRKOF --- ---
    Mě se stalo něco podobnýho - bylo to ještě před koncem školního roku kolem půl osmý ráno v Holešovicích u metra, kde jsou dva přechody pár metrů od sebe a kde policajti převáděj děti, co jdou do školy. Žádný dítě ani nikdo jiný po přechodu nešel, tak jsem přes jeho sníženej profil najel na chodník, postavil to k plotu a sundavam si helmu a začala diskuze na téma že to je padesátka, že jsou řidiči nasraný, když parkujeme a zabíráme jim místo a vždyť to přece u toho plotu nikomu nevadí. On mi řekl, že jemu to taky nevadí, ale nemůže se koukat na to, že tři metry od něj je evidentní přestupek - pak se ke mě naklonil a řikal - prosim vás, v dohledný vzdálenosti ode mě jsou teď čtyři moji kolegové a já to tak fakt nemůžu nechat, hoďte si to tady za roh do zóny, tam jsem viděl volný místa:-) byl fér..

Jinak k tý vyhlášce (mopedů a motorek do 50 ccm), je tam zmíněno opravdu pouze to, že ji můžeš tlačit - nikoliv parkovat - pak platí kapitola o parkování, která samozřejmě parkování na chodníku motorovému vozidlu vylučuje, vyjma případů, kdy je to povoleno značkou. Je ale v souvislosti s tímto odstavcem jeden rozšířenej omyl (byť principielně banální), že po chodníku s tím můžeš jít pouze s vypnutým motorem - to zákon neřeší, za chodce jsi považovanej, pokud ji tlačíš, takže nemusíš vypínat ani motor a lze zcela legálně před semaforem slézt, natlačit to na chodník a klidně na zelenou přejít na přechodu.

Obecně ti za parkování na chodníku nikdo pokutu nedá. Když jdu ke "stroji", a vidím policajta, jak jde ke mně, tak mu říkám, že vim a už odjíždím. No a když parkuju, tak mu to prostě už nepostavim pod nos, ale za roh.
    SKUTEKKUTEKK
    SKUTEKKUTEKK --- ---
    EKIM: Motorka může parkovat v modrých zónách zadara. Jinak mi říkali že pokuty nedávaj a odtah jednostopého vozidla neumí :) Takže jediný slabý místo je při parkování nebo odjezdu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam