• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    FAUST
    FAUST --- ---
    "přecijen ten skutr je skvělá věc, kterou už člověk má navždy / mám jedinou obavu - aby vydržel min. 10 let jezdit..." - možná jsem škarohlíd, ale tohle mi přijde trošku příliš nadšeně naivní, deseti let se dneska nedojezdí ani půlka asijskejch aut :)) podle mě - subjektivně - budeš rád, jestli to dáš dokupy jakmile to někde poprvé naboříš. jinak ohledně tý rentability, já bych si čistě osobně teda mnohem radši za zmíněnejch patnáct dvacet tisíc koupil třicet let starý piaggio sbitý ze železa, který s pár součástkama z vietnamu určitě ještě pár let spolehlivě pojezdí, než nějakej plasťák bez rodokmenu, kterej mě někde možná za dva roky zabije :-)
    ADAM
    ADAM --- ---
    POHODAVOLE: zkoušel jsem "test naslinění" a těsní dobře.

no, kua, doufám, že se to nebude opakovat..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ADAM: co ventilek?
    ADAM
    ADAM --- ---
    a ještě jedna věc - stalo se mi jednou u zadního a dnes i u předního kola, že najednou je prázdné. dal jsem to do pneuservisu a kolo je naprosto v pohodě, žádnej defekt. netušíte, čím to může být? (leda, že by mi to někdo vypustil, což je ale hodně nepravděpodobné...)
    ADAM
    ADAM --- ---
    no, já přidám svoje postřehy k čínskýmu skutru.

začnu tou babetou.
    ona totiž vůbec není špatná - je hrozně pohodlná, strašně lehká a taková příjemně terénní (měkký pérování, veliký kola).
    kdyby měla jednodužší startování a uvezla dva lidi, tak je super :_)
    jo, a ještě ukazatel benzínu - takhle dojde z nenadání...

a ke skútru kingway euroboy. v bodech pro nějakou přehlednost: 
    - předně: kdybych to mohl vrátit, asi fakt koupím raději za 40 nějakýho značkovýho. těch 25 navíc pro mě není moc peněz a přecijen ten skutr je skvělá věc, kterou už člověk má navždy.
    - ten číňan je opravdu šíleně fórově udělanej. naštěstí se to týká hlavně krycích plastů, když jsem koukal na kostru, tak ta vypadá bytelně dostatečně.
    - ta cena za něj byla naprosto neuvěřitelně nízká (13 bez daně), kvalita tomu odpovídá
    - na první pohled vypadá jak našlapaná motorka za 20x tolik :-)
    - mám za sebou první servis po 300km. už můžu malinko víc dávat plyn - když na to člověk šlápne, tak jde cítit, že má v sobě hodně slušnou sílu. imho pojede po odblokaci i 80
    - největší vada: řídítka vybrují asi jako když je křivé kolo. to je jediná věc, co mě opravdu štve.
    - při jízdě se ozývají různé vybrace a rezonance těch levných a špatně chycených plastů...
    - jinak pokud mu to vydrží a bude ještě dlouho jezdit tak jako teď, tak to bude naprosto OK a spokojenost

- manželka si stěžuje že je moc těžký (opravdu je celkem obrovskej)

- a tahle značka je celkem dobrá v tom, že mám ve svém okolí strašně moc servisních míst (hlavně v polsku) a jsou k dispozici velmi snadno náhradní díly - snad jim to vydrží.

shrnuto: provedení je opravdu "čínské", byť motor a šasi vypadá uspokojivě. mám jedinou obavu - aby vydržel min. 10 let jezdit. pokud ano, tak v podstatě bude spokojenost. je velkej, hezkej, rychlej...

KORDA
    KORDA --- ---
    MACCINO: Ja jsem zacal na 5000, pres 10000 a ted zjistuju, ze ani 20 mi moc nestaci...
    ADAM
    ADAM --- ---
    MACCINO: babetu :-)
    MACCINO
    MACCINO --- ---
    ahoj,
    mam hroznej lama dotaz: chtel bych koupit pritelkyni skutr k narozeninam... jak tomu tak byva, tak penez neni moc, ani se vubec v tehlech vecech nevyznam... kolik uz je treba moc najeto? sezenu nakej skutr tak za 3k?
    dik za malo vysmesne odpovedi...;)
    FAUST
    FAUST --- ---
    jé jak moje, akorát VBBčko :-)
    tak komu včera kroupy rozmlátily skútr?:))
    KORDA
    KORDA --- ---
    EKIM
    EKIM --- ---
    adam: ja cekal 2tejdy na prehlasku a cistopis od koupe, to me tenkrat rychlost ouradu poradne nasrala,sem to netusil a dovca byla v prdely.
    Tak pak napis jak to svisti...
    ADAM
    ADAM --- ---
    zatim mam smulu - tyden se vyřizuje registrace (musí se udělat novej čistopis), takže na tom nemůžu jezdit - ale už z popojíždění po zahradě jsem někde udělal defekt a musel sundávat zadní kolo a dávat opravit...

no, zítra by už měla být spz, tak se konečně budu moct projet..
    EKIM
    EKIM --- ---
    adam: pak napis treba po 3-5tis. ujetech jestli porad drzi pohromade :-)
    KORDA
    KORDA --- ---
    ADAM: Keep us updated...
    ADAM
    ADAM --- ---
    tak skutr euroboy už je doma. v čr stojí 20-21, já ho pořídil za 16.5.
    http://www.kingway-shop.cz/Skutry/662-EUROBOY-50cc-2T

stroj to je hezký, velký, nicméně provedení opravdu typicky "čínské" - velmi levné plasty, které nic moc nelícují a při uričtých otáčkách vybrují.

no, potom dotáhnu šrouby a uvidíme... hlavně aby pár let vydržel...

co se motoru týče, tak zvuk je příšernej (je to dvoutakt), snad se trochu zajede.

zajíždění bude trvat asi dost dlouhou dobu, mělo by být do 1500km, prvních 300km doporučují jezdit max 30, takže zatím k jízdě nemůžu nic dalšího říct.

ovládání je celkem příjemné, startuje dobře, světla jsou perfektní a zároveň i hezká...

RUSI
    RUSI --- ---
    Ahojte, pokud by jste nekdo chtel muj skutrik, tak kouknete sem: http://www.motoinzerce.cz/motorky/piaggio/433501-nrg-50-power.html

Jsem s nim maximalne spokojeny, ale jak se rika: S jidlem roste chut. No a kdyz Piaggio uvedli na trh novou Beverly, tak jsem mel jasno.
    EKIM
    EKIM --- ---
    DAN_F: těžko říct,ne čeho se chytit... :-) respektivě ono by bylo ale to by asi nepomohlo odhalit co je to za výrobce či model.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    EKIM: Myslim jako Scarabeo :)
    EKIM
    EKIM --- ---
    takže v pravo máme yamahu v retro štýlu....a v levo nejspíš model jenž inspiroval k tomu novému :-)
    SKUTEKKUTEKK
    SKUTEKKUTEKK --- ---
    KORDA: Super skutr, spolujezdec se ma za co drzet :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam