• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    SKUTEKKUTEKK: jak to jede do kopce?
    SKUTEKKUTEKK
    SKUTEKKUTEKK --- ---
    Mě se to líbí moc. Dneska jsem tomu dal šanci a zkoušel jsem jet delší dobu 50 - 60km/hod - jakožejedunabaterku. Jde to, ale odvaz to teda není. Na druhou stranu denní dojíždění 10km tam a 10km zpatky - ideal.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    JARAX: ja to chapu, neni to levny a moc to neujede :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    to je možný.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ADAM: ono je to strašně tichý, tak proto sis možná nevšim ;)
    ADAM
    ADAM --- ---
    kua ja to v asii (indie, thajsko) neviděl. aspon jsem si nevšim.
    JARAX
    JARAX --- ---
    ak jsem se rozhodl udělat něco pro sebe i pro Prahu - pokud někdo byl někdy v Asii, tak ví, že elektrické skútry se tam už dávno používají jako běžný dopravní prostředek. Je to levné na provoz, mrštné v zácpách a hlavně to nehlučí a nesmrdí. Vůbec nechápu, proč se to tady nepoužívá masově.

Otevřel jsem obchod na Radlické ulici 78, Praha 5 kde je tyto mašinky možné prohlédnout, provětrat a koupit.

Dnešní technologie je daleko, takže skůtr ujede za cenu jednoho litru benzínu 600 km, nabije se za 3 hodiny a dojezd se podle použitého akumulátoru pohybuje od 40 do 120 km na jedno nabití.

Koho to zajímá ať se staví, nebo podívá na stránky http://www.akumoto-praha.cz
    POPEY
    POPEY --- ---
    shanim nakej skutr na chatu
    a koukal sem na kentoya a moc se mi libi
    ale nemam zadnu zkusenosti se skutrama
    nevite jak sou na tom spolehlivosti, servisem, nahradnima dilama atd
    proste dik za kazdou radu

jo a taky mi je jasny ze pak musim do helmy
    tak jakou koupit na zacatek. obecne nemam rad na hlave veci ale na toho skutra to chci dat protoze se nekde vymaznu jak to neumim, tak to nechci riskovat
    EKIM
    EKIM --- ---
    adam: jestli mas bezdusaky tak zkus jestlti tesni guma na rafku,ja to delal pomoci rozprasovace ale postaci proste lejt vodu podel rafku,sem to dela na 10let starym skutru, kerej ma najeto 70tir.km u kteryho to uchazelo timto zpusobem a vyresil jsem to antifuckem pac uz meto nebavilo vozit do pneuservisu,pokud ti bude bublat tak chybu hledej v servisu kde ho obuly a nebo je tvuj skutr cina :-) doporucuju mrknout na skutrforum.cz je tam diskuze primo protebe.
    FAUST
    FAUST --- ---
    "přecijen ten skutr je skvělá věc, kterou už člověk má navždy / mám jedinou obavu - aby vydržel min. 10 let jezdit..." - možná jsem škarohlíd, ale tohle mi přijde trošku příliš nadšeně naivní, deseti let se dneska nedojezdí ani půlka asijskejch aut :)) podle mě - subjektivně - budeš rád, jestli to dáš dokupy jakmile to někde poprvé naboříš. jinak ohledně tý rentability, já bych si čistě osobně teda mnohem radši za zmíněnejch patnáct dvacet tisíc koupil třicet let starý piaggio sbitý ze železa, který s pár součástkama z vietnamu určitě ještě pár let spolehlivě pojezdí, než nějakej plasťák bez rodokmenu, kterej mě někde možná za dva roky zabije :-)
    ADAM
    ADAM --- ---
    POHODAVOLE: zkoušel jsem "test naslinění" a těsní dobře.

no, kua, doufám, že se to nebude opakovat..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ADAM: co ventilek?
    ADAM
    ADAM --- ---
    a ještě jedna věc - stalo se mi jednou u zadního a dnes i u předního kola, že najednou je prázdné. dal jsem to do pneuservisu a kolo je naprosto v pohodě, žádnej defekt. netušíte, čím to může být? (leda, že by mi to někdo vypustil, což je ale hodně nepravděpodobné...)
    ADAM
    ADAM --- ---
    no, já přidám svoje postřehy k čínskýmu skutru.

začnu tou babetou.
    ona totiž vůbec není špatná - je hrozně pohodlná, strašně lehká a taková příjemně terénní (měkký pérování, veliký kola).
    kdyby měla jednodužší startování a uvezla dva lidi, tak je super :_)
    jo, a ještě ukazatel benzínu - takhle dojde z nenadání...

a ke skútru kingway euroboy. v bodech pro nějakou přehlednost: 
    - předně: kdybych to mohl vrátit, asi fakt koupím raději za 40 nějakýho značkovýho. těch 25 navíc pro mě není moc peněz a přecijen ten skutr je skvělá věc, kterou už člověk má navždy.
    - ten číňan je opravdu šíleně fórově udělanej. naštěstí se to týká hlavně krycích plastů, když jsem koukal na kostru, tak ta vypadá bytelně dostatečně.
    - ta cena za něj byla naprosto neuvěřitelně nízká (13 bez daně), kvalita tomu odpovídá
    - na první pohled vypadá jak našlapaná motorka za 20x tolik :-)
    - mám za sebou první servis po 300km. už můžu malinko víc dávat plyn - když na to člověk šlápne, tak jde cítit, že má v sobě hodně slušnou sílu. imho pojede po odblokaci i 80
    - největší vada: řídítka vybrují asi jako když je křivé kolo. to je jediná věc, co mě opravdu štve.
    - při jízdě se ozývají různé vybrace a rezonance těch levných a špatně chycených plastů...
    - jinak pokud mu to vydrží a bude ještě dlouho jezdit tak jako teď, tak to bude naprosto OK a spokojenost

- manželka si stěžuje že je moc těžký (opravdu je celkem obrovskej)

- a tahle značka je celkem dobrá v tom, že mám ve svém okolí strašně moc servisních míst (hlavně v polsku) a jsou k dispozici velmi snadno náhradní díly - snad jim to vydrží.

shrnuto: provedení je opravdu "čínské", byť motor a šasi vypadá uspokojivě. mám jedinou obavu - aby vydržel min. 10 let jezdit. pokud ano, tak v podstatě bude spokojenost. je velkej, hezkej, rychlej...

KORDA
    KORDA --- ---
    MACCINO: Ja jsem zacal na 5000, pres 10000 a ted zjistuju, ze ani 20 mi moc nestaci...
    ADAM
    ADAM --- ---
    MACCINO: babetu :-)
    MACCINO
    MACCINO --- ---
    ahoj,
    mam hroznej lama dotaz: chtel bych koupit pritelkyni skutr k narozeninam... jak tomu tak byva, tak penez neni moc, ani se vubec v tehlech vecech nevyznam... kolik uz je treba moc najeto? sezenu nakej skutr tak za 3k?
    dik za malo vysmesne odpovedi...;)
    FAUST
    FAUST --- ---
    jé jak moje, akorát VBBčko :-)
    tak komu včera kroupy rozmlátily skútr?:))
    KORDA
    KORDA --- ---
    EKIM
    EKIM --- ---
    adam: ja cekal 2tejdy na prehlasku a cistopis od koupe, to me tenkrat rychlost ouradu poradne nasrala,sem to netusil a dovca byla v prdely.
    Tak pak napis jak to svisti...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam