• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    A tady jedna (má) inspirativní. 7 SKÚTRŠŇůRA ..... Pojeďte tu osmou!!!
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    Tohle je ten můj :D
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    KOCICINKA: ještě aby to nevydržel, když je to Derbi Atlantis :-))
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    Hurááá hurááá hurrááá..... už zase jezdim.....dneska se mi probral miláček z tříměsíčního komatu...
    EKIM
    EKIM --- ---
    tady něco pro inspiraci http://ekim.rajce.idnes.cz/skuta/
    EKIM
    EKIM --- ---
    KOCICINKA: te dobrý, konečně nějaká fotka :-)
    EKIM
    EKIM --- ---
    JARAFARI: to mě taky napadlo že bez výcviku,trefim fšechno jen né grázla.

Taky mě napadá že tohle s tim servisem, a hlavně s dodací lhůtou dílů na skůtra je celkem zajímací věc, né že by se lepší dodací lhůta dala spojit přímo se značkou, nebo dokonce s cenou skůtra, ale ve skratce ,neni nic horšího než čekat měsíc na náhradní díly. Obzláště když skůtra částečně rozeberete na ulici před barákem a pak čekáte tak dlouho dokud náhodou nezačnou opravovat chodníky a v ulici se nesmělo parkovat a já skůtra bez zadního kola čekal na gufera do převodofky.
    V tipný je natom to že tohle neni problém jen tohodle krámu, obchody se snaží na obědnaném díle samozdřejmě vydělat a čím míň dílů tím menší prachy pro kšeft. No a ve finále ani ve skladech se věci dvakrát rychle nehejbou. Především v itálii kde to maj samou pauzu a svátek.
    Všem kdo ještě nikdy nečekaly na náhrádní díly doporučuji si najít internetovej obchod kde na váš skůtr tyto díly mají nejlépe pak přímo od výrobce nebo druhovýrobu která je většinou výrazně levnější. A v momeňtě kdy se něco rozbije a je potřeba koupit náhradní díl,tak obědnat s vlastní iniciativou. V servisu vás si sice moc rádi nebudou,ale to nám co chcem jezdit může bejt ukradený ne.
    Osobně preferuji , obědnat,do tří dnů na stole a pak vlastnoručně opravit.
    FAUST
    FAUST --- ---
    ja teda obecne moc nechapu nakupni cesty vetsiny techhle podniku, i pres scootland mi k oprave objednavali z nemecka (!) gufero a trvalo to 3 tejdny. prislo, nacez zjistili, ze jeste potrebujou tesneni, dalsi tri tydny. kdybych si sam objednal nejakej ausus z vietnamu, prijde mi do schranky za 4 dny.
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    EKIM:no on,to o tom motoprestige říká každej kdo se s nima setkal,že jsou to lemra líný...trvá jim to tři měsice a ještě potřebujou dva pokusy,aby dodali to co zákazník žáda.. Bohužel, když to potřebuješ a nikde jinde to nejde,je to v ř**i a člověk sklopí uši. Jinak, už mi prej díly dodali(volali z servisu),tak si možná zejtra půjdu pro mazlika.
    S tim prakem to je dobrej nápad,jen při mým štěstí bych se stejně netrefil do zloděje,ale do scoota... :D
    EKIM
    EKIM --- ---
    FAUST: hnusná plachta, popraskaný plasty, 80tis. na tacháči, a jako pojistku vedle něj postav nafukovací hayabusu :-)

Jako zabezpečení používám tlustý kalený řetěz a zámek od tokozu, a musím říct že řetěz je opravdu z kvalitního kovu,za tři roky co ho používám i v zimě nese minimální opotřebení a korozi na něm skoro nenajdete. Zámek to samé, za tři roky jsem ho mazal jen jednou, je fakt že v zimě jde ztuha ale svou práci zvládá na jedničku http://www.tokoz.cz/upload/www.tokoz.cz/produtky/_dir/706/imga0516.jpg
    na výstavě v praze mi bylo řečeno že tyhle zámky procházejí brutálníma testama a vydrží oprvdu hodně,týpek mlel něco o zmražení a následném mlácení kladivem, nejen že vydrží ale po té i funguje.
    Ovšem zámek za pěťo a řetěz za pěťo, idelně na zadní pač tam je větší váha, nebo rovnou ke sloupu a to bezpečně odežene všechny amatéry.
    Ale protože,mi ty zámky byly vypáčeny se zamklím zadním kolem, čehož si asi ty paka vůbec nevšimly nebo je to nezajímalo. Koupil jsem na aukru, sirénu s pohybovým čidlem a dálkáčem za pětikylo. Nezabrání to sice zlodějům motorku tahat dál do křoví nebo třeba do dodávky ale začne to dělat bordel. Teť si jen pořídím sportovní prak pač na legální pistoli asi jen tak nedosáhnu a nakoupím ocelové kuličky a až jednoho dne zahouká ,tak si to tentokrát užiju já :-)
    EKIM
    EKIM --- ---
    EKIM
    EKIM --- ---
    JARAFARI: Motoprestige říkáš, no já tam v létě obědnával těsnění-olejová vana na piaggio hex. a po třech týdnech mi zavolaly že jim obědnávka vypadla a že bude trvat další 3 týdny než to přijde. Nakonec jsem zkusil štěstí v hondě,pač motor je od hondy a absolutně v pohodě za 3dny vyřízeno.
    VICA
    VICA --- ---
    půjčil jsem skůtra na sveza přítelce, které se povedlo jej položit. Tedy sháním boční plast na Hondu @150 - nějaký tip ?
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    U nás taky parádně.. bohužel já jsem si prdelku nesvezl už přes tři měsíce.
    Mám ho v servisu. Derbi Atlantis.. v prdeli je něco s eletrikou a páč jedinej dodavatel dílů u nas je motoprestige přes který to ten můj servis objednává.tak jsem prostě v pr. a jen čekám... a buhví jak je to v tom servisu,jestli si s tim vůbec věděj rady... třikrát něco objednávali (CDI, Magneto alternatoru a já nevim co ještě),dle mě už to muselo přijít a furt nic.. já furt jenom čekám.. :-((
    ADAM
    ADAM --- ---
    u nas dnes hlasim 18 stupnu, ani mracek :-)
    FAUST
    FAUST --- ---
    podle mě je nejlepší prevence hnusná plachta až na zem :-)
    SKUTEKKUTEKK
    SKUTEKKUTEKK --- ---
    JARAFARI: Pojištění nemá cenu ani velkýho, leda opravdu zánovní kousek...Nechával jsem si dělat kalkulaci a vycházelo to na téměř půlku bazarový ceny / rok...
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    Tvůj případ znám...jsem taky na SF... .. ale na druhou stranu jsi zase klikař...štěstí v tom tvým neštěstí..
    pojištění se hodí ,ale dle mě na velkeho scoota... na 50ccm to asi cenu nemá... já na scoota vidim z okna...na tom dvoře jak jsem psal...kam se nikdo z ulice nedostane a slyšim každé špitnutí,tak taky spolehám ,že si to uhlídám... strachy jsou no... a proti škodičům stejně žádná ohrana neni... max pistole a naslednej krim :-( ... :D
    PLECH
    PLECH --- ---
    Problém je v tom, že proti profesionálům jsou alarmy apod. předevšim vyhozený peníze. Když budou chtít, tak si to stejně vezmou. Chce to garáž, a nejlíp pojištění.
    EKIM
    EKIM --- ---
    Zkusim sem přidat pár typů na zabezpečení četně mích, a kdo na zimu parkuje tak něco o údržbě, neni přece nutný jezdit s každou blbinou,destičkama,kapalinama,váměnou oleje,přezouváním pneu a dalším věcem,do servisu.
    Na poprvé to trvá dluho a člověk to vidí jako problém ale po každé další výměně se to stane o něco rutinnější...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam