• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    CARNAQE
    CARNAQE --- ---
    Potrebuju se zeptat:

Jsou prevodovy oleje do skutru/mopedu nejak diferencovany?
    Jako jestli je jich nejak moc druhu a lysej se od sebe nejak zasadne?

Chcije mi olej z prevodovky. Z ty na zadnim kole. A jako ze dost. Potreboval bych tam dolejvyat, nez si objednam a prijde mi novy tesneni.

Diky.
    EKIM
    EKIM --- ---
    JARAFARI: aha, no mě žral hexík 3,5-5l/100km, když jsem to někumu řekl, tak že jsem prej jsem blázen to živit, že to už si můžu rovnou koupit auto, jenže jsem měl do cca 80km/h stejnej odpich jako 2litrová fabie rs, a votom to je.
    A jestli je komprese ok, po cca 34tis.km tak to je pěkný, ale ne při dnešních cenách benzínu. pcxko si vezmě 2,5/100 takže jsem pořád pod korunu za kylák ikdyby stál 40l, a až to bude starší, a přežije to vůbec? zrovna dneska ráno jsem to položil a slajdem jsem vzal nějakou ženskou, kupodivu se zvedla a že je v pohodě, já nic, ale skůtr to vodnesl na plastech nepěkně :-(
    Takže až to bude starší, tak to budu řešit jako kolega z bejvalý práce, s mesíkem sem seknul. Ten má hondu psi 125 a ten do toho leje snad půl benál 37kč půl ethanol 26kč, spotřeba je snad o 10-15% vyšší, zaznamenal zlepšení výkonu, horší starty za studena, ale on to má pře znoc v garáži takže ráno v pohodě nastartuje, motor se prý víc zahřívá, a zaznamenal i višší spotřebu oleje, ale stejně to tam leje. Osobně bych bral spíš nějakou sadu s kerou bych do toho mohl lejt, jak benzín tak ethanol, ne že bych nějak rád podporoval biopaliva ale do tý doby než se na trhu oběví elektroskůtry co pojedou aspoň 80km/h s dojezdem kolem 200km neni moc na výběr...
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    EKIM: Od té doby co tam kyblos dával tenhle válec ( To je ten od koho sem to koupil a ty bys ho s fóra mohl znát) tak to žere stejně.. on teda řiká 3.8l No já to nemám jak přesně změřit, ale řikám tomu cca 4... myslim si, že si to ty 4 veme.. No měnil ten válec z 50ccm na 70ccm v 16ti tisících a teď je to na 50ti... jinak nevim, když to bylo loni v servisu, tak prej komprese OK..tak To, že to je žrout, prostě beru tak, že je to daň za to, že to jede.. teda lítá :-)
    EKIM
    EKIM --- ---
    DAN_F: já to beru tak že 20-25tis. na 2T padině je na výbrus a novej píst, následujou, ložiska na klice, a ojniční ložisko, nová těsnění... a jede se dál, nejhorší jsou na tom ty ložiska, to mi ruplo v bedně, tak jsem je tam narasail jako spravnej hulk... výsledek ,proraženej karter, slzi v očích, no ohromná zkušenos...
    EKIM
    EKIM --- ---
    DAN_F: já rozumím že je něco žravý, ale 4l je moc....

JARAFARI: schválně, kolik máš najeto, na ten vál co tam máš?
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    EKIM: Tak ty 2T jsou dost žravý. Nicméně, jestli je nějaký způsob, jak u toho snížit spotřebu a bude to pořád nějak rozumně jezdit, tak poslouchám :)
    PLECH
    PLECH --- ---
    EKIM: Nová mě stála asi 7000. Teď jí chybí bombička, ta je třeba dokoupit, měla by stát asi 500. Je zcela funkční, bez vady. V tomto stavu bych ji prodal za 3000. Přítelkyně bunda taky 3000, ale bombička tam je.
    EKIM
    EKIM --- ---
    JARAFARI: ty 4l/100km to neni dobrý, neleješ ty to tam jak hawanu na kubě, jednou pro zesnulý jednou já. Typuju že už máš kompresy v pytli a říká si to o go. Neni možný aby ti to žralo jak 250ka.... já vim že je to celkem mastná záležitost ale věř nebo ne, když znáš kam zajít dlnímu á se v pohodě ušetřit 50% z ceny o proti normálnímu schopu...
    PLECH
    PLECH --- ---
    JARAFARI: Jasně, já vím, člověk by nemohl vylézt z domu, a i tam může v koupelně uklouznout a rozseknout si hlavu o umyvadlo. Nicméně ta pravděpodobnost na motorce je pořád větší. Když jsem jezdil opravu každý den a potkával v Praze denně nepříjemné dopravní situace, čím dál víc jsem si uvědomoval, že je to jen otázka času, než se mi stane něco vážnějšího...
    EKIM
    EKIM --- ---
    KORDA: ty vole, na mobilu to tak bolestivě nevypadalo, ale na tehle big resolution fotkach ,,jauvajst,,. Jako v pantoflích, ach jo... mám chuť říct dobře mu tak, ikdyž mi ho je líto... a to říkám jako zastánce řízení v podnapilosti :-)
    EKIM
    EKIM --- ---
    JARAFARI:treba nejakej terorista v metru vypusti sarin se slovy a tet tu pekne do 30ti sekund zdechnem, a ty hned ,,a debil ze jsem si sebou nevzal dneska plynovou masku, nebo proc jsem nastoupil do tyhle soupravy, dik do hajzlu jsem mohl jet na skutru (dusi se a pada k zemi,kde v krecich umira) a proto je dobre si sehnat gumu s mekcsi hustotou, a prez koleje na krizovatce vzdy opatrne prejizdet, pac ty mrchy co se o to staraj to mazo vazelinou a kdyz zaprsa tak to kloze jako prase... A kdo na kolejim mambu nehodil tak ten je panic, toz vitej mezi dospelakama :-)
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    PLECH: Loni jsem taky hodil držku na kolejích... Ale abych přestal jezdit, to mě nenapadlo..Jezdil jsem dycky opatrně, ale teď jezdim ještě o mnoho opatrněji...Je teda pravda, že když se ráno probudim a je mokro, tak radši nechám skútra doma a jedu do práce na kole, ale nééé vždy se tomu dešti dá vyhnout, že?!? Ale jezdit prostě nepřestanu... ( A je teda pravda, že teď na tom kole jezdim skoro furt, ale to je jinej případ, s ohledem na ceny benzínu a na to že mi moje 70ccm žere 4 litry, tak je to mnohem ekonomičtější :-) .)co tim chci ale říct je, že vždycky se může něco stát ! Je totiž jedno jestli je to na skútru, na kole, v autě, pěšky a dokonce i v metru. Kdyby se člověk měl bát, že se mu něco stane... nesměl by vůbec výlezt z baráku. A na to seru :-)))) Minulej tejden mi nějakej ko*ot v mercedesu nedal přednost, když jsem jel z práce na kole.. uplně mě přehlíd... kdybych nebyl, tak pohotovej a nezačal se vyhybat směrem do protisměru, narval bych mu todo dveří nebo do blatníku a už bych letěl. No já se vyhnul a on mi jenom ťuknul do zadního kola. Nespadl jsem, setrvačností jsem ještě kus jel a zastavil... Omlouval se strašně moc, ale tak to člověku moc nepomůže, že jo. No, jezdit na kole nepřestávám, ale určitě si půjdu co nejdřív koupit helmu... Mám poslední dobou celkem pech a už jsem letos hlavu jednou rozbitou měl.... Samozřejmě dělej jak myslíš. Zařiď svůj život podle sebe, ale počítej s tim, že v metru se ti taky může stát nepříjemná zkušenost. Pak si budeš řikat, doprdele, proč já zrovna dneska nejel do práce na skútru :D ;-)
    EKIM
    EKIM --- ---
    PLECH: a kolik by jsi si predstavoval? Za tu bundu...
    PLECH
    PLECH --- ---
    SKUTEKKUTEKK:
    MOTORCYCLE ADVENTURE .. Worldwide Motorcycling and Rentals
    http://www.motorcycleadventure.cz/obchod.html

V ČR ji má prý jen pár lidí... Ten prodejce je fajn chlapík. Kdyby někdo měl zájem, za bazarovou cenu prodám svou pánskou i přítelkyně dámskou.
    SKUTEKKUTEKK
    SKUTEKKUTEKK --- ---
    PLECH: Můžu poprosit o link na bundu ?
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    PLECH: Koleje jsou problém no. Stejně tak ty větší dlažky. Stačí fakt jen hrozně málo, trochu sprchne, nebo se to večer orosí a klouže to jak sviňa.
    EKIM
    EKIM --- ---
    zabky jsou pro profiky, osobne preferuju za tepla tenisky, a na vetsi stryty mam botky urceny pro hasice, zn. Probos. Puvodne jsem touzil po tech co ma armada s goracem, ale tyhle byly cca o dvojku levnejsi, slo mi puvodne o nepromokavost a tak jsem si rikal ze jestli nechci kupovat neco v potapecsky tak hasici to musej mit echt vychytany, na chozeni je to trochu nemotorny ale spicka ma ocelouou vystuz, a podrazka je antistaticka, protiskluzova, se zvysenou ochranou pri doskoku...
    KORDA
    KORDA --- ---
    Minulý týden jsem byl s kamarády v Thajsku na jednom lokálním ostrově. Jeden z kamarádů seděl na skůtru poprvé a ještě vyrazil v žabkách... Takhle to dopadlo...

Ale jinak super. Milionkrát lepší než se tam pohybovat v autě.
    PLECH
    PLECH --- ---
    Tak jsem se v sobotu vysekal. V Praze na nábřeží, pod Letnou, po proudu řeky, 30 metrů před odbočkou na Čechův most. Začal drobounký déšť, silnice vypadala suchá. Kochal jsem se duhou, rychlost asi 60 km/h, a najednou měla motorka čumák směrem do řeky a letěli jsme bokem k zemi. Asi koleje. Vždycky jsem si zakládal na tom, jak jsem opatrný, ale on je to okamžik, to se vůbec nezdá...

Airbagy v bundě se úspěšně nafoukly a já spadl jak do peřin. Autobus za mnou naštěstí zastavil, já jsem se zvedl, odtlačil motorku ke straně, vyfoukl bundu a mohl pokračovat v jízdě. Až na jedno škrábnutí a drobné modřiny se nic nestalo, i motorka to přežila jen s jemně odřeným stupátkem.

No nicméně, ač jsem věděl, že se taková věc může stát kdykoli, rozhodl jsem se přestat jezdit - tedy alespoň ne každý den do práce jako dosud, spíš třeba jednou za rok v létě na výlet. O sebe strach nemám, ale mám se letos ženit a tak... Přestávám mít chuť zbytečně riskovat a v metru si aspoň člověk něco přečte.
    EKIM
    EKIM --- ---
    a zas nemam spzku, to mi reknete, kde na to mam brat penize, ja si fakt budu muset udelat sundavaci nebo co, nebo zacit vytvaret nejakou nocni domobranu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam